0

ویژگیهای اقتصادی انبوه سازی به روش سازه تمام پانل

 
sarabmn
sarabmn
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1397 
تعداد پست ها : 45

ویژگیهای اقتصادی انبوه سازی به روش سازه تمام پانل
شنبه 5 آبان 1397  11:04 AM

 

ویژگیهای اقتصادی انبوه سازی به روش سازه تمام پانل

در مقایسه با ساختمانهای معمولی، اجرای سازه تمام پانلی پایکار بنیان در قیاس با مجموعه جایگزین شده مزبور، یعنی "اسکلت، سقف، پله، پاگرد و تمامی دیوارهای اصلی و فرعی " اقتصادی تر میباشد. بعبارت دیگر هزینه اجرای سازه پانلی در قیاس با اسکلت و سقف (بتنهایی) گرانتر، ولی از آنجائیکه هزینه اجرای کل دیوارهای معمولی و گچ و خاک و کنده*کاری روی آنها از ساختمان حذف گردیده اند، در مجموع هزینه کاهش می**یابد.

البته بلحاظ سرعت بالا و اجرای مراحل بیشتری، در ماههای شروع کار (شامل اجرای کل دیوارها و سیمانکاری روی آنها و پله و پاگرد و تاسیسات مکانیکی و برقی و ساخت و نصب سابفریمها، همزمان با اجرای سقف هرطبقه) سهم بیشتری از نقدینگی برای اوایل کار لازم میباشد که البته این امر باعث سبقت شایسته ای از افزایش قیمتها در حین اجرای کار بعنوان یک فعالیت اقتصادی خواهد گردید.

در این حالت بلحاظ سبکی و بزرگی قطعات، هزینه*هایی مانند حمل، تخلیه، جابجایی داخل کارگاه، انتقال مصالح به طبقات و خرد شدن و پرت، در قیاس با مصالح سنتی و رایج بمراتب کاهش می*یابد.
هزینه تامین مصالح و دستمزد اجرای گچ و خاک، شیارکنی تاسیساتی و نیز رابیتس بندی اجباری سقفهای یونولیتی، در سازه*های پانلی کاملاً حذف می*گردد.
علیرغم وجود آیتم سیمانکاری در طرفین دیوارهای پانلی، علاوه بر جبران بخشی از این امر، با هزینه اجرای لایه گچ و خاک در ساختمانهای معمولی، در بسیاری از سطوح دیوارها مانند نماهای اصلی و فرعی و قسمتهای کاشیکاری شده، (در هر دو نوع ساختمان معمولی و پانلی) مصالح پوششی زیرکار از کمیت و کیفیتی مشابه بهره میبرند که با لنتیجه در مقام مقایسه مبلغ اجرای این آیتم کاملاً بعنوان اضافه هزینه اجرای دیوار پانلی بحساب نخواهد آمد.
کاهش شدید زمان اجرای این نوع ساختمان (در مرحله سفت*کاری) باعث سودآوری به لحاظ کاهش زمان بازگشت سرمایه و مهار تورم در پروژه های بزرگ و طولانی می*گردد.
مزیت کامل این سیستم، نیل به حداکثر سرعت و پیشرفت پروژه، در عین حفظ کیفیت در بالاترین سطح، بدون افزایش هزینه، در پروژه*های مبتنی بر اصول درست انبوه سازی صنعتی و اقتصادی (فراتر از ساخت سنتی به تعداد انبوه) می*باشد.



تفاوتهای گوناگون ساختمانها از نظر سهم عناصر قائم (ارتفاع و تراکم دیوارها در سطح زیربنا):

سهم عناصر ثابت در هزینه تمام شده هر متر مربع بنای مفید (عواملی مثل تجهیز کارگاه، حمل مصالح، تامین پیش*نیازها و سهم آنها نسبت به حجم پروژه و نیز مسائل کلی تری مانند هزینه اجرای فونداسیون، ایزولاسیون، جانپناه بام، خرپشته، محوطه*سازی و سهم مشاعات)، نوسانات متناوب قیمت مصالح و دستمزدها، عدم آگاهی از شرایط خاص هر لازم برای سفارشات، نحوه تزریق نقدینگی و حفظ تنخواه لازم پروژه و امثالهم، همگی باعث پروژه ها قابل محاسبه نباشد. اما با وجود طرحهای کامل و اطلاعات مقایسه*ای بدست آمده، میتوان قاطعانه دریافت که استفاده از ساز*ه های تمام پانلی از توجیه فنی – اقتصادی قاطع و کاملی برخوردار می*باشد.

این رقم برای اجرای امانی پروژه های الگوی مسکن بهینه بروش انبوهسازی با فن آوری نوین از قرار حدوداً هر متر مربع سه میلیون و دویست و پنجاه هزار ریال بابت تهیه پانل و بتن و دستمزد اکیپهای پیمانکار جز برای فونداسیون – سازه (دیوارهای باربر) – سقفها – پله – پاگرد و کلیه دیوارهای جداکننده و پیرامونی تا مرحله آماده نازک کاری می باشد. هزینه های تاسیسات مکانیکی و الکتریکی از آنجایی که در دل سفتکاری قرار دارد از قرار هر متر مربع یک میلیون ریال تخمین زده می شوند.

بدیهی است هزینه*ها با تغییر قیمتهای پایه مصالح و دستمزد و نیز افزوده شدن سود پیمانکار مادر و سرمایه گذار قابل تغییر می باشد.

سهم محصولات پانلی در ساختمانها بسته به طرح ویلایی یا انبوه سازی غالباً از 110 الی 125 هزار تومان متغیر می باشد.منبع:پانل پایکار
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها