لیست کامل ادویه جات، گیاهان دارویی و مواد غذایی دارای خواص آنتی اکسیدانی
چهارشنبه 12 اردیبهشت 1397 1:09 AM
شاید شما کلمه آنتی اکسیدان را زیاد شنیده باشید اما به طور کامل با آن و خواصی که برای بدن دارد آشنا نباشید. اما آنتی اکسیدان ها چه هستند و چه تاثیری بر بدن ما دارند؟
در ابتدا برای درک بهتر مفهوم و عملکرد آنتی اکسیدان باید با مفهوم رادیکال های آزاد آشنا شویم. در بدن ما انسان ها به طور طبیعی در بعضی مواقع ماده ای تولید می شود به نام رادیکال های آزاد. اما رادیکال آزاد چیست؟ رادیکال های آزاد اتم هایی ناپایداری هستند که برای رسیدن به پایداری از سایر اتم های بدن الکترون می ربایند و به پایداری می رسند. این رادیکال ها به خودی خود مضر نیستند چرا که وقتی بدن یک باکتری یا ویروس را شناسایی می کند، دستور به تولید این رادیکال ها را می دهد و این رادیکال ها به سمت ویروس یا باکتری رفته و برای اینکه پایدار شوند از آن ها الکترون می گیرد و با آن ها مبارزه می کند. سپس وقتی این عامل مهاجم از بین رفت بدن به طور طبیعی یک سری آنتی اکسیدان تولید کرده تا رادیکال های آزاد را خنثی نماید.
اما مشکل از زمانی آغاز می شود که بنا به دلایلی تعداد این رادیکال های آزاد در بدن زیاد شده و از حالت طبیعی خود خارج می شود. این دلایل عبارتند از: آلودگی هوا، غذای مضر و فست فودی، چربی های مضر، استرس زیاد، اشعه فرابنفش خورشید و.... در اینجاست که آنتی اکسیدان ها می توانند نقش حیاتی ایفا کنند. همانطور که گفته شد تعداد رادیکال های آزاد به طور غیر طبیعی و به دلیل عواملی که گفته شده از تعداد آنتی اکسیدان ها بدن بیشتر شده است و ما باید با مصرف ادویه جات، گیاهان دارویی و مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان جلوی این مسئله را بگیریم. حالا که آنتی اکسیدان و رادیکال های آزاد را به خوبی شناختیم به معرفی مهمترین مواد غذایی که سرشار از آنتی اکسیدان می باشد می پردازیم.
برترین ادویه جات حاوی آنتی اکسیدان:
زنجبیل: زنجبیل یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی می باشد. زنجبیل به دلیل داشتن ماده های فعالی از قبیل دهیدرو، ترپنویدز، زینجرون و....عواملی را که باعث ایجاد التهاب می شود کنترل می کند. همه مواد گفته شده خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی دارند.
دارچین: این ادویه از قدیم در مصارف دارویی و پخت و پز کاربرد داشته است. دارچین دارای ترکیباتی است که خواص آنتی اکسیدانی خوبی را برای ما به ارمغان می آورند. از جمله این ترکیبات ماده ای به نام فلاوونوئید می باشد که علاوه بر نقش آنتی اکسیدانی باعث کاهش سطح قند خون نیز می شود و نقشی شبیه به انسولین را در بدن ایفا می کند.
میخک: میخک را هم به صورت روغن و هم به صورت پودر استفاده می کنند. متاسفانه اکثرا از فواید میخک غافل هستند. این ماده مفید خواص زیادی برای پوست و مو، سیستم عصبی، دندان درد دارد. همچنین برای دفع حشرات موذی نیز از آن استفاده می شود. در کنار این همه خاصیت، وظیفه آنتی اکسیدانی خود را نیز به خوبی عمل کرده و به یک ضد قارچ طبیعی تبدیل شده است.
رزماری: این ماده دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوانی می باشد و یک ضد التهاب طبیعی می باشد. رزماری علاوه بر این خواص برای تقویت مغز و استخوان، تقویت سیستم ایمنی و همچنین تقویت سیستم گوارشی بسیار مفید می باشد.
زردچوبه: این ادویه پرکاربرد سرشار از مواد مغذی، انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. ماده اصلی موجود در زردچوبه کرکومین می باشد که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و خاصیت ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد قارچی دارد.
فلفل: شاید اغراق نباشد اگر بخواهیم خواص فلفل را فقط ذکر کنیم بیشتر از یک صفحه می شود. این ادویه مفید و پر استفاده سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و برای سلامتی انسان بسیار مفید می باشد. انواع فلفل، بدن انسان را در مقابل انواع ویروس ها، میکروب ها مصون نگه می دارد. فلفل سیاه منبعی غنی از انواع ویتامین ها من جمله ویتامین A و C می باشد که خود این ویتامین ها آنتی اکسیدان های طبیعی و قوی می باشند. خواص فلفل سیاه از هضم غذا گرفته تا کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی می باشد.
برترین گیاهان دارویی حاوی آنتی اکسیدان:
پونه کوهی: این گیاه دارویی سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که شما می توانید به صورت تازه یا خشک شده به غذاها و نوشیدنی های مورد علاقه خود اضافه کنید. افزودن این گیاه به رژیم غذایی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی شده و در مقابل بسیاری از بیماری ها مقاومت نشان دهد. این گیاه دارویی برای مبارزه با عفونت های باکتریایی، انگل ها، عفونت های قارچی، ویروس ها، آلرژی و حتی تومورها بسیار مناسب می باشد.
جعفری: گیاه دیگری که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه نمایید تا آنتی اکسیدان های زیادی را نصیب شما کند جعفری می باشد. جعفری را می توان یک غذای فوق العاده دانست چرا که سرشار آنتی اکسیدان، مواد مغذی معدنی و روغن های ضروری می باشد. مطالعات بسیاری نشان می دهد که جعفری برای سلامت انسان نقش بسیار پر رنگی دارد.
ریحان: همه ما می دانیم که گیاه ریحون به دلیل طعم و عطری که دارد در غذاها استفاده می شود. اما باید بدانید که این گیاه چیزی فراتر از عطر و طعم می باشد و به غذای شما خاصیت های زیادی را اضافه می کند. ریحان یکی از گیاهان دارویی مورد استفاده در طب مدرن می باشد. استفاده از ریحان در رژیم غذایی خود میزان بالایی از آنتی اکسیدان را به بدن شما وارد می کند که شما را در مقابل التهابات، طب و درد، سرطان و استرس مصون می دارد. همچنین این گیاه باعث محافظت از کبد شده و رگ های خونی را بهبود می بخشد. به این دلایل ریحون یکی از سوپرغذاها برای ما می باشد.
آویشن: فراموش نکنید که آویشن را در لیست گیاهان دارویی با بالاترین مقدار آنتی اکسیدان قرار دهید. این گیاه به عنوان یک تقویت کننده از سیستم تنفسی، سیستم ایمنی و سیستم گوارشی شناخته شده است. این گیاه می تواند با گلودرد مبارزه کرده، شما را از مسمومیت غذایی نجات دهد و حتی کلسترول و فشار خون را کاهش دهد. آنتی اکسیدان های موجود در ریحان به بهبود و حفظ سلامتی شما کمک شایانی می کند.
برترین مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان:
منبع: فروشگاه اینترنتی عطارمارت