پاسخ به:آئين همسرداری : وظايف زن يا شوهرداری
چهارشنبه 18 بهمن 1396 9:28 PM
اطاعتهای واجب
1- مسائل جنسی
2- خروج از منزل
بر زن واجب است كه در مسائل جنسی همواره و در هر شرايطی (جز در حرام مثل آميزش در حال روزه و يا حيض ) خود را در اختيار شوهر قرار دهد و او را منع نكند.
برای خروج از خانه نيز حتما می بايست بدون اجازه شوهر اقدام نكند، و اين دو مساءله در روايات متعدد تذكر داده شده است و ما در جلد اول در فصل آميزش جنسی آن را توضيح داده ايم .
امام باقر عليه السلام فرمود: زنی نزد پيامبر اكرم (ص ) آمده عرض كرد: يا رسول الله حق شوهر بر زن چيست ؟ حضرت فرمود: او را اطاعت كند و نافرمانی نكند، از خانه او چيزی صدقه ندهد و روزه مستحبی نگيرد مگر با اجازه شوهر، كه اگر بی اجاره خارج شود، ملائكه آسمان و زمين و ملائكه رحمت و غضب همه او را لعنت می كنند تا برگردد.
آن زن پرسيد: يا رسول الله چه كسی بيش از همه بر گردن مرد حق دارد؟ حضرت فرمود: پدر، چه كسی بيش از همه بر زن حق دارد؟ حضرت فرمود: شوهر(12) - الحديث .
در حديث ديگری پيامبر اكرم (ص ) به زنها فرمود: نماز خود را طول ندهيد تا شوهرهای خود را مانع (كاميابی ) شويد(13) و در روايت ديگری حضرت راجع به زنی كه شوهرش با او كار دارد اما او آنقدر معطل می كند تا شوهر به خواب رود فرمود: اين زن همواره در لعنت ملائكه است تا شوهرش بيدار شود(14)
در خانه بنشين و از شوهرت اطاعت كن
در زمان پيامبر(ص ) مردی از انصار بخاطر كاری به مسافرت رفت و با زنش عهد كرد كه از خانه بيرون نرود تا او برگردد، در اين ميان پدر آن زن مريض شد، به پيامبر پيغام داد كه شوهرم به سفر رفته و با من عهد كرده كه از خانه بيرون نروم تا برگردد، اما اكنون پدرم مريض شده آيا دستور می دهی به عيادت او بروم ؟ حضرت فرمود: نه در خانه ات بنشين و حرف شوهرت را گوش كن ، تا اين كه پدرش مرد، آن زن به پيامبر پيغام داد يا رسول الله پدرم مرد آيا دستور می دهی (در مراسم ) او حاضر شوم ؟ حضرت فرمود نه در خانه ات بنشين و از شوهرت اطاعت كن ، وقتی پدرش را دفن كردند، پيامبر شخصی را نزد آن زن فرستاد كه به او بگويد، همانا خداوند تو را و پدرت را به خاطر اطاعت تو از شوهرت آمرزيد(15)
اختيارش با شوهر است
در روايت است كه يهود مدينه كه در همسايگی حضرت فاطمه عليه السلام بودند، مجلس عروسی داشتند، نزد پيامبر اكرم (ص ) آمدند و از حضرت تقاضا كردند به خاطر حق همسايگی ، اجازه دهد دخترش حضرت فاطمه عليه السلام به مجلس آنها آيد و مجلس آنها را رونق دهد، پيامبر اكرم (ص ) فرمود: فاطمه همسر علی بن ابيطالب است ، و در اختيار اوست ،(16) (يعنی زن هر چقدر هم با فضيلت باشد برای خروج از خانه بايد از شوهرش اجاره بگيرد.)