پاسخ به:آئين همسرداری : وظايف زن يا شوهرداری
چهارشنبه 18 بهمن 1396 9:29 PM
علاقه به شوهر
امام صادق عليه السلام فرمود: پيامبر اكرم از جنگی كه در آنها عده بسياری از مسلمانان آسيب ديده بودند برمی گشت ، عده ای از زنها به استقبال آمده از شهدای خود می پرسيدند، زنی نزديك شد و گفت يا رسول الله فلانی چه شد؟ حضرت فرمود با تو چه نسبتی دارد؟ گفت برادرم است حضرت فرمود: خدای را سپاس گوی (بخاطر توفيق شهادت برادرت ) و استرجاع كن (بگو انا الله و انا اليه راجعون يعنی ما همه برای خدائيم و به سوی او بر می گرديم ) همانا او شهيد شد، آن زن نيز سپاس گفت و استرجاع كرد، سپس عرض كرد: يا رسول الله فلانی چه شد؟ حضرت فرمود با تو چه نسبتی دارد، عرض كرد: شوهرم است . حضرت فرمود: خدای را سپاس گوی و استرجاع كن كه او شهيد شد، زن (كه به شدت ناراحت شده بود) عرض كرد وای از ذلت ، پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله فرمود: گمان نمی كردم زنی اينقدر راجع به شوهرش غصه دار شود تا اين زن را ديدم .(25)
وضع اقتصادی و شوهرداری حضرت زهرا عليه السلام
امام باقر عليه السلام روايت كند كه حضرت فاطمه عليه السلام كارهای خانه و خمير كردن و نان پختن و جاروب كردن را به عهده گرفت ، حضرت امير عهده دار شد كه كارهای بيرون از خانه مثل آوردن هيزم و غذا را انجام دهد.
روزی حضرت امير عليه السلام به حضرت فاطمه (س ) فرمود: آيا چيزی (از غذا و خوراكی ) نزد شما هست ؟ حضرت زهرا گفت : سوگند به آنكه حق ، تو را گرامی داشت ، سه روز است كه چيزی نداريم تا بياورم . حضرت امير عليه السلام فرمود: چرا به من نگفتی ؟ عرض كرد: پيامبر مرا نهی فرموده از اينكه از شما چيزی بخواهم و به من فرمود: از پسر عمويت چيزی مخواه ، اگر چيزی آورد كه خوب وگرنه از او درخواست مكن ، و در روايتی آمده است كه فرمود: از خدايم حيا می كنم كه شما را وادار كنم به چيزی كه در توان نداری ، اميرالمؤ منين از خانه بيرون آمد، از شخصی ديناری قرض گرفت تا چيزی تهيه كند، وقتی برمی گشت هوا تاريك بود، در ميان راه مقداد ابن اسود (از ياران با وفای پيامبر صلی الله عليه و آله ) را ديد (كه شب هنگام در كوچه سر گردان بود) حضرت از او پرسيد: چرا اين وقت بيرون آمده ای ؟ مقداد گفت : ای اميرالمؤ منين سوگند به آنكه حق تو را بزرگ داشته است به خاطر گرسنگی بيرون آمدم ، از امام باقر عليه السلام سؤ ال شد آيا آن زمان پيامبر زنده بود؟ فرمود: آری .
حضرت امير به مقداد فرمود: من نيز بخاطر همين بيرون آمده ام ، و يك دينار قرض كرده ام ولی تو را بر خود مقدم می دارم ، آن پول را به مقداد داد و برگشت ، همينكه به خانه آمد، ديد كه پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله نشسته اند و حضرت فاطمه (س ) نماز می خواند و در مقابل ايشان ظرفی سرپوشيده قرار دارد: حضرت فاطمه بعد از نماز سرپوش را از ظرف برداشت ، ظرف آبگوشتی بود كه نان و گوشت در آن بود. حضرت امير عليه السلام پرسيد: ای فاطمه اين را از كجا آورده ای ؟ حضرت زهرا عرض كرد: از نزد خداست ، خداوند به هر كه بخواه بی حساب روزی می دهد!
پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله به حضرت امير عليه السلام فرمود: می خواهی راجع به همانند تو و او بگويم ؟ عرض كرد: آری ، پيامبر فرمود مثل تو همانند زكريا است كه چون نزد مريم در محراب عبادت رفت ، ديد غذايی نزد مريم است ، پرسيد ای مريم اين غذا از كجاست ؟ مريم گفت : اين از نزد خداست ، خداوند هر كه را بخواهد بی حساب روزی می دهد. امام باقر عليه السلام فرمود: سپس همگی تا يك ماه از آن می خوردند و اين همان ظرف است كه حضرت قائم عليه السلام از آن غذا می خورد و اكنون نزد ماست (26).