0

اعتیاد به فضای مجازی با روح انتظار در تضاد است/عواقب دعواهای مجازی برای جبهه منتظران

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

اعتیاد به فضای مجازی با روح انتظار در تضاد است/عواقب دعواهای مجازی برای جبهه منتظران
جمعه 15 دی 1396  5:02 PM

مدیر گروه اخلاق وتربیت مرکز تخصصی مهدویت با تاکید بر لزوم ارائه هنرمندان مباحث مهدوی در فضای مجازی گفت: اگر انتظار را به عمل و رفتار جهادی معنا می کنیم، این عمل و رفتار جهادی بویژه در فعالیت های فرهنگی نیازمند صبر و حوصله است.
اعتیاد به فضای مجازی با روح انتظار در تضاد است/عواقب دعواهای مجازی برای جبهه منتظران
 

 

حجت الاسلام و المسلمین حسن ملایی، مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت در بخش دوم و پایانی گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان با موضوع رویکردهای سبک زندگی منتظرانه در فضای مجازی، اظهار کرد: منتظران ظهور در فعالیت های مجازی خود در شبکه های اجتماعی باید به ترویج فرهنگ جهاد و شهادت بپردازند و باید در کانال ها و صفحات مهدوی، این موضوع را پررنگ کنند زیرا انتظار با فرهنگ جهاد و شهادت، گره خورده است.

 

وی با بیان اینکه اگر منتظران ظهور از خداوند در خواست می کنند که «و جَعَلنا مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه» باید فرهنگ جهاد و شهادت را در بین دیگران نیز ترویج کنند، افزود: این ترویج و تبلیغ می تواند به صورت معرفی الگوهای شهید، داستان های زندگی شهدا و یا معرفی کتاب هایی در این زمینه باشد زیرا ترویج فرهنگ جهاد و شهادت، عین ترویج فرهنگ انتظار است.

 

ملایی با بیان اینکه تقویت ارتباط با امام عصر(عج) با حفظ شرایط مطرح شده در فضای مجازی از دیگر وظایف منتظران است، تاکید کرد: حضور امام زمان(عج) در زندگی یک فرد منتظر چه از منظر حقیقی و چه مجازی باید پررنگ و ناگسستنی  باشد و از پرداختن به بحث هایی مانند خواب ها و ملاقات ها تا جای ممکن پرهیز شود زیرا بسیاری از آنها به صورت افراطی و بدون سند مطرح می شود.

 

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه در راستای ارتباط با امام عصر(عج)، منتظران ظهور باید ارتباط و تعاملی مناسب با ولی فقیه و مراجع عظام تقلید نیز داشته باشند، تاکید کرد: در برخی از کانال ها و صفحات مهدوی در فضای مجازی مشاهده می شود که دارای رویکرد مهدوی و امام زمانی هستند اما اشاره ای به ولی فقیه و رهنمودهای ایشان ندارند و یا مراجع تقلید بزرگوار در آنها، مورد بمباران های جاهلانه و ناشیانه قرار می گیرند و برای این منظور نیز به برخی از روایات استناد می کنند که در عصر غیبت، عالمان فاسق داریم!.

 

اعتیاد به فضای مجازی با روح انتظار در تضاد است/عواقب دعواهای مجازی برای جبهه منتظران

وی تاکید کرد: درصورتی که در کنار این روایات، امام عصر(عج) امر کرده اند که در عصر غیبت باید به عالمان دینی مراجعه کرد و یا امام هادی(ع) می فرماین: اگر عالمان دینی در عصر غیبت نبودند، شبکه های شیطانی، شیعیان ما را به دام می انداختند؛ بنابراین، منتظران ظهور نباید در شبکه های اجتماعی خود، امر امام زمان(عج) را نادیده بگیرند و برعکس آن عمل کنند و با جریان هایی هدفمند همسو شوند و عالمان دینی را زیرسوال ببرند و موجب شادی دشمن شوند.

 

ملایی با بیان اینکه منتظران ظهور باید مباحث مهدوی را به صورت هنرمندانه در فضای مجازی منتشر کنند، ابراز کرد: این رویکرد هنری در ترویج مباحث مهدوی بسیار تاثیرگذار است و باید در این زمینه از ابزارهای روز استفاده کرد تا مباحث جذاب تر باشد و حتما باید در طرح های هنرمندانه خود، به مستندات قرآنی و حدیثی نیز بپردازیم.

 

وی اضافه کرد: نباید در کانال ها و صفحات مهدوی در فضای مجازی تنها به نشر مطالبی به نقل خود بپردازیم و قرآن و روایات را نادیده بگیریم، چراکه آیات و روایات عقل برهانیِ مطالب مهدوی است و می تواند تکیه گاه فعالیت ها در فضای مجازی باشد.

 

کارشناسان عرفی، منبع تولید محتوای مهدوی در فضای مجازی نشوند

مولف کتاب سبک زندگی منتظرانه با بیان اینکه برای طرح و نشر مطالب مهدوی در فضای مجازی باید از کارشناسان معتبر مهدوی استفاده کنیم، افزود: امروزه یکی از اشکالات جدی کانال ها و صفحات مهدوی در فضای مجازی، استفاده کردن از مطالب افرادی است که یا اصلا کارشناس مهدوی نیستند و یا مدرک و تحصیلات مرتبط با این عرصه ندارند و صرفا به جهت مطالعات دینی و دغدغه امام زمانی، به طرح مباحثی می پردازند، این تلاش ها ایرادی ندارد اما افراد باید حدود فعالیت های خود را بدانند و در سنگر خود عمل کنند.

 

وی ادامه داد: در حوزه مباحث مهدوی باید به کارشناسان معتبر که براساس منابع موثق، اظهار نظر می کنند، مراجعه کرد و نباید به افرادی که در عرف کارشناس شناخته می شوند و مدرک و دوره های لازم را نگذارنده اند، اعتماد و مراجعه کرد زیرا در طولانی مدت، آسیب های جدی را به همراه خواهد داشت.

 

اعتیاد به فضای مجازی با روح انتظار در تضاد است/عواقب دعواهای مجازی برای جبهه منتظران

 

صبر و حوصله؛ لازمه فعالیت های مهدوی در فضای مجازی

ملایی با اشاره به اینکه منتظران ظهور باید در فعالیت های مهدوی خود در شبکه های اجتماعی صبر و حوصله داشته باشند چنان که در روایت هم آمده: «اَفضَلُ اَعمالِ اِنْتِـظارُ الْفَرَجِ بالصبر»، گفت: اگر انتظار را به عمل و رفتار جهادی معنا می کنیم، این عمل و رفتار جهادی بویژه در فعالیت های فرهنگی نیازمند صبر و حوصله است.

 

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به تهدیدهای فضای مجازی برای منتظران ظهور، ابراز کرد: منتظران ظهور نباید ساده لوحانه رفتار کنند زیرا آسیب زاست، به همین جهت منتظران ظهور نباید از هر فردی مطلب در فضای مجازی منتشر کنند.

 

اعتیاد به فضای مجازی با روح انتظار منافات دارد

وی پرداختن و حضور افراطی در شبکه های اجتماعی را آسیبی برای منتظران ظهور دانستاکید کرد: ما قائل به فعالیت های فرهنگی و مهدوی در فضای مجازی هستیم اما این فعالیت باید با برنامه ریزی همراه باشد، برخی معتاد به فضای مجازی هستند و از وظایف و تکالیف دیگر خود باز می مانند و یا به روابط اجتماعی حقیقی خود توجه نمی کنند که این یک تهدید است.

 

ملایی عدم مطالعه معرفتی جدی پیرامون مباحث مهدوی را تهدید دیگری برای منتظران ظهور توصیف و تصریح کرد: بسیاری از مطالبی که در کانال ها و صفحات مهدوی منتشر می شود، به جهت قوانین خاص این شبکه های اجتماعی، دقیق و کامل نیست و منتظران ظهور باید مراقب باشند و خود به دنبال مطالعات جدی و گذراندن دوره های مهدوی بروند.

 

مولف کتاب «سبک زندگی منتظرانه» بیان کرد: اشخاص حاضر در فضای مجازی ممکن است رعایت حریم ها و حدودهای نامحرمی را نداشته باشند و با برقراری ارتباط هایی موجب دلبستگی ها و وابستگی هایی شوند که اصل این مباحث نیز زیر سوال رود و یا اینکه به دلیل عدم تحمل نقد دیگران، گروه ها و صفحات مهدوی در شبکه های اجتماعی، محل دعواها و منازعات زشت شود که موجب تضعیف جبهه منتظران می گردد لذا باید مهربان و نقدپذیر در این فضا حضور پیدا کنیم.

 

اهمیت کار تشکیلاتی در زمینه تبلیغ فرهنگ مهدوی در فضای مجازی

وی با اشاره به اینکه تبلیغ و ترویج فرهنگ مهدوی در فضای مجازی باید جمعی و تشکیلاتی باشد، خاطرنشان کرد:: یعنی یک امت و جماعت برای زمینه سازی ظهور تلاش کنند زیرا با فعالیت تشکیلاتی هم می توان کارهای بزرگ انجام داد و هم اینکه عکس العمل است مقابل دشمن که به صورت تشکیلاتی و سازماندهی شده در این عرصه فعالیت می کند؛ لذا فعالیت تک نفره و فردی منتظران ظهو نمی تواند در برابر آن کارساز باشد.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها