0

جشن دهه کرامت

aghjeh
aghjeh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 230

پاسخ به:جشن دهه کرامت
سه شنبه 3 مرداد 1396  4:58 PM

یا فاطمه اشفعی لیفی الجنه فان لک عندالله شانا من الشان.....

ای فاطمه ما راد ر بهشت‏ شفاعت کن.

روایات فراوانی است که ثواب زیارت این بانوی شفیعه‏ را بهشت قرار داده‏ اند که بی گمان می توان گفت‏ شفاعت این بانوی گرانقدر برای زائران عارف خود زمینه بهشتی شدن آنها را فراهم‏ خواهد ساخت از جمله آن روایات را می ‏خوانیم:

1- علامه مجلسی دربحار الانوار می ‏نویسد: امام رضا(ع) فرمود:

«من زارها فله الجنه‏»، هرکس او را زیارت کند بهشت‏ برای اواست.و فرمود «من زارالمعصومه بقم کمن زارنی» وفرمود: «من زارها عارفا بحقه فله الجنه‏»

2- امام جواد(ع) فرمود:

«من زارقبر عمتی بقم فله الجنه‏»آنکه قبر عمه‏ام در قم را زیارت کند بهشت‏ برای او است.

3- امام صادق (ع) فرمود:

«ان زیارتها تعادل الجنه‏» زیارت اوهم سنگ بهشت است. و فرمود: من زارهاوجبت له الجنه، آنکه‏ او را زیارت کند، بهشت ‏برای او واجب می شود.

محدث قمی ‏رویای صادقه ‏ای دیده است که جایگاه بلند شفاعت‏ حضرت معصومه رانشان می ‏دهد.

وی که در تیمچه بزرگ قم به مناسبت ایام فاطمیه برفراز منبر رفته بود فرمود: شبی میرزای قمی را در عالم رویا دیدم از او پرسیدم: آیا شفاعت اهل قم به دست‏ حضرت معصومه(س)است؟ او قیافه‏اش را درهم کشید و فرمود: شفاعت اهل قم با من ‏است. شفاعت عالم با حضرت معصومه(س) است.

معصومه از دیگر مراتبی که فاطمه معصومه (س) به آن دست‏یافت مقام عصمت‏ بود.
تا آنجا که یکی از القاب وی به این ویژگی ‏اش اختصاص یافت.
بر اساس روایتی که محمد تقی خان سپهر (متوفی1297 ه ق) درناسخ التواریخ از امام رضا(ع) نقل کرده است.
امام رضا(ع) ضمن‏ حدیثی لقب معصومه را در باره حضرت فاطمه به کار برد وفرمود:« من زارالمعصومه بقم کمن زارنی آنکه معصومه رادر قم زیارت کند گویا مرا زیارت کرده است.
ذبیح ا…محلاتی ‏نیز در ریاحین الشریعه همین روایت را به نقل از کاملاالزیارات‏نقل کرده است و به این ترتیب نوعی از مقام عصمت‏ را برای وی ثابت کرده‏اند.
اما اصل مقام عصمت‏بر اساس اجماع‏شیعه به تمام پیامبران و امامان و فرشتگان تعلق دارد و آنان‏از هرگناه و خطا عمدا یا سهوا به دور هستند.
بالاترین نوع عصمت(دوری از گناه کبیره و صغیره و دوری از ترک اولی) به پیامبر،فاطمه زهرا و امامان تعلق دارد، و در مراتب دیگر، اولیا دیگرالهی مانند حضرت زینب، حضرت ابوالفضل و فاطمه معصومه(س) و…قرار دارند.

کریمه این مقام برای حضرت فاطمه معصومه(س) آنچنان شهرتی یافته است‏که عموم محققان و محدثان از وی به نام فاطمه معصومه یادمیکنند.

محدث قمی هنگام بحث از دختران موسی بن جعفر(ع)مینویسد:

برحسب آنچه به ما رسیده، افضل آنها سیده جلیله‏معظمه فاطمه بنت امام موسی (ع) معروف به حضرت معصومه است.

علامه شیخ محمد تقی شوشتری نیز از حضرت به نام معصومه یاد میکند و می‏نویسد:

در میان فرزندان امام کاظم (ع) با آن همه‏کثرتشان بعد از امام رضا(ع) کشی همسنگ حضرت معصومه (س)نبود.

رویای صادقه‏ای که پدر بزرگوار آیت الله العظمیمرعشی نجفی دیده‏اند نیز در تایید همین مقام است.

وی که سیدمحمد مرعشی نام داشت و از نسابه ‏های گرانقدر بود، علاقه داشت‏ به ‏هر صورت ممکن قبر شریف حضرت فاطمه زهرا (س) را بداند.
برای این کار ختم مجربی را انتخاب و چهل شب آن را خواند.شب‏ چهلم در عالم رویا دید که به محضر امام معصوم (امام باقر یاصادق (ع)) رسیده است.امام به ایشان فرمود (علیک کریمه ‏اهل‏ البیت)برتو باد که به کریمه اهل بیت تمسک بجویی.

وی که تصورکرده بود منظور حضرت، فاطمه زهرا(س) است، میگوید، بله من نیزمیخواهم قبر شریف حضرت زهرا را بدانم تا بتوانم زیارت کنم که‏امام میفرماید: منظور من قبر شریف حضرت معصومه (س) در قم است.

و آنگاه فرمود: به جهت مصالحی خداوند اراده فرمود محل قبرشریف حضرت زهرا(س) مخفی باشد لذا قبر حضرت معصومه را تجلیگاه‏ قبر شریف حضرت زهرا(س) قرار داد.

تشکرات از این پست
salma57 mohammad_khoshghamat
دسترسی سریع به انجمن ها