خواص دمنوش پونه + چه کسانی نباید پونه مصرف کنند
شنبه 16 دی 1396 10:28 AM
پونه گیاهی است که خواص زیادی دارد، در این مقاله به مهم ترین خواص پونه و طرز تهیه دمنوش پونه اشاره می کنیم.
پونه (پودنه) گیاهی از خانواده نعناع با طبع گرم و خشک است که از آن دمنوش و اسانس تهیه میکنند.
گیاه پونه بادشکن، معرق، مدر (ادرار آور) و محرک است،دمنوش پونه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردرد، مشکلات گوارشی و گلودرد استفاده میشود؛ این دمنوش همچنین تاثیر بسزایی در رفع نفخ، تب خفیف، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بیخوابی دارد.
پونهکوهی بیاشتهایی و ضعف معده را از بین میبرد و سکسکه را تسکین میدهد. عصاره پونه سبب کاهش درد نیز میشود و برای درمان کبودی پوست باید از ضماد پونه استفاده کنید، پونه را برای ضدعفونی کردن زخمها نیز به کار میبرند.
برای تهیه دمنوش پونه، باید یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه تازه یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشکشده را درون یک لیوان بریزید و یک فنجان آب جوش را به آن اضافه کنید سپس صبر کنید تا به مدت ۱۰ دقیقه دَم بکشد؛ روزانه ۲ تا ۳ بار این دمنوش را میل کنید.
استفاده از دمنوش پونه در برخی از افراد سردرد را تشدید میکند، مصرف زیاد پونه و دمنوش پونه باعث مسمومیت میشود.
باید توجه داشت که استفاده زیاد از پونه برای زنان باردار ممنوع است، زیرا موجب سقط جنین میشود.
اگر می خواهید بیشتر بدانید : خواص پونه
منبع: yjc.ir