وب سایت آرگا: طرز تهیه آش ماست به روش های مختلف در شهرها و استان های ایران انجام می شود. آش ماست تبریزی و آش ماست شیرازی از محبوبیت و مشهوریت بیشتری برخوردارند. پخت این دو روش تهیه ی آش ماست را حتما امتحان کنید.
طرز تهیه آش ماست در بین خیلی از استان ها متفاوت و رایج است. در این بین برای استفاده شما دو روش تهیه برای آش ماست به روش های مختلف تبریزی و شیرازی آماده شده است که امید آن است نهایت لذت و استفاده را از آن ببرید. آش ماست یک غذای کاملا سبک و مقوی می باشد.
۱ – آش ماست تبریزی
مواد لازم آش ماست تبریزی
- ماست : به مقدار لازم
- برنج : ۱ پیمانه
- سبزی آش : ۱ کیلوگرم
- سیب زمینی متوسط : ۱ عدد
- عدس : ۱ پیمانه
- پیاز متوسط : ۲ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- آب گوشت : ۴ لیوان
- گوشت چرخ کرده : ۱۰۰ گرم
- آرد ذرت : ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت آش ماست تبریزی :
- برنج را شسته و به مدت یک ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید. عدس را شسته و در قابلمه در بسته، با آب جوش به مدت ۵ دقیقه بخیسانید.
- در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت گذاشته و پیازها را خلالی ریز کرده و درون قابلمه ریخته و مقداری تفت دهید تا سبک شوند، سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و هم بزنید تا طلایی شوند.
- آب عدس را جدا کرده و عدس را به پیاز بیافزایید و کمی تفت دهید.
- دو لیوان آب گوشت را به عدس و پیاز اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.
- زمانی که مواد آش جوشید در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت عدس ها نیم پز شوند.
- سیب زمینی ها را نگینی خرد و در روغن سرخشان کنید.
- گوشت چرخ کرده با یک عدد پیاز کوچک رنده شده، آرد ذرت، نصف قاشق غذاخوری مخلوط نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده، و به صورت کوفته ریزه درست کرده و در مقداری روغن سرخشان کنید.
- وقتی عدس نیم پز شد، آب برنج را گرفته و به عدس اضافه کرده، و مدتی صبر کرده تا برنج کمی باز شود.
- در ظرفی پیاز را رنده کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی آش مخلوط کرده و باقیمانده آب گوشت را به مواد آش اضافه کنید.
- بعد از یک ساعت، سیب زمینی سرخ شده را اضافه و بعد از چند دقیقه کوفته ریزه ها را به آش بیافزایید.
- بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه آش ماست آماده است. موقعی که میخواهید سرو کنید ماست را به آش اضافه کنید و نوش جان فرمایید.
۲ – آش ماست شیرازی
مواد لازم آش ماست شیرازی
- برنج : ۲۰۰ گرم
- لپه : ۱۲۵ گرم
- گوشت : ۱۲۵ گرم
- سبزی ترخون و شوید ریز شده : ۱ پیمانه
- ماست : نیم کیلوگرم
- پیاز : ۲ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم
دستور پخت آش ماست شیرازی
- لپه و برنج را جداگانه از یک ساعت قبل در آب خیس کنید.
- گوشت را همراه یک پیاز خرد شده و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب بگذارید بپزد، سپس استخوان های آن را جدا کرده و خوب له کنید.
- برنج را به همراه ۷ پیمانه آب با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و خوب له شود.
- لپه ها را نیز جدا در قابلمه ای با آب بگذارید تا خوب پخته شوند.
- سبزی را ریز ساطوری کرده و به برنج پخته و له شده اضافه کنید. و زمان دهید تا سبزی ها پخته شوند.
- گوشت له شده و لپه پخته شده را به برنج و سبزی اضافه کرده، در قابلمه را گذاشته و با حرارت ملایم بگذارید آش غلظت یابد و جا بیفتد.
- آش را هرچند وقت یکبار هم بزنید تا ته نگیرد تا وقتی خوب غلیظ و سفت شد حرارت را خاموش کرده و بگذارید آش کمی خنک شود.
- ماست را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به آش که از داغی افتاده و کمی سرد شده اضافه نمایید و در ظرف موردنظر سرو و نوش جان کنید.