0

تکنیک‌های کلیدی برای آموزش شعر به کودکان

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

تکنیک‌های کلیدی برای آموزش شعر به کودکان
یک شنبه 5 خرداد 1398  5:06 PM





آموزش شعر به کودک,نحوه ی آموزش شعر به کودک,شیوه ی آموزش شعر به کودکان

شیوه‌ی آموزش شعر به کودکان

 

والدین نقش مهمی در آموزش دادن به کودکان ایفا می کنند و با استفاده از روشهای صحیح می توانند سریع تر و بهتر موضوعات مختلف را به کودکشان بیاموزند. در این قسمت از بیتوته ما به تکنیک‌هایی برای آموزش شعر به کودکان پرداخته‌ایم.

آموزش شعر به کودک

اگر به نظرتان یاد دادن شعر به فرزندتان کار سختی است، با ما همراه باشید تا با پیاده کردن این تکنیک‌ها، بتوانید در یاد دادن شعر به کودکانتان موفق‌تر عمل کنید.

 

ایجاد انگیزه در کودک

اولین و مهم‌ترین قدم در آموزش شعر به کودک، انگیزه‌ی او نسبت به حفظ این شعر است. در ادامه به ارائه راهکارهایی جهت ایجاد ذوق و انگیزه برای آموختن و حفظ شعر در کودک پرداخته‌ایم که می‌توانید از ان در آموزش بهره گیرید.

 

آموزش گام به گام

برای آموزش شعر به کودکان به صورت گام به گام عمل کنید. توقع نداشته باشید کودک یکباره شعر را به طور کامل و در مدت زمان کمی یاد بگرد و حفظ کند. می‌توانید در ابتدا با تمرین و حفظ دو بیت شروع کنید. برای آموزش شعر به کودک به شیوه‌ی زیر عمل کنید.

 

به کودکتان بگویید هر قسمت را خوب گوش کند و بلافاصله بعد از شما تکرار کند.

بیت اول را بخوانید و بچه تکرار کند

بیت دوم را میخونید و بچه تکرار میکند

.

.

تا بیت آخر

در مرحله بعد

بیت اول و دوم را میخونید و بچه تکرار میکند.

.

.

و در مراحل بعدی به همین ترتیب به صورت 3 بیت 3بیت..4بیت 4 بیت و... عمل می‌کنید.

 

آموزش موزیکال

شما می‌توانید با خواندن این شعر همراه با یک موسیقی و همچنین ریتمیک خواندن آن ذوق کودک را برانگیزید همچنین می‌توانید در این راستا از سی‌دی‌ها و فایل‌های صوتی موجود در بازار که اشعار کودکانه را به صورت ریتمیک و همراه با موسقی خوانده‌اند بهره ببیرید.

نحوه ی آموزش شعر به کودک,شیوه ی آموزش شعر به کودکان,اشعار کودکانه

با این راهکارها انگیزه و ذوق کودک به شعر را تقویت کنید

 

انتخاب مضمون اشعار کودکانه

اگر تازه قرار است اولین شعرها را به کودک خود آموزش دهید، از اشعار با مضامینی که مورد علاقه و توجه او است شروع کنید.

 

تشویق کودک

تشویق کودک از سمت والدین محرک قوی‌ای برای ادامه دادن اوست پس حتما پس از حفظ کردن حتی دو بیت کودکتان را تشویق کلامی کنید، این تشویق می‌تواند با دست زدن هم همراه باشد. والدین می‌توانند به عنوان تشویق با گرفتن جایزه انگیزه حفظ شعر را در کودک بالا ببرند، اما توجه داشته باشید که این کار نباید همیشگی باشد زیرا باعث شرطی شدن کودک شده و ممکن است این در کودک نهادینه شود که برای جایزه و پاداش هر کار مثبتی را انجام دهد. گرفتن جایزه و هدیه هر چند وقت یکبار و با یک چیز کوچک کفایت می‌کند.

 

اجراء نمایش و ایفای نقش

کودک می تواند نقش های اجرائی در زمینه آموزشی داشته باشد. کودک را تشویق کنیم شعر را به صورت نمایش اجراء کند. 

 

کودک باید در انجام این حرکات نقش های مختلف را تجربه کند و آنها را به طور عملی تجربه و حس کند. ضمناً کودک در این نوع بازی از تمام حس های خود بهره می گیرد.

 

آموزش تصویری

این نوع یادگیری به کودک با استفاده از نگاه کردن به تصاویر ، یاد میدهد. افرادی که یادگیری بصری دارند ، حافظه ی خیلی خوبی دارند و بسادگی تصاویر را به خاطر می آورند.تصاویر در مغز این کودکان ، مانند تصاویری است که در سی دی یا یواس بی دخیره میکنید آن ها تصاویر را به سرعت دیده و سپس آن را به خاطر می سپارند و هیچگاه از خاطر آن ها پاک نخواهد شد.به طور شگفت انگیزی 40 درصد از کودکان یادگیری بینایی دارند.

 

راهنمایی کودک

زمانی که کودک درحال خواندن شعر است اگر قسمت یا کلمه‌ای را فراموش کرد به جای اینکه دقیقا آن کلمه یا عبارت را بگوییم او را راهنمایی کنید و سعی کنید درباره‌ی آن کلمه و یا عبارت توضیحی دهید که او را به کلمه یا عبارت اصلی برساند. همچنین می‌توانید فقط حرف اول آن کلمه را به او بگویید. اینگونه حافظه کودک شما تقویت می‌شود و عبارات فراموش شده بهتر در ذهنش ثبت می‌شود.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

تشکرات از این پست
hosinsaeidi
دسترسی سریع به انجمن ها