خانه های دوار هیلیوتروپ تحولی در طراحی معماری
یک شنبه 23 دی 1397 3:30 PM
شروع خانه های دوار و اولین خانه دوار با حرکت خورشید توسط مهندس های معمار آلمانی متحوا ککنده ساخت ساختمان و یک پدیده در علم عمران ساخته شده است. این خانه علاوه بر زیبایی در طراحی دکوراسیون داخلی ، توانایی تولید و تامین انرژی موردنیاز خود را داشته و با چرخش خورشید قابلیت چرخش را دارند، مانند گل های آفتابگردان. با دیدن این خانه سوالی که پیش میآید این است که هیلوتروپ چیست؟
جواب خیلی ساده است؛ این خانهای است که باانرژی خورشیدی کار میکند و قابلیت چرخیدن دارد. با ساختن این خانه سوننشف سولار دِوِلوپمنت و بخش انرژی خورشیدی آلمان رشد کرده و این خانه ها با اعجاز دکوراسیون داخلی و طراحی معماری خارجی خود ، تبدیل به چیزی شد که امروز آن را میبینیم. این خانهی شگفتانگیز در سال ۱۹۹۴ بهوسیلهی مهندس معمار، رلف دیش طراحی و ساخته شد.این خانه دوار با حرکت خورشید پنج برابر انرژی مصرفی خود را تولید میکند. دلیل این قابلیت نهان طراحی نمای این ساختمان و به کلیت طراحی معماری در این است که خانه میتواند بچرخد و برای همین همیشه رو به خورشید قرار بگیرد. علاوه بر آن شیشهی سه جدارهی حرارتی، صفحات خورشیدی بزرگی که روی سقف آن کار گذاشته شده و تعدادی لولهی حرارتی نیز به این کار کمک میکنند. هیلیوتروپ بهعنوان اولین خانهای شناختهشده که واقعاً نیازی به دریافت انرژی ندارد.
نام این ساختمان از روی پدیدهای به نام هیلیوتروپیزم یا آفتاب گرایی گرفتهشده که بهوسیلهی بعضی از گیاهان قطبی برای گرفتن حداکثر میزان نور خورشید در فصل رشد، که کوتاهتر از مکانهای دیگر است، مورداستفاده قرار میگیرد. هیلیوتروپ از یک روند زیستی دیگر نیز استفاده میکند که پاراهیلیوتروپیزم نام دارد و در آن گیاهان خود را چرخانده تا در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند. هیلیوتروپ در صورت نیاز با قرار دادن بخش چوبی و عایق حرارتی خود بهجای قسمت شیشهای در مقابل نور خورشید، سایه ایجاد میکند. شاید این مهندس باعث ایجاد انگیزه ای بسیار زیاد در نشاط مردمی به جهت بازسازی ساختمان ، بازسازی منزل و نوسازی ساختمان در کشور خود و مردم جهان شده است ! این تنها جلوه ای کوچک از هیجان و نشاط ناشی از بازسازی ساختمان در روحیه انسان است !
در ادامه باید گفت طراحی نوین ساختمان و صفحهی خورشیدی ۶٫۶ کیلووات ساعتی که روی سقف هیلیوتروپ قرارگرفته میتواند آنقدر انرژی تولید کند که میزان تولید آن از مصرفش بیشتر بشود. اصلا نگران ایمنی نمای مدرن ساختمان و تبدیل انرژی و BMS در این سیستم نباشید !
یک سیستم نردهی پلکانی نیز روی سقف این خانه نصبشده تا میزان حرارت خورشیدی لولهها را دو برابر کند تا آب گرم برای خانه فراهم شود. فاضلاب و آب باران نیز جمعآوریشده و دوباره استفاده میشوند. این خانه به سرویس بهداشتی کامپوزیتی نیز مجهز میباشد. وقتیکه رلف دیش حدود ۲۵ سال داشت به انرژی خورشیدی علاقهمند شد. این زمانی بود که برای جلوگیری از ساخت نیروگاههای اتمی مبارزه کرد؛ که در نزدیکی زادگاه او در شهر فرایبورگ آلمان در دست ساخت بود. حالا او شرکت معماری خود بانام دیش سولار آرکیتکت را دارد که برای طراحیهای صنعتی، تجاری و خانگی بهعنوان پیشگام در صنعت انرژی خورشیدی شناخته میشود. امیدواریم در این نگارش از پیمانساز لذت کافی از هیجان معماری مدرن را برده باشید.
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی