0

30 مرداد – روز بزرگداشت علامه مجلسی

zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 28735

حکایاتی از زندگانی پر‌خیر و برکت علامه مجلسی
دوشنبه 30 مرداد 1396  11:31 AM

کلام جالب مرحوم علامه مجلسی
مرحوم علامه مجلسى علیه الرحمه گفته است :
در ایام جوانى سخت علاقه داشتم به فراگرفتن انواع علوم و مى خواستم از همه فنون بهره اى داشته باشم به فضل خداوند سبحان موفق شدم و اطلاع بر آن علوم یافتم تا
آنکه دامنم از علوم گوناگون پر شد.
 از هر چشمه جرعه اى گوارا نوشیدم و از هر خوانى و خرمنى لقمه اى لذیذ برداشتم ، در این میان به نتیجه دانشها نگران شدم و مطالعه کردم .
 اندیشیدم در آنچه براى روز رستاخیز سودمند است و وسیله رشد و هدایت انسان است ، به لطف پروردگارم و الهام خداوندم به این نتیجه رسیدم ، که اگر علم و دانش از
منبع زلالى نجوشد، عطش انسان را بر طرف نمى سازد و چاره اى نیست جز آنکه از منابع وحى الهام گرفته شود همچنانکه حکمت وقتى از رهبران دین که عقلاى بشریتند گرفته
نشود گوارا نیست ، تمام علوم را در کتاب خداى عزیز که به هیچ وجه و هیچگاه باطلى به آن راه ندارد و در اخبار اهل بیت عصمت و طهارت که خزینه علم و مخزون و ترجمان
وحى مکنون خداوند یافتم و باور کردم که عقول بندگان براى استنباط و درک معانى بلند قرآن کفایت نمى کند و جز پیغمبر و ائمه دین که خداوند آنها را برگزیده و پیک
وحى الهى در خانه آنان فرود آمده کسى به آن احاطه کامل پیدا نمى کند.
لذا یکباره ترک گفتم آنچه را که زمانى در راه آموختنش عمر صرف کردم ، با اینکه آن علوم در زمان من رایج و مشتریهایش فراوان بودند، به علمى روى آوردم که در سراى
دیگر مرا نفع بخشد با اینکه در این عصر بازار آن کساد و مشترى بسیار کم است ، از میان همه علوم جستجوى و فحص از اخبار آل محمد (ص) را براى کار
و پیشرفت خود برگزیدم ، در دقت آنها را از نظر گذراندم ، به جان خودم سوگند اخبار و آثار خاندان پیغمبر اکرم را کشتى نجاتى یافتم که پر است از خوشبختیها و نیک
فرجامیها…
به هیچ حکمتى برنخوردم جز آنکه گزیده آن را در گفتار و اخبار ائمه دین دیدم و به حقیقتى دست نیافتم مگر اینکه اصل آن را در آنجا یافتم بعد از مطالعه و تحقیق
کتب متد واله و مشهور و احاطه بر آنها به تتبع در اصول معتبره گمنام پرداختم همان اصول و کتابهایى که در اعصار گذشته به واسطه سلطه پادشاهان مخالف شیعه و پیشوایان
گمراه و یا به علت رواج علوم باطله در میان نادانهاى مدعیان فضل و کمال … و در تطاول ایام فراموش ‍ گشته بودند…
زیرا اخبار و آثار خاندان پیغمبر (ص) از هر علم و فن دیگر جامع تر و کاملتر است ، لذا براى تعیین این منظور در شرق و غرب به جستجوى آن کوشیدم و
نزد هر کس گمان بردم حدیثى است براى به دست آوردن آن اصرار ورزیدم … چون در آنها دقت نمودم دیدم مشتمل بر فوائد زیادى است …
(تا اینکه مى فرماید):
آن را بحار الانوار و جامع گوهرهاى اخبار ائمه اطهار نامیدم
 از خداوند سبحان امیدوارش دارد که این کتاب تا موقع قیام قیام قائم آل محمد (ص) باقى داشته و آن را مرجع دانشمندان و مصدر دانشجویان علوم ائمه
دین قرار دهد و على رغم دماغ ملحدان پست و فرومایه پاینده بدارد…
مرحوم سید نعمت الله جزائرى گفته است :
چون علامه مجلسى (ره ) خواست بحار الانوار را تألیف کند در جستجوى کتب قدیمه سعى و کوشش زیاد مى کرد، وقتى خبردار شد که کتاب مدینه المعاجز شیخ صدوق در بعض
بلاد یمن یافت مى شود و این خبر به سلطان زمان او رسید امیرى از ارکان دولت خود را به سوى پادشاه یمن با هدایا و تحف بسیار براى خصوص تحصیل این کتاب فرستاد.
و سلطان آن وقت وقف کرده بود بعض املاک خاصه خود را بر کتاب بحارالانوار که از غله آن استنساخ بحار کنند و وقف بر طلبه علوم کنند. (۲)  

http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها