شیرینی شب یلدا سال 96، باقلوا ترکی درست کنید
شنبه 25 آذر 1396 2:53 PM
باقلوا یکی از شیرینی های سنتی کشورهای آسیای غرب است که می تواند برای شیرینی شب یلدا بسیار مناسب باشد. باقلوا ترکی یا باقلوا استانبولی یکی از مدل های خوش طعم باقلوا است.
باقلوا دسر کشورهای خلیج خاورمیانه و مدیترانه است و درست کردن در هر کشور با کشوره دیگر کمی متفاوت است. ترکیه، سوریه، لبنان، یونان، اردن، اسرائیل، افغانستان، ایران، ارمنستان و بسیاری دیگر از کشورها همگی این شیرینی را به شیوه خودشان درست می کنند. این شیرینی با لایه های کره ای از خمیر فیشل و آجیل های سرخ شده (معمولا پسته، گردو یا بادام و ... ) درست شده و در شربت شیرین که اغلب عسل است پوشانده می شود. دیگر طعم دهنده ها شامل دارچین، گل رز، گل میخک و پوست پرتقال است.
با این مقدار مواد اولیه می توانید حدود 28 قطعه باقلوا درست کنید
گردو : 250 گرم
پسته خرد شده : ¼ فنجان
پودر قند : 1 قاشق چای خوری
دارچین زمستانه : 2 چوب
کره بدون نمک : 1 بسته
خمیر یوفکا : 1 بسته
پودر قند، آب و عسل : هر کدام ¾ فنجان
فر را روی دمای 350 درجه فارنهایت قرار دهید.
گردو، پسته، پودر قند و دارچین را با هم مخلوط کرده و بکوبید. دقت داشته باشید کوبیدن شما نباید به شدتی باشد که مغزها له و آرد نشود. مخلوط را به یک کاسه دیگر منتقل کنید.
کره را روی گاز ذوب کنید.
با قلمو کره آب شده را به کف ظرف و دیواره های ظرف بنزدی تا آغشته به کره شود.
یک دستمال آشپزخانه را نمدار کرده و روی خمیرها قرار دهید. دقت کنید که خیلی خیس نباشد. این کار به این دلیل است که خمیرها به راحتی از هم جدا شده و شکل بگیرند.
یک لایه از خمیر را برداشته و کف ظرف قرار دهید.
مقدار از مخلوط مغزها را روی لایه بریزید. یک لایه دیگر خمیر روی مغزها قرار داده و مجدد روی آن مخلوط مغزها را بریزید. این کار را تا جایی ادامه دهید که نزدیک به 6 لایه داشته باشید. دقت کنید که بین هر لایه باید به خمیر یوفکا با قلمو روغن بزنید.
با چاقو مطابق شکل باقلوا را قبل از پختن برش دهید.
باقلوا را برای 45 دقیقه درون فر قرار دهید تا رویه آنها طلایی قهوه ای شود.
برای درست کردن شربت، شکر، آب و عسل را در یک کاسه مخلوط کرده و برای 10 دقیقه بجوشانید.
بعد از درست شدن شربت و خنک شدن باقلوا با چاقو مطمئن شوید که باقلواها جدا شده اند. شربت را روی باقلواها ریخته و حدود 3 ساعت بگذارید تا کاملا به خورد باقلواها برود. این باقلوا را می توانید برای 5 روز نگهداری کنید.
تهیه و ترجمه : سیمرغ