0

آئين همسرداری : وظايف زن يا شوهرداری

13691367
13691367
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2603

آئين همسرداری : وظايف زن يا شوهرداری
چهارشنبه 18 بهمن 1396  9:26 PM

1- آرامش بخشيدن

(( و من آياته ان خلق لكم من انفسكم ازواجا لتسكنوا اليها )) خداوند می فرمايد: از نشانه های پروردگار اين است كه همسری از خودتان آفريد تا نزد او آرام گيريد.

نظام خانواده به تناسب روحيات و توان زن و مرد، برنامه ريزی می شود، يكی از وظائف مهم بانوان ، تعديل عواطف و مهيا كردن فضای آرام و با صفا در ميان خانه است ، بانوان به لحاظ لطافت و حساسيت روح ، مسئول تنظيم آرامش و صفای خانواده می باشند.

اگر مردی بر اثر ضعف نفس ، و يا برخورد با مشكلات و سختی روح و يا به هر دليل موجه يا ناموجه ، عصبانی شد، بر يك بانوی فهميدم لازم است ، بيش از آنكه خود را رقيب حساب كند، همانند يك پرستار دلسوز، به فكر آرام كردن روح و روان شوهر و اهل خانه باشد، تا پس از فروكش كردن گردو و غبار خشم و به كار افتادن عقل و فكر، آن موقع با هم صحبت كنند و اين كار اگر چه از دو طرف لازم است ولی مسئوليت بيشتر به عهده زن است ، و به همين لحاظ است كه در روايات متعدد به زنان توصيه شده است . تا تلاش كنند رضايت شوهر را بدست آورند، و ديديم كه قرآن از زنها بعنوان آرامش دهنده ياد نموده است ، در روايتی از حضرت علی عليه السلام نقل شده است كه فرمود: وقتی به زهرا نگاه می كردم ، هر غم و غصه ای كه داشتم برطرف می شد.

همچون گل شكفته ، شادی آفرين باشيد

زنان بايد شادی آفرين خانه باشند، سنگ صبور خانه زن است ، هميشه می بايد نبض عواطف و جو اخلاقی خانه را معتدل نگاه دارد، پيامبر اكرم (ص ) در آن حديث زنی را شايسته و پر سود دانست كه گاه مرد به او نگاه كند و شادمان شود، پس گره از ابرو باز كنيد، و با استقبال گرم و صورت خندان ، گلهای محبت را در زندگی شكوفا كنيد، چرا كه حضرت علی عليه السلام فرمود: زن گل است (2) پس بايد همچون گل شكفته ، در گلستان خانواده شادی آفرين باشيد.

همه روزه اگر غم خوری غم مدار

چو شب غم گسارت بود در كنار

2- به شوهر خود در امور دين و دنيا كمك كنيد

(( ثلاثه للمؤ من فيها راحة ... و امراة صالحة تعينه علی امر دنيا و الاخرة )) (3)

امام صادق عليه السلام فرمود: سه چيز برای مؤ من راحتی است ، از جمله فرمود: زن شايسته ای كه كمك كار او در دنيا و آخرت باشد.

يك بانوی فهميده كسی است كه علاوه بر انجام مسئوليت خانه و امور تربيتی فرزندان ، و وظائف دينی خود، به شوهر خويش در راه انجام كارهای نيك پسنديده نيز كمك كند، زن می تواند بهترين تشويق كننده مرد در انجام واجبات و ترك محرمات ، و بالاتر از آن ، انجام مستحبات و ترك مكروهات باشد.

پذيرا شدن ميهمان با روی باز از طرف زن و يا توصيه به صله رحم و يا انفاق به نيازمندان ، دقت و مراقبت در انجام امور دينی مثل نماز و روزه و خمس و مانند اينها همراه با قناعت و ايجاد فرصت كار خير، می تواند كمك مهمی به شوهر باشد.

زن می بايست از حساسيت موقعيت خود، در راه انجام امور اخروی و معنويات استفاده كند، تا خود و شوهر و فرزندان خود را در كانونی سرشار از معنويات و منور به نور الهی قرار دهد، در روايت است كه بعد از عروسی حضرت فاطمه و حضرت علی پيامبر اكرم از حضرت علی عليه السلام پرسيدند خانواده خود را چگونه يافتی ؟ ايشان جواب داد: (( نعم العون علی طاعة الله )) فاطمه را بهترين كمك در راه فرمانبرداری خدا يافتم .(4)

اينطور نباشد كه بانوان در امور دنيا صرفه جو و كمك كار باشند، اما در امور آخرتی دريغ كنند، و يا مانع شوهر باشند.

شوهر و فرزندان خود را به نماز به روزه و به انفاق ، به قرائت قرآن ، به مسجد و جماعت و جلسات و دوستی و صفا دعوت كنيد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها