تختههای سیمانی الیافی
سه شنبه 9 بهمن 1397 11:49 PM
سقفهای تختههای سیمان الیافی صفحات پیش ساختهای هستند که دارای ماده چسباننده از نوع سیمانی یا کلسیم سیلیکات سنتزی بوده و از الیاف برای تقویت خصوصیات کششی و خمشی بهره میگیرند. الیاف میتوانند به صورت پراکنده تصادفی یا شبکهای منظم در ماتریس سیمانی به کار گرفته شوند. مسلح سازی تختههای سیمانی موجب افزایش مقاومت در برابر نیروهای جانبی ناشی از باد، ضربه و زمین لرزه میشود. همچنین مقاومت در برابر تنشهای فشاری و کششی منتج از انبساط و انقباضهای طولی به دلیل تغییرات دما، افزایش یافته و از بروز عیوب مختلف همچون ترک خوردگی، اعوجاج و پوسته پوسته شدن جلوگیری میشود.
ویژگیهای عملکردی ممتاز این محصول موجب رشد سریع تولید، مصرف و توسعه روشهای نصب آن شده است. تختههای سیمان الیافی در کاربریهایی همچون نمای بیرونی و داخلی ساختمان، اندود سقف، کفپوش و دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان به کار میرود. ظاهر این تختهها میتواند خود رنگ (رنگ واقعی سیمان)، رنگ دار شده (به رنگ و فام دلخواه) و بافت دار (به طرح دلخواه) باشد. در تختههای سیمانی با کاربری نما از عایقهای معدنی به مظنور کنترل انتقال حرارت استفاده میشود. از مزایای اصلی استفاده از این تختهها میتوان به دانسیته کم و در نتیجه سبکی محصول، سرعت بالای اجرا، کیفیت مناسب و سهولت نگهداری و حمل و نقل اشاره نمود.
سمنت پلاست در ایران جزو مصالح نوین به شمار می آید که از شکل دهی بتن مخصوصی متشکل از سیمان سفید، پودر سنگ ، ماسه، افزودنی های بتن (رزین پلی استر و هاردنر ) و همچنین پیگمنت های رنگی حاصل می گردد. در واقع سمنت پلاست آمیزه ای از بتن و پلیمر میباشد که ترکیبات رنگی بسیار زیبا همچون سنگ های طبیعی را در خود جای داده است.
الزامات تختههای سیمانی الیافی
این محصول قابلیت استفاده برای احداث دیوارهای داخلی و خارجی غیر سازهای، نما، ورق پوشش بام شیبدار را دارا است.
استفاده از این محصول در مناطق با شرایط آب و هوایی سخت، یخبندان و گرمای شدید به دلیل محدودیت تعدا سیکلهای دوام محصول در مدارک ارائه شده مجاز نیست.
رعایت الزامات زیست محیطی در مواد و مصالح به کار برده شده در این محصول الزامی است.
رعایت استانداردهای زیر در ساخت تختههای سیمانی الیافی الزامی است.
ویژگیها، آزمونهای فیزیکی (مشخصات شکل و ابعاد، دانسیته، مقاومت در برابر نفوذ آب)، آزمونهای مکانیکی (مقاومت خمشی)، دوام (چرخه یخ زدن – ذوب شدن، چرخه حرارت- بارش، مقاومت در برابر آب گرم، جرخ تر و خشک شدن) و عملکرد در برابر آتش بر اساس استاندارد EN 12467 تعیین شود.
-آزمون مقاومت ضربه برای تختههای سیمان مطابق با استاندارد EN 15057 تعیین شود.
-آزمون عبور بخار آب بر اساس استاندارد EN12572 صورت گیرد.
-تعیین ضریب هدایت حرارتی بر اساس استاندارد EN 12664 مورد آزمون قرار گیرد.
-تعیین ضریب انبساط حرارتی بر اساس استاندارد EN ISO 10545 صورت گیرد.
-آزمون رفتار محصول در برابر حریق بر اساس استاندارد EN 13501 انجام شود.
-تعیین مقاومت در برابر صوت بر اساس استاندارد EN 13986 انجام شود.
-تعیین پایداری بیولوژیکی بر اساس استاندارد EN 335-3 صورت گیرد.
در اجرای دیوار یا نما رعایت تمامی تمهیدات از نظر عایقکاری حرارتی و صوتی ضروری است.
در نصب تختههای سیمانی، اجرای زیرسازی مناسب الزامی است.
در اجرای تمامی اتصالات شامل زیرسازی، نصب تختههای سیمانی به زیرسازی، و نصب زیرسازی به ساختمان باید از پیچ یا پرچ مطابق ضوابط موجود در مقررات ملی ساختمان استفاده شود.
در مجاورت تمامی بازشوها، اجرای پروفیلهای زیرسازی افقی و عمودی الزامی است.
درز انبساط بین تخته سیمانی در فواصل مشخص و به میزان معین، بر مبنای تغییر شکلهای ناشی از تنشهای حرارتی، باید به نحو صحیح تعبیه شود.
درز بین تختههای سیمانی باید با مواد و مصالح مناسب (مانند ورقهای لاستیکی یا آلومینیومی یا…) پوشانده شود و بر روی پیچها یا پرچها باید پس از پوشش دادن با ملات مناسب سنباده کاری و رنگ آمیز شود.
درز بین نمای اجرا شده با این محصول و ساختمان در لبه تحتانی طبقه زیرین و لبه فوقانی طبقه آخر باید برای عبور جریان هوا باز باشد.
اتخاذ تدابیر لازم در نصب دیوار و نما به سازه اصلی برای عدم مشارکت در سختی جانبی الزامی است.
رنگ آمیزی تختههای سیمانی نما در هر دو وجه الزامی است، رنگهای مورد استفاده باید مقاوم در برابر شرایط جوی و محیطهای قلیایی باشد.
در تمامی مراحل حمل و نقل و نگهداری باید تختههای سیمانی بر روی پالتهای چوبی به صورت افقی قرار گرفته و روی آنها با لایههای نفوذ ناپذیر مانند نایلون پوشانده شود.
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی