شربت هفت عرق خونساز حاوی انواع ویتامینهای A، C، E، K، گروه ویتامینهای B. مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲، سدیم، پتاسیم، آهن، اسید چرب امگا ۳، آنتیاکسیدان، زآگزانتین، لوتئین، پروتئین، پلیفنول، منگنز، روی، مس، فسفر، اسید فولیک و گوگرد است.
برای بررسی خواص شربت هفت عرق خونساز و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت هفت عرق خونساز
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی؛ درباره مهمترین خواص شربت هفت عرق خونساز اظهار کرد: این شربت به علت داشتن آهن، اسید فولیک، ویتامین B۱۲ و سایر املاح معدنی خونساز است و موجب افزایش اشتها و چاقی افراد میشود.وی درباره خواص دیگر شربت هفت عرق خونساز بیان کرد: این شربت تأثیر چشمگیری در طراوت، شادابی، جوانسازی پوست و مو، تقویت و افزایش رشد موها دارد؛ شربت هفت عرق خونساز به علت وجود گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ و سایر املاح معدنی انرژی بدن را افزایش میدهد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت هفت عرق خونساز نقش مؤثری در فعال شدن مغز استخوان، تأمین هموگلوبین خون و جذب بهتر آهن دارد؛ این شربت به کارکرد بهتر سیستم قلبی و عروقی کمک شایانی میکند و خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
این شربت به علت داشتن آهن، اسید فولیک، ویتامین B۱۲ و سایر املاح معدنی خونساز است و موجب افزایش اشتها و چاقی افراد میشود
وی تصریح کرد: شربت هفت عرق خونساز تأثیر چشمگیری در تنظیم قند، فشار و چربی خون دارد؛ این شربت بدن را پاکسازی و سموم را از بدن دفع میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت هفت عرق خونساز برای مبتلایان به مشکلات تنفسی مانند آسم و سرفه، افراد سیگاری، زنان یائسه و اشخاصی که دچار اختلالات تیروئیدی هستند بسیار مفید است؛ این شربت خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
عظمایی یادآور شد: شربت هفت عرق خونساز نقش مؤثری در رفع عفونتهای مجاری ادراری، تقویت بینایی و معده و بهبود آلزایمر دارد؛ افراد برای تکمیل دوره درمان کمخونی بهتر است از ترکیب چهار شیره (انگور، خرما، توت و انجیر) و گوشت گوسفندی هم استفاده کنند.
مواد لازم برای تهیه هشت لیتر شربت هفت عرق خونساز
عرق برگ چنار یک لیترعرق بیدمشک یک و نیم لیتر
عرق یونجه یک و نیم لیتر
عرق شنبلیله یک لیتر
عرق بادرنجبویه یک لیتر
عرق اسفناج یک و نیم لیتر
گلاب نیم لیتر
سرکه انگور نیم لیتر
عسل یک کیلوگرم
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان