0

قلعه پيركمر فيروزكوه

 
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

قلعه پيركمر فيروزكوه
سه شنبه 21 دی 1389  10:17 PM

در ضلع خاوري شهر فيروزكوه بافاصله 5/3 کيلومتر و در سمت راست جاده و راه آهن فيروزكوه به مازندران صخره سنگي به ارتفاع حدود 20 و طول صد متر در جهت خاوري - باختري وجود دارد كه نقطه تاريخي مهمي مي ‌باشد. بر بالاي صخره‌هاي سنگي بقايايمعماري سنگي شامل چند پله و فضاي اطاق مانند و چند اطاق و برج نگبهاني وجود دارد كهبا مصالح سنگ و ملات ساروج ساخته شده است و متاسفانه بخش اعظم آن به خاطر حفاري هايغيرمجاز تخريب شده است و در حال حاضر فقط بقاياي يک اطاق و برج نگهباني آن باارتفاع حدود 40 سانتي ‌متر باقي مانده است. در خاور صخره سنگي، متصل به آن تپهباستاني وجود دارد كه داراي حدود دويست متر طول، صد و پنجاه متر عرض و 15 مترارتفاع نسبت به زمين هاي اطراف مي ‌باشد. متاسفانه بخش عمده تپه بر اثر كاوش هايغيرمجاز و تسطيح به وسيله ماشين آلات سنگين از بين رفته است اما با اين حال مي‌توان آن را از نقاط مهم تاريخي به شمار آورد.
با مشاهده لايه‌هاي تاريخي درنقاطي كه حفاري غيرمجاز شده است، مي ‌توان طبقات استقراري مختلفي از هزاره دوم واول قبل از ميلاد تا اواخر دوره صفويه در آن مشاهده كرد. با توجه به مصالح معماريموجود بر سطح تپه نظير 4 نوع آجر متعلق به دوران آل بويه، سلجوقي و تيموري و همچنينسنگ هاي لاشه و ملات ساروج مي ‌توان به اهميت تاريخي تپه بيش تر پي ‌برد. سفال هايپراكنده در سطح تپه شامل سفال هاي دست ساز، قرمز رنگ، نخودي، نقش كنده، نقش افزوده،نقش زير لعاب و تكه‌هاي خمره آذوقه بوده كه تنوع و فراواني آن را در نقطه ديگري درفيروزكوه نمي ‌توان يافت.
با مشاهده مجموعه مطالبي كه گفته شد مي ‌توان قدمتتپه را از هزاره دوم قبل از ميلاد تا اواخر دوره صفويه دانست. نزديكي اين تپه بهشهر فيروزكوه عامل تهديد براي تپه مي ‌باشد زيرا با گسترش شهر تپه هر چه بيشترتخريب مي شود. مشهور است كه اهالي فيروزكوه در قديم الايام (احتمالا قبل از قرون 4و5) در اين نقطه ساكن بوده‌اند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها