وب سایت سر آشپز پاپیون: خورش لبو در اصل یک غذای روسی است اما در شمال ایران طرفداران زیادی دارد و خیلیها آن را تهیه میکنند. این خورش خوش رنگ و لعاب میتواند غذایی جدید در فهرست غذایی شما باشد.
مواد لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زعفران (آبکرده و غلیظ) ۳ قاشق غذا خوری
- کره ۱ قاشق سوپ خوری
- شکر ۲-۱ قاشق غذا خوری
- سرکه ۱ قاشق غذا خوری
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- جعفری (ساطوری شده) ۳ قاشق غذا خوری
- هویج ۲ عدد
- پیاز۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
- سیب زمینی ۲ عدد
- لبو (متوسط) ۳ عدد
- گوشت (خورشتی) ۳۰۰ گرم
طرز تهیه
- ابتدا پیازها را رنده كرده و نیمی از آن را داخل قابلمه نیم سرخ كنید.گوشت را شسته و به صورت خورشتی خرد كنید و به پیاز اضافه كرده و خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.فلفل ،۱قاشق زعفران و مقداری زردچوبه به گوشت اضافه كرده و اجازه دهید با ۳تا۴لیوان آب بپزد.
- لبو را پوست بکنید و درشت رنده کنید ، و به همراه سرکه و مقداری روغن داخل تابه ریخته و چند دقیقه تقت دهید سپس شکر و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید ، پس از اینکه لبو نرم شد از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید.
- کره ، بقیه پیاز و مقداری روغن را داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار داده و تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس هویج را پوست كنده و درشت رنده بزنید و به مواد اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا هویج نیز نرم شود.
- پس از ۱تا۲ ساعت که گوشت پخت سیب زمینی را پوست كنده و نگینی خرد كنید و به گوشت اضافه کنید ، ۱۵ دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی ها نرم شوند سپس موادی را که از قبل تفت داده اید را به گوشت اضافه کنید.
- گوجه فرنگی ها را داخل آب جوش بیندازید تا پوستشان نرم شود.سپس به صورت نگینی خرد كرده و پس از ۱۵ دقیقه به همراه جعفری خرد شده ، سیر رنده شده ، بقیه زعفران،نمک و فلفل به خورش اضافه كنید، ۱۵ دقیقه دیگر با حرارت ملایم اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد.
سایر نکات
- این خورش جزو غذاهای سنتی روسیه است.
- این خورش را همراه با نان و خامه ترش یا ماست پر چرب سرو کنید.
- برای پوست کندن گوجه فرنگی آن را 30 ثانیه داخل آب داغ بیندازید سپس داخل ظرف آب سرد بیندازید و براحتی پوست گوجه فرنگی را با چاقو جدا کنید.
- در صورت تمایل از سركه یا شكر بیشتری استفاده كنید.
- این غذا در دستور اصلی زعفران ندارد.