۱۵ نشانهای که به شما میگوید باردار هستید
دوشنبه 29 آبان 1396 10:30 AM
1/ درد شکم و لکهبینی
از هفتهی اول تا چهارم بارداری همه تغییرات در سطح سلولی رخ میدهند. تخمک بارور، توده پرسلول سیالی به نام بلاستوسیت میسازد که در مراحل بعدی به اندامهای داخلی و اجزای بدن کودک تبدیل میشود. حدود ده تا چهارده روز پس از لقاح (هفتهی چهارم بارداری) بلاستوسیت به غشای درونی رحم میچسبد. در این مرحله که به آن لانهگزینی میگویند خونریزی خفیفی رخ میدهد که اغلب آن را با لکهبینی عادت ماهیانه اشتباه میگیرند.
2/عقبافتادن عادت ماهیانه
با کامل شدن عمل لانهگزینی، بدن، هورمون گنادوتروپین غشای کوریون انسانی (hCG) میسازد. این هورمون به بدن کمک میکند تا شرایط مناسب را برای بارداری مهیا کند و به تخمدانها فرمان میدهد تا زمان وضعحمل، تخمکگذاری ماهیانه را متوقف کنند.
احتمالا در هفتهی چهارم بعد از لقاح دیگر پریود نخواهید شد. اگر چرخه عادت ماهیانهتان نامنظم است، یک تست بارداری بگیرید تا بفهمید باردار شدهاید یا خیر. بیشتر تستها هشت روز پس از به تأخیر افتادن عادت ماهیانه، وجود هورمون گنادوتروپین را تشخیص میدهند. تست بارداری وجود این هورمون در بدن را از طریق ادرار مشخص میکند.
3/افزایش دمای بدن
افزایش کلی دمای بدن میتواند نشانهی بارداری باشد. اگر باردار باشید، دمای بدن با ورزش و قرار گرفتن در هوای گرم به سرعت بالا میرود. در این موارد آب بیشتری بنوشید و با احتیاط ورزش کنید.
4/خستگی
هنگام بارداری، احساس خستگی وقت و بیوقت به سراغتان میآید. خستگی، یکی از نشانه های رایج اوایل بارداری است که به خاطر افزایش هورمون پروژسترون خون پیش میآید و به شما حس خوابآلودگی میدهد.
5/افزایش ضربان قلب
حدود هفته هشتم تا دهم بارداری ممکن است سرعت پمپاژ خون بالا برود، پس بروز تپش و بینظمی ضربان قلب امری طبیعی است. دلیل این اتفاق تغییرات هورمونی است. البته افزایش جریان خون که به دلیل وجود جنین در رحم پیش می آید متعلق به مراحل اولیه بارداری نیست. اگر مشکل قلبی دارید باید قبل از بارداری، تمهیداتی بیاندیشید ولی اگر از قبل مشکل قلبی داشتهاید و تا زمان بارداری متوجه آن نشدهاید پزشک میتواند درمان دارویی را با دُز پایین شروع کند.
6/متورم و حساس شدن سینه ها
بین هفتهی چهارم تا ششم بارداری شاهد تغییر در سینهها و نوکسینه هستیم. به خاطر تغییرات هورمونی سینهها حساس و متورم میشوند. این حالت بعد از گذشت چند هفته که بدن به هورمونهای جدید و تغییرات هورمونی عادتکند، از بین میرود.در هفته یازدهم تغییراتی در نوک و بافت سینه به وجود میآید. ترشح هورمونهای جدید سینههای شما را بزرگتر میکند. هاله سینه هم ممکن است تغییر کند، به این ترتیب رنگ آن تیرهتر و اندازهی آن بزرگتر میشود. در صورتی که قبل از بارداری سابقهی آکنه داشتهاید احتمالا دوباره به آن مبتلا میشوید.
7/تغییرات خلقی
در دوران بارداری میزان هورمونهای استروژن و پروژسترون در بدن مدام تغییر میکند. افزایش این هورمونها بر خلقوخوی شما اثر میگذارد و بیش از حالت عادی، احساساتی یا زودرنج میشوید. از دمدمیمزاج بودن خود در این دوره تعجب نکنید و منتظر بروز احساساتی از قبیل افسردگی، کجخلقی، اضطراب و خوشحالی بیش از حد هم باشید.
8/تکرر و بیاختیاری ادرار
بدن در زمان بارداری مقدار خونی را که قلب پمپاژ میکند، افزایش میدهد. به این ترتیب کلیهها مایع بیشتری دفع میکنند و میزان ادرار در مثانه بیشتر میشود. همچنین هورمونهای دورهی بارداری به سلامت مثانه هم کمک میکنند. حین بارداری بیشتر وقت خود را در رفتوآمد به دستشویی میگذرانید و حتی گاهی قبل از رسیدن به آنجا بیاختیار ادرارتان میریزد.
9/نفخ و یبوست
نفخ هم مانند عقب افتادن عادت ماهانه یکی از علائم اولیه بارداری است. تغییرات هورمونی بر دستگاه گوارش نیز تأثیر میگذارد، سرعت حرکت رودهها را کند میکند و درنتیجه دچار یبوست میشوید. یبوست درد شکمی ناشی از نفخ را شدیدتر میکند.
10/تهوع صبحگاهی
دلبههمخوردگی و حالت تهوع صبحگاهی معمولا از هفتهی چهارم تا ششم شروع میشود. برخلاف اسمش، ممکن است هر زمانی از روز و شب پیش بیاید. دلیل اصلی این حالت هنوز مشخص نیست ولی احتمالا هورمونها در بروز آن بیتأثیر نیستند. طبق گفتهی انجمن سلامت بارداری آمریکا، میزان تهوع در بسیاری از خانمها با رسیدن به هفتهی دوازدهم کمتر و کمتر میشود.
11/فشارخون و سرگیجه
ممکن است در اوایل دوران بارداری فشار خون بالا و پایین برود. یکی از علائم بروز این عارضه، سرگیجه است، زیرا با نوسان فشار خون، رگها گشاد میشوند.
تشخیص فشار خون بالا در دورهی بارداری دشوار است. تقریبا تمام زنانی که در بیست هفتهی اول بارداری به فشار خون مبتلا شده بودند از قبل هم مستعد ابتلا به آن بودند.
12/حساسیت به بو
این مورد را بیشتر خود خانمهای باردار گزارش دادهاند. تاکنون دلایل علمی کمی برای اثبات حساسیت به بو در سه ماههی اول بارداری ارائه شده است. البته حساسیت قوه بویایی نشانهی مهمی است، زیرا موجب حالت تهوع و استفراغ، و بیزاری فرد از غذا میشود. محققان بین سالهای ۱۹۲۲ تا ۲۰۱۴ گزارشی از وضعیت زنان باردار جمعآوری کردهاند و به بررسی رابطهی بین بو و بارداری پرداختهاند. به گفتهی آنها، زنان باردار درسه ماههی اول بارداری،انواع بوها را با شدت بیشتری احساس میکنند.
13/افزایش وزن
با پایان یافتن سه ماههی اول بارداری، افزایش وزن بیشتر خود را نشان میدهد. در ماههای اول شاهد افزایش وزن از پانصد گرم تا دو کیلو هستیم. اوایل کالری مصرفی وعدههای غذاییتان تغییر چندانی نخواهد کرد ولی در ادامهی بارداری میزان آن زیاد میشود.
14/ترش کردن معده
یکی از عوارض جانبی هورمونهای بارداری، شل شدن دریچهی بین معده و مری است. به این ترتیب اسید معده به مری وارد میشود و احساس میکنیم سرمعدهمان میسوزد.
15/قرمز شدن صورت و آکنه
ممکن است خیلیها به شما بگویند به خاطر بارداری صورتتان سرخ و برافروخته شده است. در اینجا هم پای هورمونها در میان است که جریان خون افزایشیافته را به طرف صورت میرانند. در اثر این عمل غدههای چربیساز هم دست به کار شده و بیش از حد معمول چربی تولید میکنند. در نتیجه پوست صورت براق به نظر میرسد و احتمال ابتلا به آکنه بالا میرود.
میزان