0

حقوق و وظايف خانواده‏

13691367
13691367
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2603

پاسخ به:حقوق و وظايف خانواده‏
شنبه 20 آبان 1396  8:11 PM

ولايت پدر

2O . ولايت مرد در خانواده از نظر شرع مقدس چه چيزهايی است؟

باسمه تعالی؛ ولايت پدر بر اولادش می‏باشد تا حد بلوغ و رشد، و در ازدواجِ دختر باكره، اجازه پدر معتبر است.353

3. سفری كه اسباب اذيت پدر و مادر باشد حرام است، و انسان بايد در آن سفر نماز را تمام بخواند و روزه را هم بگيرد.354

4. روزه مستحبی‏اولاد اگر اسباب اذيت پدر ومادر يا جد شود جايز نيست، بلكه اگر اسباب‏اذيت آنان نشود، ولی او را از گرفتن روزه مستحبی جلوگيری كنند، احتياط واجب آن است كه روزه نگيرد.355

5. اگر پسر بدون‏اجازه پدر روزه‏مستحبی‏بگيرد و دربين روز پدر، اورا نهی‏كند، بايدافطار نمايد.356

6. اگر فرزند بدون اجازه پدر قسم بخورد، قسم او بعيد نيست صحيح باشد، لكن نبايد احتياط را ترك كنند.357

7. اگر پدر از قسم خوردن فرزند جلوگيری كند، قسم او صحيح نيست.358

8. هرگاه فرزندی نذری كند - اگر چه بدون اجازه پدر هم باشد - بايد به آن نذر عمل نمايد.359

9. بنابر احتياط هنگامی كه پدر در كنار همسرش است، فرزند نبايد بر پدر وارد شود، مگر اينكه اجازه بگيرد.360

لزوم احترام به پدر و مادر

10O . اين جانب پدری دارم كه خوش اخلاق نيست و مغرور و خودپرور می‏باشد، در حق خانواده خود ظلم روا می‏دارد و من از وقتی كه به تكليف رسيده‏ام در حال مبارزه با پدرم هستم، اگر جوابش را همان موقع در حضور ديگران بدهم كه كار نادرست و ناشايست انجام داده‏ام، و اگر تنها با پدرم صحبت نمايم حرفم را قبول نمی‏كند و می‏گويد در مقابل پدرت درشتی نكن، خلاصه نمی‏دانم چه كنم؟ آيا شما صلاح می‏دانيد كه من اين صحبتها را بنمايم يا نه؟

باسمه تعالی؛ حفظ احترام والدين و مراعات ادب در صحبت با آنان لازم است، و در مواردِ لزومِ امر به معروف و نهی از منكر، اگر مأيوس از تأثير باشيد تكليف ساقط است.361

انجام مستحبات و آزرده نشدن پدر و مادر

11O . آيا برای فرزند (دختر يا پسر) در انجام مستحبات و شركت در مراسم و شعائر اسلامی رضايت والدين شرط است؟

باسمه تعالی؛ رضايت والدين در امور مذكور لازم نيست، ولی نبايد موجب اذيت آنها شوند.362

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها