امام حسین(ع) و دشمنی با ایرانیان!
چهارشنبه 29 آذر 1396 10:18 AM
طرح سوال: بسیاری از افراد شبهه افکن که از نگاه درون دینی و اسلام شناسی سست و حتی غیر واقعی برخوردارند، در یکی از شبهات خود این چنین وانمود کردهاند که امام حسین(علیه السلام) در منابع روایی فرموده است من از قریش هستم و هواخواهان من از عرب هستند و دشمن من ایرانیان میباشند!
جواب: به این ادعای باطل چند ایراد اساسی وارد است. نکته اول: اصل این روایت این چنین در کتاب معانی الاخبار ذکر شده است: «عَبْدِ الْمَلِكِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ»[معاني الأخبار، ص404] در سند روایت عبارت «اباعبدالله» ذکر شده است، اهل علم و تحقیق به خوبی میدانند که مقصود از «اباعبد الله» در سند روایات، امام صادق(علیه السلام) است نه امام حسین(علیه السلام) نکته دوم: در سند این روایت راویانی وجود دارد که یا مجهول هستند و یا تضعیف شدهاند از این رو این روایات از جمله روایتهای ضعیف به شمار میآید که قابل استناد نیست. برای نمونه در متن روایت«عثمان بن جبلة» وجود دارد که در متون رجالی هیچ گونه توصیفی در خصوص او ذکر نشده است. و همچنین در اسناد این روایت «سلمة بن الخطات» وجود دارد که در خصوص او نیز این چنین در منابع رجالی ذکر شده است، نجاشی: «كان ضعيفا في حديثه»[رجال النجاشي، ص188]؛ نکته سوم: اصلا این روایت با آموزههای قرآنی در تضاد است، ما باید روایات را با قرآن تطبیق دهیم و اگر مخالف قرآن بود کنار بگذاریم، در منطق قرآن قومیت و زبان ملاک ارزش گذاری نیست, چرا که تقوا حرف اول و آخر را میزند: «اى مردم! ما شما را از يك مرد و زن آفريديم و شما را تيرهها و قبيلهها قرار داديم تا يكديگر را بشناسيد(اينها ملاك امتياز نيست،) گرامىترين شما نزد خداوند با تقواترين شماست خداوند دانا و آگاه است!»[حجرات/13]نکته چهارم: در بین یاران اهل بیت اشخاص ایرانی وجود داشتند که مورد توجه و محبت اهل بیت بودند همانند: «سعید بن فیروز»، «سلمان فارسی»،«عبدالله بن کثیر» و «هرمزان»
پینوشت:
ابن بابويه، محمد بن على، معاني الأخبار، 1جلد، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم - قم، چاپ: اول، 1403 ق، ص: 404
رجال النجاشي، نجاشي، احمد بن على، 1جلد، مؤسسة النشر الاسلامي التابعه لجامعه المدرسين بقم المشرفه - قم، چاپ: ششم، 1365 ش، ص188.