0

استفتائات آیت الله سیستانی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:استفتائات آیت الله سیستانی
یک شنبه 16 مهر 1396  3:17 PM

پرسش : 

زنی حیض می‌بیند و بعد از پاک شدن مُحرم می‌شود و به اعمال عمره تمتع می‌پردازد. سپس در روز عرفه خون می‌بیند و قبل از گذشت ده روز از ابتدای حیض قطع می‌شود. حال حکمش چیست؟

 

پاسخ : 
به نظر می‌رسد که آن زن در پاکی میان دو خون که حکم یک حیض را دارند، اعمال عمره‌اش را انجام داده است. در مورد این پاکی میان فقها اختلاف نظر است. نظر مشهور آن است که جزو حیض است و جمعی از فقها گفته‌اند که پاکی است. لذا در صورتی که حیض باشد، وظیفه آن زن به حج اِفراد مبدل می‌شود و باید پس از فارغ شدن از اعمال حج، اگر توانست عمره مفرده به جای آورد. در صورتی که آن فترت پاکی به شمار آید، عمره آن زن صحیح است و باید حج تمتع را به جای آورد و دیگر تکلیفی ندارد.
واز آن جا که ما در این مسأله احتیاط می‌کنیم، اگر آن زن به مجتهد دیگری رجوع کرد البته با رعایت ترتیب در اعلمیت و قاعده الاعلم فاعلم و او به حیض بودن یا پاکی آن حالت فتوا داد، وظیفه‌اش روشن است. لیکن اگر آن زن بخواهد احتیاط کند، باید اعمال مشترک میان حج تمتع و حج افراد را با نیت اعم از آن دو به جای آورد. همچنین در منی قربانی را که از مختصات حج تمتع است به امید مطلوب واقع شدن انجام دهد. همچنین اگر می‌تواند، اعمال عمره مفرده را به امید مطلوب واقع شدن به جای آورد. 

منبع: sistani.org

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها