چطور برنامه نویس بهتری شوم
شنبه 7 بهمن 1396 3:40 PM
توی این پست از تجربه خودم میگم که شاید به شما هم کمک کنه
۱- از کد نویسی نترسید
قرار نیست با اولین باری که دست به کد نویسی میشد یه گوگل جدید طراحی کنید و یا یه کار بزرگ انجام بدی
۲- به هر طریقی کد بنویسید حتی کد کثیف :)
البته بعد از این دوره نقاهت باید سعی کنید که کد تمیزی بنویسید
۳- توی دنیای برنامه نویسی چیزی به اسم غیر ممکن وجود نداره
اینکه من سن کم و یا زیادی دارم اصلا مهم نیست ، اینکه من تخصص دیگه ای دارم و اصلا مهم نیست چون این کار واقعا نیاز زیادی به علاقه داره
۴- توی برنامه نویسی هر کسی یه جور کد میزنه
اینکه من حتما باید شبیه مثلا امیرسام بهادر که یکی از استادها فوق العاده جاوا در ایران هستش کد بزنم مهم نیست ( جاوا کارها دوست دارن مثل اون چیزی که اوراکل گفته کد بزنن که پروژه بازدهی خوبی داشته باشه ) چون بعد از چندین سال سعی و تلاش شما هم چند برهه تغییر کد نویسی رو میگذرونید ولی هیچ وقت کدها تون شبیه به هم نمیشه
۵- اینکه چه زبانی برتری داره وجود نداره
چون هر زبانی کار خاص خودش رو انجام میده و تقریبا نمیشه گفت کدوم بهتر یا قوی تره ، همه چیز به پروژه شما بستگی داره که کدوم زبان توانایی انجام این کار رو بهتر میتونه داشته باشه و حتی پروژه های هستن که از چندین زبان استفاده میکنن
۶- از شکست و برخورد مکرر با خطا های برنامه نویسی ناراحت نشید
این جزءی از مسیر موفقیت هست و هیچ ربطی به این که اولین کدتون هست و یا چندین سال هست که توی این کار هستید نداره
۷- وقتی میبینید که از یک راه به حل مسئله دست پیدا نمیکنید سعی کنید راه حل دیگه ای رو تست کنید
۸- خیلی مهم هستش که در حین کد نویسی شروع به یادگیری زبان انگلیسی کنید
نیازی نیست که اول زبان بلد باشید بعد برید سراغ برنامه نویسی ولی این کار بدون زبان انگلیسی ثمر بخش نیست چون تقریبا تمام منابع به این زبان هستش
۹- فکر نکنید که این دو دستور یکی است private function or var, protected function or var و یا اینکه با نوشتن این کد میتونید حال همکار یا برنامه نویس دیگه ای رو بگیرید بلکه شما با انجام درست هر کدوم از اینها دارید به نفر بعدی که داره کد رو میخونه لطف میکنید
توضیح: private قابل استفاده در درون یک کلاس و protected هم همین طور با این تفاوت که بین کلاس هایی که ارث میبرند هم قابل دسترسی است
۱۰- همیشه و از هر کس و هر منبعی باید درحال یادگیری باشید
این قضیه ربطی به سن و سال نداره و حتی میتونیم از ادم عادی ها که کد نویسی بلد نیستن هم چیزی یاد بگیریم
۱۱- سعی کنید مغرور نشید و بد قول نباشید
۱۲- حساسیت به خرج ندید که کدوم کد بهینه تره
این کار توی پروژه های سنگین (پروژه هایی که در مدت زمان خاص پردازش سنگینی انجام میدن) حائز اهمیت هست نه در کارهای عادی
۱۳- سعی کنید در جوامع برنامه نویسی فعال باشید و علل خصوص سعی کنید که پروژه رو به صورت ازاد در اختیار عموم قرار بدید اینکار باعث پیشرفت شما میشه شک نکنید
۱۴- کامنت نویسی در برنامه نویسی فراموش نشه
۱۵- فرق نمیکنه مبتدی باشی یا حرفه ای تو هیچ زمانی در برنامه نویسی سعی نکن همون اول یه چیز کامل از پروژتون در بیاد و باید از یه کار کوچیک شروع کنی تا پیشرفت کنی و در آخر هستش که میتونی یه پروژه کاملی رو ببینی (این مورد هم از مرتضی دهقانی زاده عزیز هست)
۱۶- سعی کنید با لینوکس کار کنید
این کار شما رو از تنبل بودن تا حدی دور میکنه و ذهنیت شما رو تغییر میده
اگه شما هم نظری دارید خوشحال میشم بشنوم