پاسخ به:چلچراغ چهل سالگی انقلاب
شنبه 13 بهمن 1397 2:37 PM
سختيها و مصائب و حوادث و رخدادهاي پيش آمده در طول چهل سال گذشته، تجربيات مفيدي را پيش روي انقلاب اسلامي و ملت ايران قرار داده که ميتواند چراغ راه آينده کشور باشد. (3)
7. به دشمن نبايد اعتماد کرد
چهل سال عمر پربرکت جمهري اسلامي با مقاومت و هوشياري و دفاع در برابر ترفندهايي گذشته است که دشمن براي مقابله با جمهوري اسلامي و براندازي آن طرحريزي کرده است. برنامههاي پيچ در پيچي که جملگي با شکست مواجه گرديده است. اين تاريخ درسآموز به خوبي به ملت ايران آموخته است که دشمنان ملت ايران و در راس آن آمريکاي جنايتکار به هيچ وجه قابل اعتماد نيست و اعتماد به ايشان جز زيان و خسران دستاوردي به همراه نخواهد داشت. اين باور که به دشمن نميتوان اعتماد کرد آموزه اي قرآني است که جزو اصول اصلي گفتمان حضرت امام(ره) و حضرت امام خامنه اي بوده و بارها توسط ايشان گوشزد شده است، و کارنامه چهل ساله مواجهه غرب با جمهوري اسلامي مويدي بر اين دکترين مي باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با صراحت اعلام داشته اند: «يکي از اصول امام اتّکال به کمک الهي، اعتماد به صدق وعدهي الهي، و نقطهي مقابل، بياعتمادي به قدرتهاي مستکبر و زورگوي جهاني است؛ اين يکي از اجزاء مکتب امام است... به دلخوشکُنَکهاي دشمنان، مستکبران، قدرتهاي جهاني، مطلقاً نبايد اعتماد کرد؛ اين هم در عمل امام، در رفتار امام، در بيانات امام بهطور کامل مشهود است.» (14/3/94)
8. هزينه سازش بيشتر از هزينه مقاومت
در مقابل دشمنيهاي تمام عيار چهل ساله استکبارجهاني همواره دو تفکر «ايستادگي» و «سازش» در برابر هم قرار داشته اند. بر همين اساس افرادي که تفکرشان برآمده از آموزههاي اسلامي نيست از «هزينههاي چالش با مستکبرين» صحبت ميکنند و «عقلانيت را در اين ميدانند و ميگويند که چالش با قدرتها هزينه دارد.» (14/3/96) و نسخهي «تسليم» را براي ملت و نظام اسلامي تجويز ميکنند. آنها معتقدند «تسليم شويم تا دشمن عليه ما موذيگري نکند.» (9/4/97) اما «نميدانند که هزينهي تسليم شدن بمراتب بيشتر از هزينهي مقاومت کردن و ايستادگي کردن است. بله، ايستادگي کردن ممکن است هزينهاي داشته باشد، امّا دستاوردهاي بسيار بزرگي دارد که صدها برابرِ آن هزينه براي ملّتها ارزش دارد؛ امّا تسليم شدن در مقابل دشمن عنود و لجوج و خبيث، جز لگدمال شدن، جز ذليل شدن، جز بيهويت شدن هيچ اثري ندارد.» (9/4/97) و البته در اين زمينه نيز تجربيات روشني پيشروي ماست.
يکي از نمونههايي که امروز ملتهاي دنيا به وضوح ديدند، ماجراي دوشيدن عربستان توسط آمريکا بود؛ عربستاني که بهترين روابط را با آمريکا بين کشورهاي منطقه دارد و برنامههاي خود را کاملاً بر اساس سياستهاي ايالات متحده تنظيم ميکند. در اين ماجرا، «دولت سعودي براي اينکه با رئيسجمهور جديد آمريکا بتواند سازش بکند، مجبور ميشود بيش از نيمي از ذخايرِ موجودي مالي خودش را در خدمت هدفها و طبق ميل آمريکا هزينه کند. اينها هزينه نيست؟ سازش هم هزينه دارد.»(14/3/96) اين ماجرا، يکي از مصاديقي است که بر هزينه داشتن سازش گواهي ميدهد.
از طرف ديگر، چالش و ايستادگي در برابر قدرتها هم طبيعتاً داراي هزينههايي هست اما بر اساس تفکر و اعتقاد اسلامي «چالش اگر عقلائي باشد، چالش اگر منطبق با منطق باشد، اگر با اعتمادبهنفس باشد، هزينهاش بمراتب کمتر از هزينهي سازش است.» (14/3/96) «ايستادگي کردن ممکن است هزينهاي داشته باشد، امّا دستاوردهاي بسيار بزرگي دارد که صدها برابرِ آن هزينه براي ملّتها ارزش دارد... اين قانون لايتخلّف پروردگار است که فرمود: فَلا تَهِنوا وَ تَدعوا اِلَي السَّلمِ وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ وَ اللهُ مَعَکُم وَ لَن يتِرَکُم اَعمالَکُم؛ سست نشويد، دعوت به سازش با دشمن نکنيد، خداي متعال شما را برتر قرار داده است و برتر هستيد «وَ لَن يتِرَکُم» -يعني «لَن ينقُصَکُم»- خداي متعال براي شما کم نميگذارد در مقابل مجاهدتي که انجام دادهايد، پاداش اين مجاهدت را بهطور کامل به شما خواهد داد.» (9/4/97)
دو تفکر «ايستادگي» و «سازش» در عرصهي عمل امتحان خود را پس دادهاند؛ تجربه نشان داده ايستادگي در مسير حق، به شرط عمل به الزاماتِ اين حرکت، قطعاً پيروزي را به ارمغان ميآورد.
9. مديريت جهادي رمز موفقيت
يکي ديگر از تجربيات مهم 40 ساله انقلاب اسلامي، درک اين حقيقت است که اين مديريت با الگوي جهادي است که توانسته در شرايط تهديد و تحريم بر مشکات فايق آمده و بستر شکوفايي نظام اسلامي را فراهم آورد. به واقع هرجا با الگوي مديريت جهادي پيش رفته ايم، شاهد دستاوردهاي ارزمشندي بوده که حتي دشمنان را به حيرت انداخته است.
واقعيت آن است که مديريت تکنوکراتها در طول دههاي اخير چيزي جز وابستگي و زمزمه "ما نميتوانيم" به همراه نداشته است! و حاصل آن بوروکراسي فرسوده و هزينهبري است که جز گره بر مشکلات ملت نيفزوده است! به همين خاطر است که رهبر معظم انقلاب اسلامي تاکيد دارند: «بايد مديريت جهادي را بر ديوانسالاريهاي فرسوده ترجيح بدهيم؛ اين يکي از اولويتهاي ما است؛ اصرار بر مديريت جهادي. مسئولين کشور در قوّهي مجريه، در قوّهي قضائيه، در بخشهاي مختلف، مديريت جهادي را دنبال بکنند.» (4/6/96)
تا بجوشد آبت از بالا و پست *