اخلاق شوهر نسبت به همسر
شنبه 15 دی 1397 12:51 PM
اخلاق شوهر نسبت به همسر
1- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: هر چه ايمان بنده زياد شود، محبت [وی] به زن ها نيز زياد می شود
2- امام صادق عليه السلام می فرمايند: هر كس بيشتر دوستدار ما (خاندان عصمت و طهارت) باشد، به زن ها (همسرش) نيز بيشتر دوستی مي كند .
3- حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السلام می فرمايند:هميشه با همسرت مدارا كن، و با او به نيكی همنشينی كن تا زندگيت باصفا شود.
4- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: بهترين مردان امت من، آن كسانی هستند كه نسبت به خانواده خود خشن و متكبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش كنند و به آنان آزار نرسانند .
5- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: هر كس به صورت زنش سيلی بزند، خداوند به آتشبان جهنم دستور می دهد تا در آتش جهنم هفتاد سيلی بر صورت او بزند .
6- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: اين گفتار مرد به همسرش كه «من تو را دوست دارم ، هرگز از قلب زن بيرون نمی رود.
7- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: حق زن بر شوهرش اين است كه او را سير كند، لباس بپوشاند، نماز و روزه و زكات را ( اگر در مال زن حق زكاتی است ) به او ياد دهد، و زن نيز در اين كارها با او مخالفت نورزد .
8- امام رضا عليه السلام می فرمايند: كسی كه از راه حلال برای تامين رفاه خانواده اش تلاش می كند، همچون مجاهدی است كه در راه خدا جهاد می كند .
9- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: هر كس به بازار رود و هديه ای برای خانواده اش بخرد و ببرد، [پاداش او ] مانند كسی است كه برای نيازمندان صدقه می برد [ . و هنگامی كه هديه را به خانه می برد]، بايد، قبل از پسران، به دختران بدهد، زيرا كسی كه دخترش را شادمان كند، مانند كسی است كه يك بنده از فرزندان اسماعيل را آزاد كرده است . و هر كس [با دادن هديه ای ] چشم پسری را روشن كند، گويا از ترس خدا گريسته است و هر كس از ترس خدا بگريد، خداوند او را داخل نعمت های بهشت كند .
10- امام سجاد عليه السلام می فرمايند: برای من به بازار رفتن و خريد يك درهم گوشت برای خانواده ام كه ميل به گوشت دارند، از بنده آزاد كردن دوست داشتنی تر است .
11- امام صادق عليه السلام می فرمايند: هرگاه يكی از شما به مسافرت رود و سپس از سفر برگردد، پس بايد برای خانواده خود به اندازه ای كه توانايی دارد سوغاتی بياورد .
12- امام باقر عليه السلام می فرمايند: همان گونه كه مردان دوست دارند زينت و آرايش را در زنانشان ببينند، زنان نيز دوست دارند زينت و آرايش را در مردانشان ببينند .
13- امام رضا عليه السلام می فرمايند: سزاوار است كه مؤمن در زمستان از خوراك خانواده اش كم كند، و بر [چوب و زغال و] وسيله گرم كننده آنان بيفزايد.
14- راوی می گويد به امام صادق عليه السلام عرض كردم: حق زن بر شوهرش چيست؟ حضرت فرمودند: هر ميوه ای كه همه مردم از آن می خورند، بايد به خانواده اش بخوراند و در روزهای عيد خوراك آنان را افزايش دهد، و چيزهايی برای آنان فراهم كند كه در روزهای ديگر فراهم نمی كرده است.
15- امام صادق عليه السلام می فرمايند: به زنان خود تهمت نزنيد [و نسبت ناروا ندهيد]، زيرا در اين كار، [برای شما] پشيمانی طولانی و كيفر سختی خواهد بود .
16- پيامبرخدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: از جوانمردی دور است كه [مردی] در شهری كه خانواده اش هستند باشد، ولی در غير خانه خود بخوابد .
17- امام صادق عليه السلام می فرمايند: هنگامی كه مرد با خانواده اش برخورد می كند، [به آنان] سلام كند و هنگام ورود با صدای كفش و با سرفه كردن، خانواده اش را از آمدن خود با خبر كند، تا اينكه چيزی نبيند كه او را ناخوش آيد.
18- پيامبر اسلام صلی الله عليه و آله می فرمايند: نشستن مرد در كنار خانواده اش، نزد خدای بزرگ دوست داشتنی تر از اعتكاف [و نشستن] در اين مسجد من است.
19- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله می فرمايند: مرد در برابر لقمه ای كه در دهان زنش می گذارد پاداش می برد.
20- پيامبر خدا صلی الله عليه و آله به يكی از زنان درباره حق زن بر شوهرش می فرمايند: حق تو بر شوهرت اين است كه از آنچه خود می خورد به تو غذا دهد، و از آنچه خود می پوشد تو را نيز بپوشاند، و به روی تو سيلی نزند و فرياد نكشد.