0

استفتائات آیت الله سیستانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:استفتائات آیت الله سیستانی
شنبه 6 آبان 1396  5:38 PM

پرسش : 

در یک زندگی مشترک چه چیزهایی مهم است؟

 

پاسخ : 
زنى که عقد دائم شده ، حرام است بدون اجازه شوهر از خانه بیرون برود، هر چند با حقّ شوهر هم منافات نداشته باشد، مگر این که ضرورتى ایجاب کند یا ماندن در خانه براى او حرجى باشد، یا مسکن مناسب او نباشد، و باید خود را براى لذت‌هاى جنسى که حقّ همسر است هر وقت که او می‌خواهد تسلیم نماید، و بدون عذر شرعى از نزدیکى کردن او جلوگیرى نکند. و تهیه غذا و لباس، و منزل زن و تهیه احتیاجاتش بر شوهر واجب است، و اگر تهیه نکند چه توانائى داشته باشد یا نداشته باشد مدیون زن است. و هم چنین از حقوق زن است که مرد او را مورد اذیت و آزار قرار ندهد، و با او بدون و جه شرعى تندى و خشونت نکند.
و اگر زن به و ظائف زناشوئى خود در برابر شوهر هیچ عمل نکند، حقّ غذا و لباس و منزل بر او ندارد، هر چند نزد او بماند، و اگر گاهى از تسلیم در برابر خواسته‌‌هاى جنسى مشروع او سرباز زند بنابر احتیاط واجب نفقه‌‌اش ساقط نمی‌شود، و امّا مهر او با عدم تمکین به هیچ وجه ساقط نمی‌شود .
و مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند. و زنى که خرج او بر عهده شوهر است و شوهر خرج او را نمی‌دهد، می‌تواند خرجى خود را بدون اجازه از مال او بردارد البته به مقدار مناسب شأن شوهر نه بیش‌تر، و اگر ممکن نیست چنان چه ناچار باشد و نتواند به حاکم شرع شکایت برد، و با کار کردن بخواهد مخارج خود را تهیه کند در موقعى که مشغول تهیه مخارج است، اطاعت شوهر بر او واجب نیست. 

منبع: sistani.org

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها