0

بازار ورق گالوانیزه

 
rastaarasto
rastaarasto
کاربر جدید
تاریخ عضویت : مرداد 1397 
تعداد پست ها : 18

بازار ورق گالوانیزه
چهارشنبه 3 مرداد 1397  1:15 PM

 



اقتصاد و بازار ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه محصولی است که به طور گسترده در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد های بسیار زیادی دارد . ورق گالوانیزه در انواع :

صنایع الکتریکی، ساختمان و عمران، خودرو سازی، کشاورزی، حمل و نقل، ساخت مخازن ذخیره آب، تولید یخچال و سرد خانه، کابینت و قفسه، کانالهای هدایت هوا، تابلوها و بیلبورد های تبلیغاتی و... مور استفاده قرار می گیرند.

از مهم ترین ویژگی های ورق گالوانیزه مقاومت بالا و تنوع ضخامت در این محصول است. پوشش روی، وعمل گالوانیزاسیون، از زنگ زدگی و آسیب دیدگی فولاد جلوگیری می کند و حتی در صورتی که پوشش آن دچار آسیب و یا شکستگی شود، همچنان از آهن در برابر زنگ زدگی محافظت می کند .

مهم ترین فایده ورق گالوانیزه به صرفه بودن قیمت آن است. هزینه استفاده از ورق گالوانیزه در مقایسه با متریال دیگر که همان قابلیتها و مزایا را داشته باشند مثل ورق استنلس استیل و یا ورق آلومینیم و غیره، بسیار کمتر است. همچنین هزینه تعمیر، تعویض و نگهداری آن نیز بسیار به صرفه تر از روش های دیگر بوده و در نتیجه با هزینه بسیار کم می توان در محیط های بسیار خورنده و آلوده هم از ورق های گالوانیزه استفاده کرد و از عدم خوردگی و زنگ زدگی آن اطمینان داشت.

به دلیل عدم نیاز به هزینه زیاد برای تعمیر و نگهداری، و طول عمر و دوام بالای ورق گالوانیزه، استفاده از این محصول توصیه می شود. ورق گالوانیزه قابلیت رنگ پذیری بالایی دارد، در نتیجه در جاهایی که زیبایی مطرح است میتوان از وقهای گالوانیزه پیش رنگ ، که با روش الکترو استاتیک رنگ میشوند استفاده کرد. بدیهی است که ورق رنگی از ورق گالوانیزه گران تر است ولی ضمن داشتن دوام بیشتر (به خاطر وجود یک لایه رنگ، علاوه بر پوشش روی) ، نظر مصرف کننده را از لحاظ زیبایی نیز جلب میکند.

قیمت ورق گالوانیزه با توجه به ابعاد و ضخامت آن متفاوت میباشد.
هزینه تولید برای ضخامتهای پایین بالاتراست، به دو دلیل: 1- هزینه نورد و کشش تا ضخامتهای پایین بالاتر میباشد. 2- میزان مصرف فلز روی، نسبت به وزن، برای ضخامتهای پایین بالاتر میرود. به عنوان مثال ورق گالوانیزه با ضخامت 60/0 میلیمتر و کوتینگ 120گرم بر متر مربع، و ورق 30/0 با کوتینگ 120گرم بر متر مربع به یک اندازه روی مصرف میکنند.

نیاز بازار داخلی برای ورق گالوانیزه حدود یک میلیون تن است که تقریبا هفتصد هزار تن آن در داخل کشور تولید میشود و الباقی از خارج وارد میشود. این در حالی است که کارخانجات داخلی جمعا ظرفیت تولید یک و نیم میلیون تن را دارا هستند، ولی با ظرفیت کامل کار نمیکنند.

در سالهای گذشته تولید ورق گالوانیزه در داخل کشور کافی نبود، و برای تامین نیاز صنایع داخلی، ورق گالوانیزه بیش از نیمی از نیاز کشور از ژاپن،قزاقستان، اکراین، هندوستان، و در سالهای پایانی چین و امارات وارد کشورمی شد. ولی به دلیل رشد صنعت فولاد در کشور که بیشتر از متوسط جهانی بوده است، و تاسیس کارخانجات دولتی و خصوصی متعدد در داخل کشور، به مرور بیشتر نیاز ورق گالوانیزه در داخل کشور تامین شد، به طوری که در حال حاضر نیازی چندانی به وارد کردن آن از خارج کشور نیست.


در حال حاظر از ضخامت 30/0 میلیمتر تا 5/2 میلیمتر در داخل کشور تولید میشود، ولی همچنان برای ضخامتهای زیر 30/0 و بالاتر از 50/2 هنوز نیاز به واردات داریم.

در خصوص ورق های رنگی اما نیاز کشور به واردات بیشتر است، بیشتر این نیاز فعلا از کشور چین تامین میشود.

با تاسیس کارخانه ورق خودرو شهر کردو تاراز، با ظرفیت تولید بالا و توسعه و نوسازی خطوط تولید کارخانه های کاشان، هفت الماس، روی اندود، سمنان و... ضمن ایجاد اشتغال، از خروج سرمایه زیادی که برای واردات ورق گالوانیزه استفاده میشد جلوگیری شد. البته ناگفته نماند که بعضی از کارخانجات داخلی با مشکل نقدینگی دست و پنجه نرم میکنند.
با بالا رفتن تولید ورق گالوانیزه در کشور، تجار و بازرگانان ایرانی نیم نگاهی هم به بازارهای خارج پیدا کرده اند.

قیمت گذاری این کالا در ایران توسط قوی ترین تولید کننده آن یعنی مجتمع فولاد مبارکه اصفهان رهبری میشود. هرچند سازو کار مشخصی در بورس فلزات برای کشف قیمت بسیاری از کالا ها، از جمله ورق گرم و گالوانیزه تعریف شده است . ولی فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگترین تولید کننده ورق گرم به طور مشخص، و بزرگترین تولید کننده ورق گالوانیزه توسط کارخانجات زیر مجموعه خود، طبیعی است که بیشترین تاثیر را در هدایت بازار داشته باشد.

خوشبختانه ورق های گالوانیزه تولید شده در ایران در برابر کالای مشابه خارجی از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند و کاملا توان رقابت با محصولات چین، امارات،هند و... را دارند.

ورق های داخلی به خاطر کیفیت بالا در برابر فرسودگی ، خوردگی و رطوبت و آلودگی هوا و... بسیار مقاوم بوده و علاوه بر آن فرم پذیری و رنگ پذیری فوق العاده ای دارد. تولید ورق گالوانیزه در کشور علاوه بر اینکه از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است، سرعت و زمان حمل آن را نیز راحت تر و بهترکرده است. با توجه به روند رو به رشد تولید خودرو، تولید و استفاده از ورق گالوانیزه رو به افزایش است و استفاده از ورق های فولادی بدون پوشش کاهش یافته است.

با توجه به توان و استعداد تولید این محصول در داخل کشور به نظر می رسد در سالهای آینده نیاز به واردات به حد اقل رسیده و کشورمان یکی از صادر کننده های این محصول بشود. بازارهایی که برای صادرات ورق گالوانیزه باکیفیت ایرانی اشتیاق نشان میدهند، برخی کشورهای آسیای میانه و کشور عراق و افغانشتان هستند . این کشور ها به دلیل تغییر سیایتهای فولادی چین و بعد مسافت، ترجیح میدهند نیاز خود را از ایران تامین نمایند.منبع:قیمت ورق گالوانیزه فراز تی جی
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها