طرز تهیه خورشت ماست
یک شنبه 25 فروردین 1398 10:40 AM
خورشت ماست یک دسر و پیش غذای خوشمزه وسنتی است و جزو غذاهای اصیل و محلی اصفهان می باشد. خورشت ماست با اینکه نوعی غذا محسوب می شود اما آن را به عنوان پیش غذا یا دسر در مهمانی ها سرو می کنند.
خورشت ماست علاوه بر اصفهان هم اکنون در بیشتر شهرهای شمالی به عنوان دسر برای پذیرایی از مهمان ها استفاده می شود. طرز تهیه این خورش بسیار آسان می باشد و شما می توانید خورشت ماست را به عنوان افطاری در ماه مبارک رمضان سرو کنید.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن خورشت ماست آشنایی ندارید، ما در این آموزش آشپزی بارونک طرز تهیه و مواد لازم این خورش خوشمزه را آماده کرده ایم که شما با این آموزش آشپزی می توانید خورشت ماست خوشمزه و مجلسی درست کنید.
مواد لازم خورشت ماست | |
---|---|
ماست چکیده بی نمک | دوونیم کیلوگرم |
گوشت گردن بدون استخوان | 250 گرم (با استخوان 300 گرم) |
پیاز | 1 عدد |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 1 پیمانه سرخالی |
آب | 2 تا 3 پیمانه |
نمک، زردچوبه، گلاب و زعفران دم کرده | به میزان لازم |
گردو، بادام، خلال پسته و زرشک | به میزان لازم برای تزیین |
1. برای درست کردن خورش ماست، ابتدا گوشت را خرد می کنیم و با پیاز و کمی زردچوبه و آب روی حرارت قرارمی دهیم تا با حرارت ملایم کاملا بپزد. وقتی گوشت کاملا پخت، قبل از اینکه از روی حرارت برداریم، مقداری نمک هم به آن اضافه می کنیم تا گوشت مزه دار شود.
2. سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا می کنیم و در یک ظرف مسی با گوشت کوب خوب آن را می کوبیم تا کش دار شود. حالا در ظرف دیگر زرده تخم مرغ ها را با شکر و ماست مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به جوش بیایند.
3. پس از اینکه به جوش آمد، گوشت کوبیده شده را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا همگی مواد باهم مخلوط شوند. در این مرحله باید مواد کش دارشوند.
4. در مرحله آخر نمک، زعفران دم کرده و گلاب را اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم. حالا خورش ماست آماده شده را در یخچال می گذاریم تا خنک شود و به خوبی جا بیفتد.
5. بهتر است این خورشت را یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا به خوبی جا بیفتد. موقع تزیین می توانید خورشت ماست را در ظرف مناسب بریزید و با سلیقه خود با زرشک، گردو، بادام یا خلال پسته تزیین وسرو کنید. امیدواریم از خوردن این خورش ماست خوشمزه و مقوی لذت ببرید.
نوع گوشت
بهترین نوع گوشت برای پخت خورش ماست، گوشت گردن گوساله و یا گوسفند می باشد. اما در صورت تمایل می توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید.