بررسی آنر 7 ایکس ؛ میان ردهی جدید و خوشقیمت چینیها برای نسل جوان
جمعه 27 بهمن 1396 1:48 AM
بررسی آنر 7 ایکس برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال یک اسمارت فون قدرتمند با قیمتی بسیار مناسب میگردند، مطلب جذابی خواهد بود و در این بررسی اختصاصی در گجت نیوز، قصد داریم میان رده جدید برند آنر را از نظر طراحی، مشخصات و عملکرد فنی، دوربین، امکانات صوتی و البته کیفیت نمایشگر و باتری بررسی کنیم تا ارزش خرید گوشی Honor 7X در بازار ایران برایمان مشخص شود.
سری گوشی های ایکس برند آنر در طول ماههای گذشته، از محبوب ترین میان ردههای بازار بودهاند و همواره کاربرانی که به دنبال یک گزینهی ارزان قیمت، با امکانات سخت افزاری مناسب هستند، محصولات مطابق خواستهی خود را در این خانواده پیدا خواهند کرد. آنر 7 ایکس نیز پرچمدار جدید این سری محسوب میشود و آمده است تا با توجه به قیمت بالای میانردههای کمپانیهایی نظیر سامسونگ و سونی، ارزش خرید بسیار بالایی را در اختیار کاربران قرار دهد.
پس اگر شما هم نام این گوشی را در لیست خرید خود یادداشت کردهاید، در ادامه با ما همراه باشید تا در بررسی آنر 7 ایکس در گجت نیوز، تمام نقاط ضعف و قوت میان رده جدید آنر را بیان کنیم و وضعیت عملکرد این گوشی در مقایسه با سایر رقبا برایمان مشخص شود:
در اولین بخش از بررسی آنر 7 ایکس از شما گجت نیوزهای عزیز دعوت میکنیم که نگاهی به مهمترین مشخصات سخت افزاری این محصول بیاندازید در لیست زیر بیاندازید:
این روزها دو سبک رایج در طراحی گوشی های هوشمند وجود دارد که اولی استفاده از بدنههای یکپارچهی فلزی، و دومی، استفاده از ترکیب سه لایهی شیشه و فلز است. طراحان آنر برای گوشی آنر 7 ایکس به سراغ سبک اول رفتهاند که اگر راستش را بخواهید، به شخصه آن را نسبت به پنلهای شیشهای ترجیح میدهم. این پنل فلزی سطحی مات دارد و به خوبی در برابر جذب اثر انگشت و چربیهایی که ظاهری نامناسب به گوشی شما میدهند، مقاوم است.
با یک انحنای بسیار نرم، پنل پشتی به نمایشگر متصل میشود و به دلیل عملکرد مناسب طراحان چینی، کوچکترین شیار و فاصلهای بین این دو پنل دیده نمیشود. سنسور اثر انگشت مطابق معمول، بر روی قسمت پشتی و در مرکز صفحه قرار گرفته است و مشابه دیگر گوشی های هواوی و آنر، این سنسور همواره فعال است. یعنی برای باز کردن قفل، نیازی به روشن کردن نمایشگر از طریق دکمهی پاور وجود ندارد و کافی است که انگشت خود را بر روی سنسور بگذارید تا شناسایی و روشن شدن صفحه به طور همزمان انجام بگیرد. برند آنر همواره سریعترین و دقیقترین سنسورهای تشخیص اثر انگشت را بر روی محصولات خود به کار میگیرد و اینجا نیز در تستهایی که ما بر روی گوشی آنر 7 ایکس انجام دادیم، همان سطح از دقت و سرعت را مشاهده کردیم.
لنزهای دوربین دوگانهی آنر 7 ایکس نیز در گوشهی بالای سمت چپ آن دیده میشوند. این لنزها حدودا یک میلیمتر از سطح بدنه بیرونزدگی دارند و یک فریم فلزی براق نیز دور تا دور آنها را پوشانده است. به سبب اینکه بدنهی دیوایس تماما از آلومینیوم تشکیل شده، نوارهای پلاستیکی آنتن در دو قسمت بالایی و پایینی پنل پشتی وجود دارند که البته این امر به هیچ وجه آسیبی به طراحی هماهنگ گوشی وارد نمیکند.
بر روی پنل جلویی، تقریبا هیچ حاشیهای از سمت چپ و راست دیده نمیشود و نمایشگر کشیدهی آنر 7 ایکس که شیشهای دو نیم و بعدی روی آن را پوشانده، ۷۷ درصد از مساحت پنل جلویی را به خودش اختصاص داده است. لوگوی درخشندهی انر در پایین و دوربین سلفی به همراه بلندگوی تماس و چراغ ال ای دی اعلانها، در قسمت بالای نمایشگر تعبیه شدهاند. در ضمن یک لایه از شیشهی مقاوم گوریلا گلس بر روی این نمایشگر کشیده شده که البته کمپانی سازنده ورژن دقیق آن را اعلام نکرده است.
تنها دکمههای فیزیکی این گوشی خوش قیمت، روی لبهی سمت راست آن قرار گرفتهاند و خشاب سیمکارت که قابلیت قرار دادن یک سیمکارت و سیمکارت دوم/ کارت حافظهی میکرو اس دی درون آن وجود دارد، بر روی لبهی سمت چپ دیده میشوند. پورت میکرو یو اس بی (که ترجیح میدادیم یو اس بی تایپ سی باشد) روی لبهی پایینی دیوایس وجود دارد و حفرههای اسپیکر تک کاناله در سمت راست و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون در سمت چپ آن قرار گرفتهاند.
در مجموع طراحی آنر 7 ایکس برخلاف بسیاری از رقبای همردهاش، حس در دست داشتن یک گوشی هوشمند باکیفیت را برایتان تداعی خواهد کرد و قطعا انتخاب سبک طراحی یکپارچهی فلزی با نمایشگری که حاشیههای بسیار اندکی دارد، آن را به محصولی دوستداشتنی از نظر ظاهری تبدیل کرده است. به خصوص این که ضخامت تنها ۷.۶ میلیمتری و بهکارگیری انحنای نرم در تمام لبهها و گوشهها، ارگونومی و راحتیِ در دست گرفتن آن را نیز برای جوانان افزایش داده است.
بررسی آنر 7 ایکس در بخش نمایشگر را از مهمترین جنبهی آن آغاز میکنیم، یعنی بهکارگیری یک پنل IPS LCD که تقریبا محبوبترین پنل در میان عموم کاربران محسوب میشود و غنای رنگها در سطحی عالی به همراه زاویهی دید گسترده و مناسب، از ویژگیهای اصلی آن است. همانطور که پیشتر گفتیم، سازندگان در طراحی و ساخت این گوشی، بسیاری از استانداردهای سطح میانرده را ارتقا دادهاند و اینجا نیز به کارگیری یک نمایشگر ۵.۹۳ اینچی با رزولوشن فول اچ دی پلاس (۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) و تراکم ۴۰۷ پیکسل بر هر اینچ، آن هم با نسبت تصویر ۱۸ به ۹، در کمتر گوشی ارزان قیمتی دیده میشود.
این نسبت تصویر باعث شده است که دیوایس کمی کشیدهتر به نظر برسد و البته هنگام تماشای برخی از فیلمها و اپلیکیشنها که طول کمتری دارند، دو نوار سیاهرنگ در دو طرف دیده شوند. البته این گزینه همواره برایتان وجود دارد تا تصویر را به طور خودکار، کمی کشیدهتر ببینید تا آن قسمتهای سیاه از بین بروند. در قسمت تنظیمات نمایشگر، گزینهای در اختیارتان است که اپلیکیشنهایی که از این نسبت تصویر پشتیبانی نمیکنند را مشاهده و انتخاب کنید که آنها نیز به شکل فول اسکرین نمایش داده شوند.
قابلیت Eye Comfort برای فیلتر کردن بیش از ۵۰ درصد نور آبی صفحه و کار در محیطهای تاریک و امکان تغییر سطح روشنایی و دمای رنگهای صفحه نیز برخی از دیگر از تنظیمان نرم افزاری این نمایشگر محسوب میشوند.
از اعداد و ارقام که بگذریم، ما عملکرد این نمایشگر IPS LCD در یک گوشی ارزان قیمت را واقعا تحسین میکنیم و این تصمیم جذاب که سازنده تصمیم گرفته است از رزلوشونی بالاتر از فول اچ دی بهره بگیرد، تاثیر بسزایی در بهبود وضوح تصویر گذاشته است. حداکثر روشنایی در حد ۴۵۸ نیت، کنتراست بسیار مناسب و متوسط DeltaE در سطح ۲.۸، باعث شده است که این پنل در تمام موقعیتهای نوری، چه هنگامی که یک فیلم سینمایی را در نور اتاق تماشا میکنید و چه زمانی که در حال مطالعه زیر نور آفتاب هستید، تجربهای قابل قبول را در اختیارتان قرار دهد.
برای دوربین اصلی، کمپانی سازنده از یک ترکیب دوتایی متشکل از یک سنسور ۱۶ مگاپیکسلی و یک سنسور ۲ مگاپیکسلی بهره برده است. در واقع وظیفهی اصلی ثبت جزئیات تصویر بر عهدهی سنسور ۱۶ مگاپیکسلی با پیکسلهایی به اندازهی ۱.۲۵ µm است و سنسور دوم، در حالتهایی نظیر عکاسی در شب و البته عکاسی پرتره، اطلاعات مربوط به عمق میدان را به طور جداگانه ثبت میکند و این اطلاعات با رسیدن به واحد پردازش تصاویر، به بهبود کیفیت کلی تصویر نهایی کمک میکنند.
استفاده از این ترکیب دوگانه، چند قابلیت انحصاری را برای دوربین گوشی آنر 7 ایکس به ارمغان آورده است که در همان اولین نگاه به رابط کاربری دوربین، آنها را در منوی بالایی صفحه مشاهده خواهید کرد. با فعال کردن قابلیت Moving Picture، یک کلیپ کوتاه سه ثانیهای قبل از ثبت تصویر، ضبط میشود تا بعدها بتوانید خاطرات آن لحظهی عکاسی را مرور کنید. حالت Wide Aperture اجازه میدهد که حتی بعد از ثبت عکس نیز در گالری، بتوانید فوکوس را بین پس زمینه و سوژهی اصلی در قسمتهای مختلف کادر تصویر تغییر دهید. حالت پرتره که برای دوربین سلفی نیز قابل استفاده است، با تشخیص چهرهی کاربر، پس زمینه را محو میکند تا تصویر نهایی به پرترههای حرفهای نزدیکتر باشد؛ البته شما میتوانید به خواست خودتان، افکت بوکه و قابلیت زیباسازی خودکار که در ده سطح، چهره را روشنتر کرده و زوائد پوستی را از بین میبرد را فعال یا غیر فعال کنید.
این رابط کاربری مشابه چند گوشی اخیر هواوی و آنر، از سه صفحه تشکیل شده است که با سوایپ کردن از صفحهی اصلی به چپ و راست، قابل دسترسی هستند. صفحهی سمت راست، شامل تنظیمات تصویربرداری از جمله رزولوشن، تایمر، ابزارهای تشخیص لبخند، ردیابی سوژههای متحرک، کنتراست و روشنایی، شدت اشباع رنگها، ثبت تصویر با صدای کاربری و خطوط کادربندی است.
حالتهای مختلف عکاسی نظیر پانوراما، تایم لپس، اچ دی آر دستی، فیلترهای نوری و رنگی، اسکن اسناد و البته دو Pro Photo و Pro Video نیز در صفحهی سمت چپ رابط کاربری دوربین قرار گرفتهاند. با فعال کردن دو حالت آخر، میتوانید مهمترین تنظیمات دوربین آنر 7 ایکس نظیر سرعت شاتر، ایزو (حساسیت به نور)، نوع فوکوس، شدت رنگدهی و تعادل رنگ سفید را خودتان به شکل دستی هنگام فیلمبرداری و عکاسی تغییر دهید و قطعا این قابلیت برای عکاسان حرفهای بسیار کاربردی خواهد بود.
خوشبختانه با فعال کردن هرکدام از این حالتهای ویژه، نام آن حالت به همراه یک علامت ضربدر بر روی صفحه نشان داده میشود که با لمس کردن آن، میتوانید آن حالت را غیر فعال کرده و به وضعیت قبلی برگردید. در نرم افزار گالری نیز انواع امکانات از برش و چرخش و تغییر جهت گرفته تا روشنایی و اشباع رنگی و کنتراست برای ویرایش تصاویر در اختیار کاربر قرار دارد تا برای ویرایشهای سریع و جذاب، نیازی به نصب اپلیکیشنهای جداگانه نباشد.
در مجموع با در نظر گرفتن ردهی قیمتی آنر 7 ایکس، میتوان گفت که دوربین این گوشی در طول روز کاملا راضیکننده است و سطح جزئیات در اکثریت نقاط کادر تصویر، وضعیت پایدار و ثابتی دارد. رنگها با روشنایی مناسبی ثبت میشوند و در مجموع اگر نور کافی به سنسور برسد، تصاویر شفاف و باکیفیتی را به ثبت خواهید رساند. در نور شب نیز فلش ال ای دی تکرنگ این گوشی میتواند توناژی از رنگ زرد روشن را بر روی سوژه بتاباند که البته اگر کمی نویز ثبت شده هنگام عکاسی در طول شب کمتر بود، میتوانستیم نمرهی بیشتری به دوربین این دیوایس بدهیم.
این روزها عکاسی سلفی نیز برای کاربران اهمیت بسیاری دارد و آنر 7 ایکس در این بخش، حتی عملکرد بهتری از دوربین دوگانهی خود دارد. حالت پرتره و تشخیص چهره به شکل هوشمند برای دوربین سلفی نیز در دسترس است و قطعا با فعال بودن حالت زیباسازی خودکار، میتوانید سلفیهای روشن و جذابی را از دوستان خود ثبت کنید. سنسور ۸ مگاپیکسلی این دوربین قابلیت فیلمبرداری فول اچ دی با نرخ ۳۰ فریم بر هر ثانیه را نیز دارد که برای یک گوشی اقتصادی و ارزان قیمت، قابلیت ویژهای محسوب میشود.
آنر 7 ایکس به شما اجازه میدهد که فیلمبرداری با کیفیت فول اچ دی (با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ و صدابرداری استریو)، با کیفیت اچ دی (با همان مشخصات) و چند رزولوشن پایینتر را نیز انجام دهید. تثبیت دوربین هنگام فیلمبرداری عملکرد قابل قبولی دارد و هنگام تعویض نما بین سوژههای دارای ابعاد متفاوت نیز فوکوس خودکار با سرعت مناسبی انجام میگیرد. در نهایت برای این که عملکرد این دوربین دوگانه و دوربین سلفی آنر 7 ایکس را در عمل مشاهده کنید، میتوانید تصاویری که به شکل اختصاصی توسط گجت نیوز تهیه شده است را در گالری زیر تماشا کنید: