چرا باید حداقل یکبار لاراول رو امتحان کنید ؟
شنبه 7 بهمن 1396 4:08 PM
شاید چند وقت پیش حتی به ذهنم هم نمیرسید که چنین نوشته ای رو بنویسیم . اما میدونید رازش چی بوده ؟ یه امتحان ! شاید بشه گفت یه شانس یا حتی یک شانس دوباره .
لاراول اولین باری که قرار بود امتحانش کنم برای من شبیه یک کابوس سیاه بود ! یک کابوس که همه مثل رویا دربارش صحبت میکردن اما من بهش مثل یه سیستم فوق پیشرفته فضایی که فقط برنامه نویسای نابغه ازش سر در میاوردن نگاه میکردم ! اولین بار که لاراول رو امتحان میکردیم درک خیلی کمی از شی گرایی و حتی مفاهیم پایه زبان پی اچ پی داشتم ! اما میدونید چیه ؟ من بش یک شانس دادم و صد البته که تلاش موفقی نبود ولی خب به امتحان کردنش می ارزید . ( ضمن اینکه منبع آموزشی من فوق العاده مزخرف بود )
بعد ها سعی کردم که تمام تلاشم رو بکنم تا مهارت های من در برنامه نویسی خصوصا برنامه نویسی وب خیلی بیشتر بشه و خب قطعا تمرین و تلاش چیز خوبیه و برای من حداقل کارساز بوده . یک فریم ورک مبتنی بر معماری ام وی سی نوشتم و واقعا هم باش حال میکردم . چیز خیلی جالبی بود حتی وقتی روی گیت هاب منتشرش کردم یکسری بازخورد جالب گرفتم . بعد ها البته این مخزن رو حذف کردم ( به دلایلی ) ! اما تمرین کردن باعث شد که بعد ها وقتی تصمیم گرفتم یک شانس دوباره به لاراول بدم خیل خیلی ذوق زده شدم . در حقیقت احساس میکردم همه چیز خیلی جالب و قابل درک هست .
لاراول از اون تکنولوژی هایی هست که حتی اگر توسعه دهنده وب یا صرفا توسعه دهنده زبان پی اچ پی نیست حتما باید یکبار امتحانش کنید . چرا ؟ نظرتون راجع به این دلایل چیه ؟
فکر کنم کمتر جایی یک پلتفرمی رو پیدا کنید که تنها با تایپ کردن یک دستور تمام روت ها ، منطق پشت صحنه ، کنترلر ها و ویو های لازم برای ایجاد یک سیستم احراز هویت ساده رو به شما بده ! حتی لازم نیست یک جدول بسازید ... همه چیز از قبل برای اپلیکیشن لاراولی شما تدارک دیده شده ... با هم قانع نیستید ؟ خب مشکلی نیست . ایجاد هر تغییر کوچک و بزرگی در لاراول خیلی سادست . میتونید این فرایند رو کاملا شخصی سازی کنید .
سطح دسترسی ها هم در لاراول خیلی باحالن ! شما میتونید به سادگی با تعریف کردن سیاست ها و دروازه ها ( Gate and Policy ) یک احراز دسترسی درست کنید . اینکار خیلی سادست .
لاراول محبوب ترین فریم ورک پی اچ پی هست ( طبق آمار رسمی اعلام شده ) و هیچ چون و چرایی در این امر وجود نداره . خب تقریبا مشخصه که کامیونیتی توسعه دهندگان هست که ابزار های مختلف رو محبوب میکنن پس کامیونیتی لاراول خیلی گسترده میشه ! تقریبا برای هر کاری که بخواید انجام بدید پکیج ها و کتابخانه های مختلفی وجود داره که میتونید ازشون برای رسیدن به مقصد نهایی استفاده کنید ( خوشبختانه توسعه دهندگان ایرانی هم کم نزاشتن و حسابی در اجتماعات فارسی و غیرفارسی لاراول فعال هستن )
امنیت خیلی مهمه نه !؟ خب لاراول سعی میکنه تا جایی که ممکنه اپلیکیشن شما رو از خرابکاری های احتمالی امن نگه داره و جا هایی که خودش نتونه بدون همکاری شما این امنیت رو تامین کنه از شما میخواد که حتما بش کمک کنید تا یه وقت بلایی سر وبسایت لاراولی شما نیاد ! درسته با انجام اینکار ها اکو سیستم یکمی بسته میشه ولی مطمئن باشید ارزشش رو داره . اگر میگید نداره باید یه حمله ای چیزی رو یبار تجربه کنید تا حس وقتی که یه مشت آدم خرابکار منتظر نشستن تا شما یجایی سوتی امنیتی بدید و اونا عشق و حال کنن رو بچشید !
شاید بشه گفت قلب اپلیکیشن شما دیتابیس و پایگاه داده ای هست که همه چیز در اونجا ذخیره میشه . لاراول کار با پایگاه داده رو خیلی خیلی آسون کرده . شما میتونید به روشی جدید و با سینتکی جدید بدون نوشتن دستورات SQL به دیتابیستون کوئری بزنید و پرس و جو کنید . دیگه چی ؟ خب همه چی به این ختم نمیشه ! شما با سیستم فوق العاده مدل ها در لاراول یعنی Eloquent میتونید خیلی خیلی خیلی راحت با دیتابیس در تعامل باشید . دیگه چی ؟ خب اینم یادم نره که لاراول از سیستم فوق العاده مایگریشن ها استفاده میکنه که میشه گفت برای کار تیمی فوق العادس ! مایگریشن ها امکان ایجاد ، تغییر و حذف جدول ها رو در هنگام توسعه میدن و حتی بیشتر از اون میتونید بدون ایجاد حتی یک خط تغییر در کد هاتون بین چهار دیتابیس سوییچ کنید ! اگر از لاراول استفاده کنید بجای اینکه هزار بار در طول فرایند توسعه بیاید و با ایجاد اطلاعات غیر واقعی اپلیکیشن رو تست کنید میتونید بسادگی این بخش رو به مدل فکتوری ها بسپارید ! در کل دیتابیس در لاراول به شما تعظیم میکنه !
خب اگر تا حالا هیچ فریم ورکی رو تست نکردید میشه گفت که تصوراتتون درباره موتور قالب ساز یک سیستمی هست که میاد برای شما رابط کاربری سایتتون رو میسازه و باید بگم این تصور کاملا اشتباهه ! در حقیقت بخش ویو ها در لاراول ارتباط جدانشدنی با بلید داره . Blade یک موتور نسبتا ساده هست که میاد به شما این امکانو میده بدون کثیف کاری و با یک Syntax تمیز و زیبا بیاید روی ویو هاتون کنترل انجام بدید . بجز اینکه کد شما تمیز تر میشه قابلیت های خیلی باحالی در بخش ویو ها ( مثل کامپوننت ها یا دستورات شرطی مربوط به سطح دسترسی ) در اختیار شماست .
لاراول کار رو برای شما آسون میکنه ! تا اینجاش درست ولی این اصلا به این معنی نیست که شما کنترلتون روی فرایند های مختلف از دست میدید ! لاراول همیشه به شما اجازه ویرایش یا تغییر بخش های مختلف و حتی بخش های پیشفرض خودش رو میده . داستان از این قراره که توسعه قراره آسون بشه ولی این اصلا به این معنی نیست که قراره یه ربات سایت شمارو با لاراول بسازه ! از این بابت اصلا نگران نباشید !
لاراول به شما یک رابط خط فرمان دوستانه و ساده بدون دردسر به اسم Artisan ( بخوانید آرتیسان به معنی صنعتگر ) هدیه میده . آرتیسان خیلی از کار هایی که شما به عنوان یک توسعه دهنده قراره انجام بدید مثل ساختن کنترلر و مدل و ... رو آسون کرده . شما میتونید برای این CLI دستورات شخصی خودتون رو تعریف کنید . آرتیسان عالیه ... باور کنید !
چیز دیگه ای نیست دیگه ! فکر کنم تا همین الان هم زیاد صحبت کردم . نتیجه گیری درباره یک ابزار همیشه با شماست که چقدر ازش خوشتون میاد و حس خوبی بتون میده ولی اگر از کسایی هستین که دوست دارید این فریم رو حداقل یکبار امتحان کنید همین الان وارد ترمینال بشید و این دستور رو وارد کنید :
1composer global require "laravel/installer=~1.1"