0

طرز تهیه کلمپه، شیرینی نوروزی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

طرز تهیه کلمپه، شیرینی نوروزی
پنج شنبه 23 اسفند 1397  10:36 AM

کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز

 

 کلمپه یکی از شیرینی های سنتی ایران است که برای نوروز بسیار مناسب است

 

کلمپه، شیرینی نوروزی سنتی ایران

مواد لازم برای تهیه کلمپه

آرد : یک کیلو
روغن جامد یا کره : 400 الی 500 گرم
تخم مرغ :  2 عدد
شکر :  200 گرم
شیر به همراه کمی آب : نصف لیوان
هل و وانیل  : به میزان لازم
 

بیشتر بدانید : گلچین شیرینی های عید نوروز همراه با دستور پخت
 

مواد لازم برای وسط کلمپه

خرمای بدون هسته  : 400 گرم
مغز گردوی خورد شده : 200 گرم
هل، قلمفور و جوزهندی : به میزان لازم
بادیون و زنجبیل : به میزان لازم
پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم
 


کلمپه,شیرینی نوروزی,طرز تهیه کلمپه,طرز تهیه کلمپه، شیرینی نوروزی

ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.
مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:

روش اول قالب زدن کلمپه : خمیر را با وردنه روی سطحی صا ف پهن کرده و با ته فنجان  یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط  آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطا ب بپیچید.

روش دوم قالب زدن کلمپه : خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید .
وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط  و با دمای   180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.
 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها