0

4 کد ادیتور عالی برای جاوا اسکریپت از دیدگاه کاربران

 
_mmkh_
_mmkh_
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : بهمن 1396 
تعداد پست ها : 134
محل سکونت : همدان

4 کد ادیتور عالی برای جاوا اسکریپت از دیدگاه کاربران
شنبه 7 بهمن 1396  4:10 PM

4 کد ادیتور عالی برای جاوا اسکریپت از دیدگاه کاربران

 

وبسایت opensource در یک نظر سنجی از کاربران خود لیستی از کد ادیتور های محبوب را قرار داده و از آن ها خواسته که به هر کدام که مورد علاقه‌شان است رای دهند. در پایان، نتیجه این رای گیری چهار کدادیتور Eclipse with JSDT، Atom، Brackets و Visual Studio Code انتخاب شدند. درست مانند زبان های برنامه نویسی دیگر، جاوا اسکریپت دارای یک IDE خاص برای نوشتن نیست. اما یکسری ویژگی ها وجود دارد که کد ادیتور ها را برای کار با جاوا اسکریپت از هم متمایز می کند. برای مثال ویژگی دیباگ کردن، کامل کردن خودکار، مدیریت وظایف، نمایان کردن سینتکس و چیزهای دیگر. در این مقاله قصد داریم تا این چهار ادیتور را بیشتر به شما معرفی کنیم.

Codefriend.ir
Codefriend.ir

 

جاوا اسکریپت تقریبا همه جا هست، از اپلیکیشن های موبایل و دسکتاپ گرفته تا صفحات وب. هر توسعه دهنده ای این واقعیت را قبول دارد که یادگیری جاوا اسکریپت برایش ضروری و حیاتی است. اگر شما این دوره را طی کردید -یادگیری جاوا اسکریپت- مطمئنا کارهای زیاد دیگری هنوز مانده است. یادگیری فریمورک ها و کتابخانه های آن مهم است به این خاطر که جاوا اسکریپت زبان زنده و در حال پیشرفتی است. جامعه جاوا اسکریپت محیط توسعه بزرگی برای اپلیکیشن های متن باز به حساب می آید. از همین جامعه IDE های بسیار قدرتمند و خوبی برخواسته اند. پس نشان می دهد که حرکت متن باز این جامعه درست و خوب بوده است.

کد ادیتور Eclipse with JSDT

یکی از شناخته شده ترین IDE های برنامه‌نویسی Eclipse است. احتمالا با آن از طریق زبان های برنامه نویسی مختلف، برنامه نوشته‌اید. Eclipse با استفاده از کامپوننت JSDT (ابزار توسعه جاوا اسکریپت) توانایی این را به توسعه دهندگان می دهد که بتوانند با آن کدهای جاوا اسکریپت بنویسند. JSDT برای پایه JDT نوشته شده و با آن می توانید اپلیکیشن های وب و عمومی جاوا اسکریپت را بنویسید.

ایکلیپس یک IDE کند است و کمتر کسی لقب سریع را به آن می‌دهد. در واقع اگر یک مقایسه کلی از این IDE با کدادیتورهای دیگر جاوا اسکریپت بکنیم می توانیم به عمق ماجرا پی ببریم. اما در نهایت این محیط توسعه یکپارچه برای سالهاست که به خوبی کار خود را ارائه می دهد و در توسعه اپلیکیشن ها به ما کمک می کند و گزینه سرعت هم تاکنون آیتم چندان مهمی نبوده که این IDE را از یاد توسعه دهندگان برده باشد.

‌مهمترین نکات در استفاده از Eclipse همراه با JSDT:

  • مشخص کردن کدهای جاوا اسکریپت
  • همراه با ویژگی auto completion
  • پشتیبانی از تولید المنت های JSDoc
  • قابلیت اصلاح کردن کدها

کد ادیتور Atom

اتم یک کد ادیتور قابل تغییر قرن ۲۱ است. این کد ادیتور برای توسعه دهندگانی ساخته شده است که به تغییر در محیط کدادیتور خود علاقه‌مند هستند. می‌توان این کدادیتور را نیز یک محیط توسعه یکپارچه یا IDE نامید. این کدادیتور حاوی یک فایل Config است که به توسعه دهنده یا شخص استفاده کننده این اجازه را می دهد هرگونه که دوست دارد محیط ادیتور را تغییر دهد.

نصب کردن این کد ادیتور ساده است. دانلود کنید، نصب کنید و بعد از آن کد بنویسید. برای آسان کردن فرایند توسعه دادن برنامه ها این کدادیتور قابلیت Package Manager را ارائه می دهد که باعث می شود توسعه دهندگان و برنامه نویسان با استفاده از هزاران پکیج ویژگی های جدیدی را به کد ادیتور اضافه کنند و با آن کار کنند. برای مثال اگر شما یک توسعه دهنده Front-end هستید می توانید با اضافه کردن یکسری پکیج ها مانند Atom Beautify، Atom TernJS ، Auto-update packages و… محیط توسعه را برای خودتان زیباتر و کارآمد تر کنید.

برخی از ویژگی های کلیدی Atom:

  • قابلیت auto completion
  • قابلیت کار همزمان روی چند پنل جداگانه
  • پشتیبانی ازCross-Platform (ویندوز، لینوکس، اواس ایکس)

کد ادیتور Brackets

برکست یکی از شناخته شده ترین کدادیتورها برای توسعه دهندگان فرانت-اند است. در واقع می شود گفت که این کد‌ادیتور یک کدادیتور قدرتمند و عالی است که از طرف شرکت Adobe براساس سه تکنولوژی اصلی HTML, CSS و JS ساخته شده است. این کدادیتور نیز مانند Atom دارای قابلیت پاکت پذیری و نصب پکیج‌های جدید برای توسعه محیط کدادیتور است.

داشتن قابلیت پیکربندی بالا، سبک بودن و رابط کاربری بی نظیر این کدادیتور را به یکی از بی‌نظیرترین انتخاب ها برای کدنویسان جاوا اسکریپت تبدیل کرده است. تمام ویژگی های جدیدی که به این ادیتور اضافه می شود مطابق با تمام ویژگی های جدید جاوا اسکریپت است.

برخی از ویژگی های کلیدی Brackets:

  • قابلیت پیشنمایش زنده
  • هماهنگ با محصولات ادوبی
  • پشتیبانی از SCSS و LESS
  • پشتیبانی از کتابخانه ها و فریمورک های جاوا اسکریپت
  • دارای ویژگی های  auto completion و ویژگی های کامپایل

کد ادیتور Visual Studio Code

ویژوال استودیو کد از اعضای جدید این کدادیتورها محسوب می شود. این کدادیتور متن باز است و برای ساختن اپلیکیشن های تحت وب و Cloud مناسب است. برای بسیاری از کارها Visual Studio Code می تواند جایگزین مناسبی برای IDE محبوب Visual Studio باشد. توسعه دهنده هایی که به استفاده از محصولات مایکروسافت علاقه‌مند هستند می توانند از این کدادیتور استفاده کنند اما نباید از این کدادیتور چیزی مانند Visual Studio را انتظار داشته باشید.

ویژوال استودیو کد تمام ویژگی های مناسب برای توسعه اپلیکیشن های مبتنی بر جاوا اسکریپت را شامل می شود. رابط کاربری این ادیتور مدرن و زیباست. می توانید با استفاده از این کدادیتور کدهای مورد نظرخودتان را به سرعت و سادگی ویرایش و دیباگ کنید. این کدادیتور نیز از قابلیت پکیج و افزونه بهره می برد. پس شما می توانید ویژگی های جدیدی را به این اپلیکیشن اضافه کنید.

 

برخی از ویژگی های کلیدی Visual studio Code:

  • پشتیبانی از قابلیت IntelliSense
  • پیکربندی ساده
  • پشتیبانی از رفع اشکال کردن کدها از طرف کلاینت و سرور
  • پشتیبانی از snippet ها

در پایان این مقاله هم بهتره به چند نکته مهم اشاره کنیم،ما در این پست برای بسیاری از این کدادیتور ها از واژه IDE استفاده کردم. این کار به دو دلیل صورت گرفت.

1- تعداد IDE های متن باز خیلی کم هستند.

2-با دارا بودن قابلیت پکیج پذیری کد ادیتورها و توانایی اضافه کردن هر ویژگی ها که می خواهیم می توان واقعا آن ها را IDE تلقی کرد.

اگر با جاوا اسکریپت آشنا نیستید و می خواهید آن را یاد بگیرید از دوره ویدئویی کامل و رایگان آموزش جاوا اسکریپت استفاده کنید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها