0

چگونگی روبرو شدن با عشق های دوران نوجوانی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

چگونگی روبرو شدن با عشق های دوران نوجوانی
سه شنبه 22 آبان 1397  12:11 PM

عشق و عاشقی های در دوران نوجوانی

به‌جای برخوردهای تند با فرزندتان به او نزدیک‌تر شوید و به او کمک کنید تا ارزیابی دقیق‌تری از شرایط داشته باشد.
 
عشق نوجوانی

دختر پانزده‌ساله‌ای دارم که عاشق پسری شده که اصلاً پسر خوبی نیست و می‌ترسم که از دخترم سوءاستفاده کند. لطفاً من را به‌عنوان مادر راهنمایی کنید که چگونه دخترم را متوجه اشتباهش کنم؟


بروز عشق و عاشقی‌های نوجوانی گریزناپذیر است اما مهم این است که شما و همسرتان به‌عنوان والدین بتوانید مدیریت این هیجان را به فرزندتان بیاموزید. من توصیه جدی دارم به‌جای برخوردهای تند با فرزندتان به او نزدیک‌تر شوید و به او کمک کنید تا ارزیابی دقیق‌تری از شرایط داشته باشد.

توجه کنید اگر این علاقه با آگاهی و شناخت و متناسب بودن سایر شرایط و شناخت کافی و اطمینان صورت گرفته نیاز به برخورد ندارد اما درصورتی‌که این رابطه بر اساس یک اتفاق و تنها تحت تأثیر کشش‌های جنس مخالف ایجادشده است که نتیجه آن قابل پیش‌بینی است و باید روشی برای ترک آن تدارک دیده شود.

باید توجه داشت که این علاقه می‌تواند پیش درآمدی برای روابط نادرست و غیرمنطقی بین طرفین گردد که نتیجه آن در بهترین حالت ایجاد یک رابطه صمیمانه به مدت طولانی است که بعد از گذشت زمان، طرفین این ماجرا به این نتیجه می‌رسند که مناسب هم نیستند و لذا از یکدیگر دلسرد می‌شوند. خاطرات خوش گذشته، از یک‌سو احساسات را بر آن می‌دارد که از یکدیگر دست برندارند و به رابطه مخفیانه خود ادامه دهند و از دگر سو منطق و عقل به آن‌ها حکم می‌کند که مناسب هم نیستند و انتخاب آن‌ها تنها از روی احساسات بوده است و باید این ارتباط منقطع گردد و در اینجاست که مشکلات شدت می‌یابد و فراموش کردن این مسئله تبدیل به یک بحران در زندگی نوجوان می‌گردد. لذا قبل از شروع به کار باید موضوعات انگیزه ترک مسئله، اعتمادبه‌نفس و اراده کافی برای مقابله با مشکل حل‌وفصل و تقویت گردد.

پس به فرزندتان کمک کنید صادقانه این مسائل را موردتوجه قرار دهد: آیا این علاقه نتیجه یک اتفاق و تصادف ساده است که اگر این اتفاق در موقعیت زمانی و مکانی دیگری اتفاق می‌افتاد الآن عاشق کس دیگری بودم؟ آیا این علاقه برگرفته از شناخت این فرد بوده و یا نتیجه احساسی است که ناگهان به غلیان درآمدهاست؟ آیا تناسبی میان من و طرف مقابل وجود دارد یا اینکه تصور می‌کنید که عشق کور است و تفاوت‌ها را نمی‌بیند؟ و سؤالاتی مشابه... سپس در مرحله بعد به او کمک کنید که: پاسخ‌های خود به سؤالات فوق را با یک مشاور یا فرد آگاه در جریان گذاشته و سعی کند بطور منطقی و دلایل موجه به پاسخ‌های مثبت برسد.

اگر پاسخ‌هایش بعد از راهنمایی و مشاوره هنوز منفی هست به نتیجه‌ای نخواهد رسید و اگر پاسخ‌هایش تا آخر کار با دلیل و منطق مثبت باقی بماند مطمئن باشید در ترک عشق ناخواسته توفیق خواهد یافت. ضمناً هرگاه به این نتیجه رسید که باید بر این احساس غلبه یافته و کنترل بیشتری بر آن بیابد، وقت آن رسیده که: - سعی کنید سرگرمی جدیدی برای پر کردن جای خالی طرف در فکر و ذهن خود تدارک ببیند.

اگر تمایل دارید فرزندتان در ارتباط با جنس مخالف حریم‌ها را رعایت کند خودتان هم در این ارتباطات محتاط بوده و درست رفتار کنید.


- تا جایی که امکان دارد با آن فرد روبه‌رو نشود و ملاقات نداشته باشد.

- مراقب باشد که خلأ وجود این فرد باعث نشود که جانشینی برای او پیدا کند.

- زود دلسرد و مأیوس نشود با داشتن صبر و تحمل و تداوم برنامه به نتیجه مطلوب خواهد رسید و به‌تدریج در سایر زمینه‌های زندگی رشد قابل‌ملاحظه‌ای خواهد داشت. ضمناً شما و همسرتان باید در مورد قوانینی که درزمینهٔ رابطه با جنس مخالف وجود دارد، به یک اتفاق‌نظر برسید. اگر نوجوان شما با نظر شما مخالف است به او گوش دهید و برای او شرح دهید که چرا عقیده دارید دوستی با جنس مخالف در این سن مضر است-از قبل با همسرتان تصمیم بگیرید که اگر نوجوانتان خط‌مشی‌ها را بر هم زد، چه خواهید کرد؟

- والدین در اتخاذ تصمیمات تربیتی با یکدیگر متفاوت هستند لذا اگر شرایط جامعه شکل خاصی یافته دلیلی ندارد که شما بخواهید از اصول و ارزش‌های خود تخطی کنید.

- اگر تمایل دارید فرزندتان در ارتباط با جنس مخالف حریم‌ها را رعایت کند خودتان هم در این ارتباطات محتاط بوده و درست رفتار کنید.

- والد غیر هم‌جنس می‌تواند با افزایش ارتباط عاطفی خود با فرزندش نقش یک جایگزین خوب را ایفا کرده و مانع از ایجاد این دست دوستی‌ها شود (مثل رابطه عاطفی پدر با دختر یا مادر با پسر). ضمناً سعی کنید در کل این جریان حتماً ارتباط منظم با یک روان‌شناس زبده داشته باشید. 
منبع: پرسش و پاسخ های عمومی مشاوره روانشناسی مرکز مشاوره تبیان  
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها