پاسخ به:جشن دهه کرامت
سه شنبه 3 مرداد 1396 4:58 PM
یا فاطمه اشفعی لیفی الجنه فان لک عندالله شانا من الشان.....
ای فاطمه ما راد ر بهشت شفاعت کن.
روایات فراوانی است که ثواب زیارت این بانوی شفیعه را بهشت قرار داده اند که بی گمان می توان گفت شفاعت این بانوی گرانقدر برای زائران عارف خود زمینه بهشتی شدن آنها را فراهم خواهد ساخت از جمله آن روایات را می خوانیم:
1- علامه مجلسی دربحار الانوار می نویسد: امام رضا(ع) فرمود:
«من زارها فله الجنه»، هرکس او را زیارت کند بهشت برای اواست.و فرمود «من زارالمعصومه بقم کمن زارنی» وفرمود: «من زارها عارفا بحقه فله الجنه»
2- امام جواد(ع) فرمود:
«من زارقبر عمتی بقم فله الجنه»آنکه قبر عمهام در قم را زیارت کند بهشت برای او است.
3- امام صادق (ع) فرمود:
«ان زیارتها تعادل الجنه» زیارت اوهم سنگ بهشت است. و فرمود: من زارهاوجبت له الجنه، آنکه او را زیارت کند، بهشت برای او واجب می شود.
محدث قمی رویای صادقه ای دیده است که جایگاه بلند شفاعت حضرت معصومه رانشان می دهد.
وی که در تیمچه بزرگ قم به مناسبت ایام فاطمیه برفراز منبر رفته بود فرمود: شبی میرزای قمی را در عالم رویا دیدم از او پرسیدم: آیا شفاعت اهل قم به دست حضرت معصومه(س)است؟ او قیافهاش را درهم کشید و فرمود: شفاعت اهل قم با من است. شفاعت عالم با حضرت معصومه(س) است.
معصومه از دیگر مراتبی که فاطمه معصومه (س) به آن دستیافت مقام عصمت بود.
تا آنجا که یکی از القاب وی به این ویژگی اش اختصاص یافت.
بر اساس روایتی که محمد تقی خان سپهر (متوفی1297 ه ق) درناسخ التواریخ از امام رضا(ع) نقل کرده است.
امام رضا(ع) ضمن حدیثی لقب معصومه را در باره حضرت فاطمه به کار برد وفرمود:« من زارالمعصومه بقم کمن زارنی آنکه معصومه رادر قم زیارت کند گویا مرا زیارت کرده است.
ذبیح ا…محلاتی نیز در ریاحین الشریعه همین روایت را به نقل از کاملاالزیاراتنقل کرده است و به این ترتیب نوعی از مقام عصمت را برای وی ثابت کردهاند.
اما اصل مقام عصمتبر اساس اجماعشیعه به تمام پیامبران و امامان و فرشتگان تعلق دارد و آناناز هرگناه و خطا عمدا یا سهوا به دور هستند.
بالاترین نوع عصمت(دوری از گناه کبیره و صغیره و دوری از ترک اولی) به پیامبر،فاطمه زهرا و امامان تعلق دارد، و در مراتب دیگر، اولیا دیگرالهی مانند حضرت زینب، حضرت ابوالفضل و فاطمه معصومه(س) و…قرار دارند.
کریمه این مقام برای حضرت فاطمه معصومه(س) آنچنان شهرتی یافته استکه عموم محققان و محدثان از وی به نام فاطمه معصومه یادمیکنند.
محدث قمی هنگام بحث از دختران موسی بن جعفر(ع)مینویسد:
برحسب آنچه به ما رسیده، افضل آنها سیده جلیلهمعظمه فاطمه بنت امام موسی (ع) معروف به حضرت معصومه است.
علامه شیخ محمد تقی شوشتری نیز از حضرت به نام معصومه یاد میکند و مینویسد:
در میان فرزندان امام کاظم (ع) با آن همهکثرتشان بعد از امام رضا(ع) کشی همسنگ حضرت معصومه (س)نبود.
رویای صادقهای که پدر بزرگوار آیت الله العظمیمرعشی نجفی دیدهاند نیز در تایید همین مقام است.
وی که سیدمحمد مرعشی نام داشت و از نسابه های گرانقدر بود، علاقه داشت به هر صورت ممکن قبر شریف حضرت فاطمه زهرا (س) را بداند.
برای این کار ختم مجربی را انتخاب و چهل شب آن را خواند.شب چهلم در عالم رویا دید که به محضر امام معصوم (امام باقر یاصادق (ع)) رسیده است.امام به ایشان فرمود (علیک کریمه اهل البیت)برتو باد که به کریمه اهل بیت تمسک بجویی.
وی که تصورکرده بود منظور حضرت، فاطمه زهرا(س) است، میگوید، بله من نیزمیخواهم قبر شریف حضرت زهرا را بدانم تا بتوانم زیارت کنم کهامام میفرماید: منظور من قبر شریف حضرت معصومه (س) در قم است.
و آنگاه فرمود: به جهت مصالحی خداوند اراده فرمود محل قبرشریف حضرت زهرا(س) مخفی باشد لذا قبر حضرت معصومه را تجلیگاه قبر شریف حضرت زهرا(س) قرار داد.