شرح مختصری از سه آش رشته و دوغ و بادمجان را بخوانید.
آش بادمجان نهاوندی
آش بادمجان یکی از غذاهای محلی ایران است که در مناطق مختلف به شیوههای گوناگونی طبخ میشود. مواد اصلی تشکیلدهنده آن بادمجان، عدس، نخود و کشک است. این آش به دلیل وجود حبوبات، سرشار از پروتئین است. پیشنهاد میکنیم این آش خوشطعم را بپزید و نوش جان کنید.
آش رشته
آش رشته که دیگر نیاز به معرفی ندارد و قطعاً هر ایرانی حداقل یک بار این آش لذیذ را چشیده است. زیرا این آش از معروفترین آشهای ایرانیست. آش رشته را معمولاً با کشک و گاهی با سرکه یا آبغوره میل میکنند. خانوادههای ایرانی از این غذا بهعنوان پیشغذا یا غذای اصلی استفاده میکنند. همانطور که میدانید این آش بیشتر در مهمانیهای فصل زمستان یا در مراسم افطاری ماه رمضان استفاده میشود. البته طبق بعضی از رسوم ایرانیها این آش خوشمزه و بینظیر را بعد از گذشت سه روز از رفتن مسافر میپزند و به آن آشِ پشتِ پا (رشته پشت پا) میگویند.
آش دوغ
آش دوغ ازجمله آشهای محلی ایرانیست که همانند آش بادمجان در نقاط مختلف کشورمان با روشهای گوناگونی طبخ میشود؛ اما معروفترین نوع آن، آش دوغ اردبیل است. برنج، نخود و دوغ اجزای اصلی این آش محلی هستند. البته گاهی به آن رشتۀ آشی هم اضافه میکنند.