طرز تهیه نان سیب گردو دارچین ( نان پونچيک )
شنبه 13 آبان 1396 3:04 PM
مواد لازم برای تهیه نان پونچيک :
شكر | 5 قاشق سوپخوری + 150 گرم |
آرد | 1 قاشق سوچخوری + 350 گرم |
شير ولرم | 1/2 پيمانه |
روغن یا کره | 50 گرم |
نمک | به مقدار کم |
تخم مرغ | 2 عدد |
گردوی نگينی شده | یک سوم پیمانه |
سیب | 3 عدد |
دارچین | به مقدار لازم |
خرفه خشک | در صورت تمایل به مقدار لازم |
طرز تهیه نان سیب و دارچین :
ابتدا خمير نان را با دستور پايين آماده كنید. 1 قاشق سوپخوری آرد و 1 قاشق سوپخوری شكر و 1/2 پيمانه شير ولرم رو هم زدم و 1 قاشق سوپخوری خمير مايه ريختم و 10 دقيقه گذاشتم تا عمل بياید 4 قاشق سوپخوری شكر و كمی نمک و 50 گرم روغن يا كره ذوب شده را در ظرفی ديگر هم زدم و 2 عدد تخم مرغ اضافه كردم و در حد مخلوط شدن هم زدم و مايه قبلی را هم ريختم و هم زدم سپس حدود 350 گرم آرد را ريختم تا حدي كه به دست نچسبد البته به آب خور آردتان بستگی دارد آرد را همیشه کم کم اضافه کنید ورز دادم و در ظرف گذاشتم روی آن را پوشاندم تا يک ساعت در دمای اتاق استراحت كند.
در اين فاصله مواد سيب و دارچين را آماده كردم، 3 عدد سيب را پوست گرفته و رنده درشت زدم و با 150 گرم شكر مخلوط كردم روی حرارت هم زدم تا آب آن كشيده شود حدود يک سوم پيمانه گردوی نگينی شده و كمی دارچين زدم و خاموش كردم تا خنک شود.
نان پونچيک آماده برای رفتن به داخل فر
بعد از يک ساعت كه خمير دو برابر شد، خمير را با وردنه به اندازه كف قالب تارت به ضخامت نیم سانت باز كردم و وسط قالب مواد سيب و دارچين و گردو را ريختم و از خمير نوار باريك روی آن گذاشتم. دوباره يک ربع استراحت دادم و روی آن را با زرده و زعفران با برس زدم و خرفه پاشيدم و داخل فر ١٦٠ به مدت بيست دقيقه گذاشتم. نان خوشمزه با طعم عالی آماده شد.