خاگینۀ گیاهی
چهارشنبه 29 فروردین 1397 11:54 AM
▫ یکسوم فنجان جو دوسر
▫ یک لیوان آب
▫ ۳۰۰ گرم گلکلم
▫ یک فنجان نخود یخزده
▫ دو عدد تخممرغ
▫ نصف فنجان پنیر ریکوتا
▫ یکسوم فنجان شیر
▫ نصف فنجان آرد بدون گلوتن
▫ یک قاشق چایخوری زیرۀ سبز
▫ دو تکه لیموترش برای تزئین
▫ دو قاشق غذاخوری جعفری خردشده
▫ یکچهارم فنجان برگ نعنا
▫ دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
▫ دوسوم فنجان ماست یونانی
▫ ۱۰۰ گرم برگ اسفناج تازه
ماهیتابه را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و جو دوسر را بهمدت دو دقیقه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. سپس بدان آب بیفزایید و اجازه دهید تا بجوشد. در ماهیتابه را قرار داده و حرارت اجاق گاز را کاهش دهید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد و تمام آب داخل ماهیتابه را به خود بکشد.
سپس برای پنج دقیقه آن را خنک کنید و با کمک چنگال، دانههای جو دوسر را له کنید. سپس گُلکلمها را در آب جوش به مدت پنج تا شش دقیقه بپزید و درنهایت نخودها را بدان بیفزایید تا بپزند. سپس بهخوبی آبکشی کنید و آنها را هم با کمک چنگال بهخوبی له کنید.
تخممرغها، پنیر ریکوتا و مقداری شیر را در کاسهای بزرگ ریخته و با هم مخلوط کنید. بهتدریج آرد و زیرۀ سبز را بدین مخلوط بیفزایید. مخلوط جو دوسر و گلکلم را که از قبل آماده کردهاید را به این مخلوط بیفزایید. درنهایت، برگ نعناع و جعفری خردشده را هم به این مخلوط اضافه کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه قرار داده و سپس به مقدار دلخواه از این مخلوط را پس از داغشدن روغن، در ماهیتابه قرار دهید و بهخوبی سرخ کنید. سپس ماست یونانی و برگهای اسفناج تازه را با یکدیگر مخلوط کرده و تحت عنوان سس در کنار این خاگینههای گیاهی سرو کنید.