0

درباره شهرستان شوش

 
rezamzd
rezamzd
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 1848
محل سکونت : تهران

درباره شهرستان شوش
شنبه 18 مهر 1388  5:47 PM

شهرستان شوش

شهرستان شوش با مساحت 3540 كيلومتر مربع، بين 47 درجه و 51 دقيقه تا 48 درجه و 41 دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ و 31 درجه و 39 دقيقه تا 32 درجه و 32 دقيقه عرض شمالي از خط استوا، در غرب استان خوزستان واقع گرديده است.

شوش يكي از كهن ترين مراكز تمدن در جهان است، در نتيجه كاوشهاي باستان شناسي آثار و بقايائي در اين منطقه يافت شده اند كه قدمت آنها به دوران ماقبل تاريخ باز مي گردد.

اولين اقوامي كه شوش را رونق و اعتبار بخشيدند، عيلاميان بوده اند، در دروران تسلط اين قوم شوش آنچنان اعتبار يافت كه به پايتختي برگزيده شد و عليرغم دست اندازي هاي سومريها، اكدها و اقوام ديگر و حتي استيلاي آشور بانيپال اهميت خود را از دست نداد. پس از تسلط هخامنشيان نيز شوش همچنان عظمت خود را حفظ نمود و داريوش هخامنشي آنرا بعنوان پايتخت زمستاني خويش برگزيد. پارتها و ساسانيان نيز در جهت افزايش رونق و اعتبار اين شهر كوشش نمودند، بطوريكه آبادي اين ناحيه تا اوايل تسلط مسلمانان ادامه داشته است.

در سال 1368 شوش كه يكي از بخشهاي تابعه شهرستان دزفول بود، از آن جدا گرديده، به شهرستان شوش تبديل گرديد.

شهرستان شوش راسه رودخانه دز، كرخه و شاوور سيراب مي سازند، دز از كوههاي لرستان سرچشمه مي گيرد و پس از طي مسافتي در شوشتر به كارون ملحق مي گردد. كرخه از حوالي كوه الوند در همدان سرچشمه مي گيرد و در مسير خود با دريافت شعباتي از كرمانشاه، ايلام و لرستان به جلگه خوزستان مي رسد، شاوور نيز بين دز و كرخه جريان دارد و از كوچكترين رودخانه هاي خوزستان محسوب مي گردد.

در شهرستان شوش كشاورزي و صنايع وابسته به آن داراي اهميت فراواني است، شهرستان شوش عمده ترين توليد كننده استان مي باشد. كشت و صنعت نيشكر هفت تپه كه شامل مزارع نيشكر و كارخانه توليدي قند و شكر است و كارخانه كاغذ سازي پارس از جمله مهمترين واحدهاي اقتصادي اين منطقه مي باشند.

شوش داراي آثار و بناهاي تارخي مهم و متعددي است كه از آنجمله مي توان موزه شوش، مجمموعه تپه هاي باستاني شوش (اكروپل، شهرشاهي، كاخ آپادانا)، بقعه دانيال نبي (ع) و معبد زيگورات چغازنبيل را نام برد.


ماخذ و منابع:

1) افشار سيستاني، ايرج، نگاهي به خوزستان، نشر بلور، چاپ دوم، پائيز 1369
2) اقتداري، احمد، خوزستان، كهگيلويه و ممسني، سلسله انتشارات انجمن آثار ملي، شماره 149، تهران 1369
3) سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان، آمارنامه استان خوزستان، سال 1368، 1369، 1370 و 1371
4) سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان، خوزستان در يك نگاه، بهمن 1370
5) وزارت كشور، گزارش توجيهي اجراي قانون تعاريف و تقسيمات كشوري استان خوزستان

   

 

.... ..

                      

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها