از جانشین مکبوک ایر چه انتظاراتی داریم؟
پنج شنبه 12 بهمن 1396 2:18 PM
حتما شما هم به اندازهی کافی در بررسیهای مربوط به مکبوک 12 اینچی انتقادات مربوط به این مدل را دیدهاید. با این حال اگر نگاهی به اطرافتان بندازید باز هم میبییند که افراد زیادی مکبوک را به لپتاپهای ویندوزی ترجیح میدهند. اخیرا خبرهایی منتشر شده که مکبوک پروهای اپل امسال ارتقای قابلتوجهی دریافت نمیکنند. از طرفی اکنون شایعاتی به گوش میرسد که اپل قصد دارد یک مکبوک 13 اینچی پایینرده در سال 2018 روانهی بازار کند.
به احتمال زیاد لپتاپ جدید اپل ادامهدهندهی سری مکبوکهای فعلی این شرکت است، با این تفاوت که گفته میشود اپل قصد دارد در کنار پردازندهی اصلی دستگاه که محصول اینتل است، از چیپستهای کمکی که خودش طراحی کرده هم استفاده کند. شاید این تغییر بزرگی نباشد، اما معنایش آن است که مکبوک جدید برای اپل چیزی بیشتر از یک بهروزرسانی ساده است. با توجه به این موضوع به این فکر کردیم که دوست داریم مکبوک پایینردهی جدید اپل چه ویژگیهایی داشته باشد؟ بیایید به لیستی از قابلیتهایی که میتوانیم از این لپتاپ انتظار داشته باشیم نگاهی بیندازیم.
شایعات اخیر میگویند که لپتاپ جدید اپل قرار است جای مکبوک 1000 دلاری یعنی مکبوک ایر را بگیرد که اکنون تولیدش متوقف شده است و ما نیز امیدواریم همینطور باشد. در حال حاضر قیمت ارزانترین مکبوک از 1300 دلار آغاز میشود و این قیمت لپتاپی است که به پردازندهی نه چندان قدرتمند Intel Core M مجهز است. درست است که اپل قصد داشت با معرفی مکبوک 12 اینچی آن را جایگزین مکبوک ایر کند، اما قیمت بالای آن و سختافزار نه چندان قدرتمندش باعث شد طیف متوسط جامعه اقبال چندانی به آن نشان ندهد.
پایین آوردن قیمت با سختافزار فعلی میتواند مکبوک جدید را بین کاربران محبوب کند. سال گذشته لپتاپهای باکیفیتِ نهچندان گرانقیمتی روانهی بازار شدند که توانستند نبض بازار را هم در دست بگیرند. علاوه بر این چنین کاری باعث میشود ارزش خرید مکبوک نسبت به مکبوک پروی 13 اینچی (که اکنون هم قیمت هستند) بالا برود.
اگر از افراد مختلف بپرسید که دوست دارید مکبوک آینده چه ویژگیهایی داشته باشد، هر کدام لیست مختلفی به شما ارائه میکنند. اما تقریبا نقطهی اشتراک تمام این لیستها یک چیز است: درگاههای بیشتر. آخرین نسخهی مکبوک ایر به دو درگاه USB-A، یک درگاه شارژر MagSafe، یک درگاه Thunderbolt 2، یک کارتخوان SDXC و یک جک هدفون مجهز بود. حالا تعداد این درگاهها را بدون توجه به اینکه نوع درگاهها قدیمی شدهاند، با تعداد درگاه مکبوکهای گرانقیمت فعلی مقایسه کنید. گرچه احتمالا تمام این درگاهها در مکبوک جدید با USB-C جایگزین میشوند، اما خوشحالکننده است که به جای یک یا دو درگاه حداقل چهار درگاه روی لپتاپ جدید اپل ببینیم.
البته امیدمان در این بخش زیاد نیست، چون اپل روی عقیدهاش برای به حداقل رساندن تعداد درگاهها اصرار دارد، اما همچنان میتوان امید داشت. احتمالا مکبوک جدید که قرار است جایگزین مکبوک ایر شود یک یا دو درگاه USB-C و شاید یک جک هدفون داشته باشد.
مدلهای پایینردهی مکبوک ایر هیچوقت به نمایشگر رتینا مجهز نشدند و ما امیدواریم که مکبوک جدید بتواند با یک نمایشگر رتینا این ضعف مکبوک ایر را به خوبی جبران کند. نمایشگر رتینا یکی از بهترین ویژگیهای مکبوکهاست و عرضهی چنین قابلیتی برای پایینردهترین لپتاپ اپل میتواند برگ برندهای برای آن در مقابل لپتاپهای ارزانقیمتتر باشد.
علاوه بر این احتمال اینکه مکبوک جدید در دو نسخه با نمایشگر براق و مات تولید شود نیز جذاب است. صفحه نمایش مات هم برای ویرایش عکس و فیلم مناسبتر است و هم اگر قرار باشد مکبوک جدید نقش مکبوک ایر را ایفا کند، احتمالا کاربرانش آن را با خود همه جا میبرند. یک نمایشگر مات آن بازتاب کورکنندهی نمایشگرهای براق زیر نور چراغهای کافه را ندارد.
وقتی صحبت از تصمیمگیریهای اپل میشود همه میدانیم که این شرکت چقدر یکدنده و لجباز است. اپل خیلی به تاچ بار OLED خودش افتخار میکند که اولین بار در مکبوک پروهای سال 2016 از آن رونمایی کرد. اولین بار که با تاچ بار روبهرو شدیم سعی کردیم به آن خوشبین باشیم: هرچه که بود حداقل شیک و باحال به نظر میرسید. اما پس از مدتی مشخص شد که در کاربردهای روزمره به شدت بیاستفاده است و فقط هزینهای غیرضروری به لپتاپی که به خودی خود گران بود اضافه کرده است. به همین دلیل امیدواریم که اپل سعی نکند که تاچ بار را در مکبوک ارزانقیمت جدیدش تعبیه کند، اما همانطور که گفتیم، اپل دست از سر محبوبهایش بر نمیدارد.
از تاچ بار که بگذریم، مکبوک 12 اینچی طراحی سبک و باریکِ دلنشینی دارد. ما هنوز مطمئن نیستیم که اپل میخواهد قیمت مکبوک 12 اینچی را پایین بیاورد یا یک مدل 13 اینچی جدید معرفی کند، اما به هر حال امیدواریم که طراحی مکبوک فعلی را حفظ کند.
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی