0

شاه سبزی‌ها که ایرانیان باستان می‌خوردند

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

شاه سبزی‌ها که ایرانیان باستان می‌خوردند
سه شنبه 16 مرداد 1397  10:42 PM

 
مرکز کنترل و پیش‌گیری بیماری آمریکا / CDC در سال 2014 بیش از 25 نوع Superfood معرفی کرد که با داشتن مواد مغذی و ویتامین، منجر به کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شود و کسانی که آن‌ها را بخورند عمر طولانی‌تری خواهند داشت.

خبرآنلاین: مرکز کنترل و پیش‌گیری بیماری آمریکا / CDC در سال 2014 بیش از 25 نوع Superfood معرفی کرد که با داشتن مواد مغذی و ویتامین، منجر به کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شود و کسانی که آن‌ها را بخورند عمر طولانی‌تری خواهند داشت.

شماره یک و مهم‌ترین آن‌ها موسوم به Watercress است که در فارسی به آن «آب‌تره»، «علف چشمه»،« بولاغ اوتی» و در کتاب‌های طب سنتی «جرجيرآبی»،«قره العین» و ... می‌گویند.

نام علمی این گیاه « Nasturtium nasturtium-aquaticum, N. microphyllum» از تیره شب‌بوها است که‌برگ‌های کوچک به رنگ سبز تیره دارد و معمولاً در کنار جوی، چشمه و باتلاق‌ می‌روید.

به گفته کارشناسان آهن موجود درآب تره بیشتر از اسفناج، کلسیم آن بیشتر از شیر و ویتامین ث آن بیشتر از پرتقال است.

خاصیت ضد سرطانی آن مشخص‌شده و به دلیل داشتن یُد، برای کم‌کاری تیروئید نیز مفید است. همچنین دیابت نوع 2 را از بین می‌برد و دردهای مفاصل و روماتیسم را کم می‌کند.

گفته می‌شود ایرانیان باستان علاقه خاصی به آب تره داشته و آن را با نان می‌خوردند.

انگلیسی‌ها به خواص این گیاه پی برده و در مزارع مخصوص آن را کشت می‌دهند.(عکس زیر مزرعه کشت آب تره در همشایر است.)

در ایران نیز در چالوس و سیاه‌بیشه رویش طبیعی داشته و گفته می‌شود در منطقه «نیر» در اردبیل نیز کاشت و برداشت می‌شود.

شاه سبزی‌ها که ایرانیان باستان می‌خوردند

شاه سبزی‌ها که ایرانیان باستان می‌خوردند

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها