0

چلچراغ چهل سالگی انقلاب

nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

پاسخ به:چلچراغ چهل سالگی انقلاب
چهارشنبه 17 بهمن 1397  11:09 PM

روزهای مردمی انقلاب ۵۷

محمدرضا حیدرزاده
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۷
پاسخ به:چلچراغ چهل سالگی انقلاب

یکی از دوران خاطره انگیز سال ۱۳۵۷ روزهای دهه فجر انقلاب اسلامی است. روزهایی که مردم ایران با خروش یکپارچه خود به رهبری امام خمینی، توانستند رژیم ستمشاهی را سرنگون کنند.
درباره آن روزها کتاب های فراوانی چاپ و منتشر شده که یکی از آن ها کتاب “قطره، موج، دریا” نوشته بهزاد دانشگر است.کتابی که در آن به زیبایی به جمع شدن قطره قطره مردم و تبدیل شدن آنها به موجی بنیان برافکن برای تبدیل شدن به دریایی خروشان اشاره شده است. کتابی خاطره انگیز از روزهای حماسه ساز بهمن ۵۷ تا روایتگر عظمت خیزش انقلابی مردم مسلمان کشورمان باشد….
بهزاد دانشگر با این کتاب توانسته تا حدودی به خلاء ادبیات انقلاب که در سال های پس از پیروزی به خاطر درگیری ها
و جنگ تحمیلی نتوانست شکل بگیرد، پاسخ دهد و خواندن این کتاب به ویژه برای دانش آموزان و دانشجویان شیرین خواهد بود.
این نویسنده جوان می گوید: سالها از آخرین انقلاب بزرگ تاریخ(تا امروز) می گذرد و نسل ما میراث دار انقلابی است که خود نقشی در به وجود آمدنش نداشته و خاطره ای از آن نداریم. قبول کنیم یا نکینم، بخواهیم یا نخواهیم؛ این انقلاب اتفاق افتاده است و ما نسل متولدین بعد از سالهای ۱۳۵۷ با آن مواجهیم.
این انقلاب بخشی از گذشته ماست، ولی عده ای از ما همچنان نمی دانیم چگونه شد که روزی پدران و مادران ما به خیابان آمدند و انقلابی را بنا نهادند که شاید خودشان هم تصوری از پیروزی قاطع آن نداشتند. حال ماییم و این گذشته. ماییم و این انقلاب که بالاخره روزی باید آن را بشناسیم تا بدانیم چگونه با آن مواجه شویم.
بهزاد دانشگر، در اصفهان متولد شده است.این نویسنده جوان در نخستین تجربه نویسندگی خود کتاب “دختران آفتاب” را به نگارش در آوردکه مورد اقبال عمومی قرار گرفت. “مجموعه ۱۴ خورشید و یک آفتاب” از دیگر آثار موفق اوست. دانشگر همچنین سالها مدیر مرکز آفرینش های ادبی قلمستان بوده و تجربه های زیادی در این مرکز کسب کرده که حاصل آن نوشتن کتاب های “به روایت اول شخص مفرد”،”گل آخر دقیقه نود” و “ساکنان شهر بهشت” است.
بهزاد دانشگر در باره کتاب “قطره،موج،دریا”
می گوید: این اثر به انقلاب سال ۵۷ ایران می پردازد. پدیده ای که باید تکلیف ما با آن روشن باشد. چرا که همیشه خاطراتی از آن شنیده ایم.
به نظر می رسید افرادی چون من که در آن دوران نبوده اند و چیزی از آن به روشنی نمی دانند، نیاز به آشنایی بیشتر با بهمن ۵۷ دارند. بنابراین تصمیم گرفتم در این زمینه به تحقیق و بررسی بپردازم. در این کتاب سعی کرده ام به صورت سلسله وار، وقایع انقلاب را در قالب مستندات و خاطرات برای نسل جوان بازگو کنم.
به گفته وی، اگر چه همه رسانه های ما در مقاطعی چون ۱۳ آبان، ۱۷ شهریور و ۱۲ بهمن، به معرفی های خوبی از وقایع پرداخته اند، اما من در این کتاب سعی کرده ام به صورت سلسله وار وقایع انقلاب را در قالب مستندات و خاطرات برای نسل جوان بازگو کنم.
دانشگر اضافه می کند:وقایع انقلاب در این کتاب سعی شده است به صورت داستانی روایت شود و مانند کتاب های تاریخ، تاریخی نباشد.در این مجلد سعی شده است بیشتر از خاطرات گردآوری شده مردم کوچه و بازار استفاده شود. اگر چه حاصل این کار در چهار جلد و ۱۱۰۰صفحه برای دانشجویان مناسب بود، ولی برای بهره مندی اقشار مختلفی چون دانش آموزان، آن را در قالب یک کتاب کوچک تر با عنوان “قطره، موج، دریا” منتشر کردم.
این کتاب به بازگویی خاطرات برخی از شخصیت هایی می پردازد که در جریان انقلاب اسلامی سهیم بوده اند. ضمن آنکه این کتابم شریک شدن در خاطرات لحظه هایی است که ما از آن خاطره نداریم.
دانشگرمعتقد است که آوردن اسناد در کنار یکدیگر در این کتاب چنان گویاست که احتیاجی به تحلیل ندارد و عدم تحلیل او عامدانه است. چرا که کاروی شبیه کار مستندسازی است که با راش ها و عکس های مختلف و برجای مانده به تعریف دیگری می پردازد و او سعی کرده تا تحلیل خود را با نحوه چینش خاطرات و مستندات انجام دهد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها