پاسخ به:اشعار شهادت امام حسن عسکری (ع)
دوشنبه 6 آذر 1396 11:40 AM
صاحب عزا امام زمان است
ای نو گل نو ثمرم مهدی جان حجت الله پسرم مهدی جان
بوسه گیرم ز رخ انور تو با دو چشمان ترم مهدی جان
زهر کین بر دلم افکنده شرر سوزد از کین جگرم مهدی جان
صورتم را زفا سیر ببین به جنان رهسسپرم مهدی جان
حالا آماده اید دسته جمع برویم کنار بستر امام عسگری ، قربان عمر کوتاهت ، صاحب عزا امام زمان است چه حالی داشت امام زمان ، وقتی می دید این قدر زهر در بدن بابا اثر کرده حتّی نمی تواند کاسۀ آبی در دست بگیرد .
اما دل امام حسن عسکری برای زهر و جگر پاره اش نمی سوزد دل امام برای غربت میوۀ دلش مهدی می سوزد .
وقتی امام حسن عسکری شهید شد مردم جمع شدند بدن امام را با عزت و احترام بر داشتند ، اما بمیرم برایت حسین ، نه تنها نیامدن بدن عزیز زهرا را بردارند بلکه یک عده آمدند اینقدر با اسب روی بدن حسین تاختند ، همه صدا بزنید حسین .
منبع باب الحرم
موضوعات مرتبط: شهادت امام عسکری ع ,
امام عسگری ع دوشنبه 10 بهمن 1390 ساعت 21:47 | نویسنده : خادم الزهرا (س) | (نظرات 0 ) |
امام حسن عسکری علیه السّلام در یک نگاه
نام : حسن علیه السّلام
پدر : امام هادی علیه السّلام
مادر : حُدیث یا سوسن (سلیل علیهاالسّلام)
کنیه : ابو محمّد
القاب : عسگری علیه السّلام ، زکیّ ، ابن الرّضا علیه السّلام و سراج
مکان ولادت : مدینه منوّره
روز ولادت : هشتم ربیع الثانی سال 232 هجری قمری
نقش انگشتر :
مدت امامت : 6 سال از سال 254 تا 260 هجری قمری
اولاد : 1 فرزند (1)[1]
سن : 28 سال
زمان شهادت : هشتم ربیع الاول سال 260 هجری
سبب شهادت : زهری که توسط معتمد عباسی به آن حضرت علیه السّلام خوراند
مرقد مطهّر : سامرّا
« برگی زرین »
آشنایی با زندگی امام حسن عسگری علیه السّلام
عبادت امام :
امام حسن عسکری علیه السّلام همانند پدران گرامی خود در توجه به عبادت خدا نمونه بودند هنگام نماز از هر کاری دست می کشید و چیزی را بر نماز مقدّم نمی داشت ؛
ابوهاشم جعفری می گوید : «خدمت امام عسگری شرفیاب شدم ، امام مشغول نوشتن چیزی بود ، وقت نماز فرا رسید ، امام نوشته را کنار گذاشت و به نماز ایستاد ...»
کیفیت و چگونگی عبادت امام دیگران را به یاد خدا می انداخت و گاه افراد گمراهی را اساساً عوض می کرد و به راه می آورد وقتی که امام در زندان «صالح بن وصیف» بود برخی از عباسیان از زندانبان خواستند بر امام سخت بگیرد . او دو نفر از بدترین مأموران خود را بر امام گماشت . امّا آن دو در اثر معاشرت با امام دگرگون شدند و در عبادت و نماز به مرحله ای عظیم رسیدند . زندانبان آن دو را فرا خواند و گفت : «وای بر شما در مورد این مرد چه وضعی دارید ؟ » گفتند : « ما چه بگویم در مورد کسی که روزها روزه است و همه ی شب به عبادت می ایستد و به غیر عبادت سخن نمی گوید وقتی بر ما نظر می افکند ما را لرزه می گیرد و کنترل خود را از دست می دهیم ! ... »
1) حضرت زنی داشت به نام نرجس خاتون که از شاهزادگان رومی بود و حضرت امام علی النقی علیه السّلام او را به امام حسن عسگری علیه السّلام بخشید و پس از گذشت یک سال یگانه فرزند او از این بانوی گرامی متولد شد که 5 سال پس از تولد حضرت مهدی (عج) ، امام حسن عسگری علیه السّلام به شهادت رسیدند .
معجزات امام
«ابو حمزه » می گوید : مکرر دیدم امام با غلامان ( که از ملل مختلف بودند و ترک و رومی و دیلمی و روسی در میان آنان بود ) به زبان خودشان سخن می گفت ، من شگفت زده شدم ، پیش خود گفتم : امام در مدینه متولد شده ... چگونه به زبانهای مختلف تکلم می کند . آن گرامی به من رو آورد و فرمود : « همانا خدای عزیز وجلیل حجت خود را از سایر آفریدگان ممتاز نموده و به او معرفت هر چیزی را عطا فرموده است ، امام زبان های گوناگون و نسب ها و پیش آمدها را
می داند و اگر چنین نباشد تفاوتی میان امام و مردم عادی نخواهد بود » .
نوشته اند که خلیفه امام را نزد تحریر نامی زندانی نمود و او هیچگونه آزار و اذیت درباره ی حضرت کوتاهی نمی کرد روزی با اجازه ی خلیفه حضرت را به نزد شیران و درندگان انداخت و اطمینان داشت که شیران ، آن حضرت را خواهند خورد .
زندانبان چندی بعد به آن محل مراجعه کرد و دید امام به نماز ایستاده و شیران اطراف او جمع شده ولی به حضرت ضرری نمی رسانند خلیفه چون این مطلب را شنید ترسید و امام را آزاد کرد ولی چون اطلاع کامل داشتند که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود قائم آل محمد صلی الله علیه وآله وسلم به عنوان امام دوزادهم ظهور خواهد کرد و با یک انقلاب عظیم جهانی دولتهای باطل را ریشه کن خواهد ساخت لذا هر چه عصر امام دوازدهم نزدیک تر می شد وحشت و اضطراب خلفا بیشتر می گردید و به همین دلیل بر تضییق و محدودیت امامان می افزودند و به خصوص حضرت عسکری علیه السلام که پدر حضرت مهدی موعود بود مورد فشار بیشتری واقع گشت و امام را زندانی یا تحت نظر بود و به طور دائم، به وسیله مأموران سرّی و علنی از خانه ی امام و خانه نزدیکان او مراقبت کامل می شد تا اگر نوزادی در آن خانه متولد شد او را تحویل خلیفه دهند .
« خصوصیات آن حضرت »
حضرت دارا قامتی متوسط ، صورتی گندمگون ، درشت چشم ، پیشانی گشاده و خال هاشمی در گونه داشت . کم می گفت و بسیار می شنید مردی با وقار ومفسری بی نظیر بود . حضرت در سیادت و سیاست مقامی ارجمند داشتند . بر اثر زهد و پارسایی و عظمت خاصی که داشت در همه جا و در نظر همه درباریان و اشراف واعیان گرامی ومحترم بود ، حتی علمای مسیحی او را مانند حضرت مسیح می پنداشتند .
منبع باب الحرم