چای کومبوجا چگونه تهیه میشود؟
پنج شنبه 6 اردیبهشت 1397 10:57 AM
برای تهیه خانگی چای کومبوجا 3 لیتر آب را در ظرفی میجوشانند و یک فنجان شکر را هنگام جوشیدن به آن اضافه میکنند تا شکر کاملاً در آن حل شود.
ظرف را از روی حرارت برمیدارند و یک قاشق غذاخوری چای خشک معمولی به آن اضافه میکنند و اجازه میدهند 10 تا 15 دقیقه کاملاً دم بکشد و رنگ بدهد. وقتی چای دم کشید و کمی خنک شد، آن را صاف میکنند. تا اینجا همان چای شیرین خودمان است.
سپس قارچ کومبوجا که باید روشن، شفاف، تمیز و یکدست باشد، داخل آن قرار میدهند و روی ظرف را با پارچهای میپوشانند تا گرد و خاک یا حشرهای داخل ظرف نشود و فقط هوا جریان داشته باشد. بهتر است ظرفی که استفاده میشود، دهانگشاد و کمعمق باشد. ظرف را به مدت 7 روز در مکان تاریکی با دمایی حدود 20 تا 24 درجه قرار میدهند. اگر درجه حرارت محیط رعایت نشود یا نور به آن برسد، قارچ کپک میزند و غیرقابل مصرف میشود.
طی این 7 روز، قارچ جدیدی زیر قارچ اولیه تولید میشود که میتوان از آن در تهیه مجدد نوشیدنی کومبوجا استفاده کرد. در این زمان است که میتوان فهمید چای کومبوجا آماده شده است. سپس چای تخمیر شده با قارچ را از صافی عبور میدهند و در ظرف شیشهای میریزند و در یخچال نگهداری میکنند. از این نوشیدنی میتوان قبل از هر وعده غذایی استفاده کرد و از فواید آن سود برد. البته در حال حاضر چای آماده کومبوجا به صورت صنعتی در بطریهای آماده در بازار ایران هم عرضه میشود و افراد میتوانند آن را به صورت آماده تهیه کنند.
یا لثارات الحسین