گیاهانی مانند آویشن و پونه دارای خواص زیادی هستند که می توان از دم کرده آنها ستفاده کرد، در ادامه هم خواص هر دو گیاه و هم طرز تهیه دم کرده آویشن و پونه بیان می شود
دمنوش آویشن و پونه کوهی
مواد لازم برای تهیه دمنوش آویشن و پونه عبارتند از:
- آویشن ۲ قاشق غذاخوری
- پونه کوهی یک قاشق غذاخوری
- نبات یا عسل
- آب جوش - ۲ پیمانه (لیوان)
اگر پونه یا آویشن را از بازار تهیه کرده اید و از تمیز بودن آن ها مطمئن نیستید، با آب ولرم شست و شودهید و چند دقیقه ای در آب بخیسانید تا سنگریزه آن ته نشین شود .هر دو سبزی را در قوری بریزید و آب جوش را اضافه کنید و روی بخار کتری در حال جوش قرار دهید تا دم بکشد.پس از آن صاف کنید و با نبات یا عسل شیرین و میل کنید.
خواص پونه کوهی
پونه برای مقابله با حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی های گوارشی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفه و سیاه سرفه مفید است .
خواص آویشن
این خوراکی دارای طبع گرم و خشک و ویتامین A، B و E و هورمون گیاهی است. استحمام با آب جوشیده آویشن شیرازی در تسکین درد روماتیسم شفابخش و در رفع لاغری موضعی نیزمؤثر است.آویشن شیرازی مقوی ، محرک ، قاعده آور، التیام بخش ، افزاینده شیر مادر، تصفیه کننده خون، ضد عفونی کننده، مقوی عضلات، دافع اخلاط خونی ، آرام بخش و دافع سوداست و حافظه را تقویت می کند و نیروی جنسی ر افزایش می دهد.از آویشن شیراز ی برای درمان بیماری هایی مانند گریپ های عفونی، برونشیت، نارسایی کبد و ناراحتی های ریوی استفاده درمانی می شود.
چه کسانی نباید آویشن شیرازی بخورند؟
زنان حامله مجاز به مصرف این خوراکی نیستند زیرا موجب سقط جنین می شود.
منبع : khorasannews.com