طرز تهیه آش ترخینه
پنج شنبه 1 آذر 1397 9:51 PM
آش ترخیه از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که بیشتر در مناطق کرمانشاه ، اراک ، همدان ، بروجرد ، لرستان و ملایر طبخ می شود. مواد اصلی آش ترخینه ، حبوبات ، سبزی و ترخینه است. ترخینه ماده ای است که آن را با بلغور گندم و ماست درست می کنند.
مواد لازم آش ترخینه | |
---|---|
ترخینه | دو لیوان |
نخود | نصف لیوان |
لوبیا چینی | نصف لیوان |
عدس | نصف لیوان |
سبزی آش | دو لیوان |
پیاز | دو عدد |
کشک | به میزان لازم |
سیر | دو حبه |
زردچوبه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
1. ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنیم و چند باری آبشان را عوض کنیم تا هم نفخ شون برود و هم راحت تر پخته شوند. ترخینه ها را هم از یک ساعت قبل در یک ظرف با مقداری آب خیس کنید.
2. برای شروع دو پیاز متوسط را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه با روغن تفت می دهیم تا سرخ و طلایی شود سپس دو حبه سیر که از قبل با رنده به صورت ریز رنده کرده ایم همراه زردچوبه به قابلمه پیاز اضافه می کنیم.
3. در این مرحله نخود و لوبیا را اضافه می کنیم و تفت می دهیم سپس به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا نخود و لوبیا نیم پز شود. تقریبا بعد از یک ساعت عدس را اضافه می کنیم و وقتی عدس نیم پز شد ترخینه ها را هم اضافه می کنیم و دوباره صبر می کنیم تا همه مواد به خوبی بپزند. دلیل اینکه عدس را دیرتر اضافه کردیم این است که عدس نسبت به نخود و لوبیا زودتر پخته می شود.
4. پس از اینکه حبوبات آش به خوبی پختند سبزی آش را اضافه می کنیم و نمک آش را هم اندازه می گیرم و بعدش اجازه می دهیم تا آش با حرارت ملایم بپزد. بعد از اینکه آش به خوبی پخت و جا افتاد می توانید آن را با پیاز داغ ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید و سپس سرو کنید. امیدوارم از پختن این آش ترخینه لذت ببرید.