پخش اولين فيلمهاي سهبعدي ايران در جشنواره فيلم فجر
دوشنبه 20 دی 1389 8:36 PM
خبرگزاري فارس: سعيد صبري از بخش فيلم سه بعدي در جشنواره فجر خبر داد و گفت: تا قبل از اكران نميتوانم عنوان فيلمها را بازگو كنم.
به گزارش خبرنگار سينمايي باشگاه خبري فارس «توانا»، مراسم نمايش آزمايشي فيلم سهبعدي به صورت 35 ميليمتري با حضور حسين طلابيگي؛ مسئول جلوه هاي ويژه سينماي ايران، سعيد صبري؛ توليد كننده و مجري طرح و جمعي از خبرنگاران در سالن فيلم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عصر امروز (20 دي ماه) برگزار شد.
*فيلم سه بعدي 35 ميليمتري باعث حذف هزينهاي بالغ بر150 تا 200 هزار دلار است
بنابراين گزارش سعيد صبري در توضيح اين طرح اظهار داشت: فيلم هاي به نمايش در آمده، يك تكنولوژي در سينماي جهان است و تصويرهاي قابل نمايش تبديل به تصاوير سهبعدي ميشوند.
وي در ادامه افزود: تصاويري كه درسينماهاي قديمي به نمايش گذاشته ميشد در اين روش تغيير شكل داده و تجسم بيروني آنها قابل نمايش در فضاي بيروني پرده، داخل سالن و در كنار تماشاچي است.
وي در ادامه افزود: نحوه تكنيكي و اجرايي اين سيستم به صورت تهيه تصويرهاي ويديويي و ديجيتال است بدينصورت كه در حالت اجرا ويدئو پروژكتهاي خاص، تصاوير را به صورت سه بعدي نشان ميدهند.
اين توليد كننده خاطرنشان كرد: اين سيستم نمايش براي تمام سينماهايي كه داراي دستگاه نمايش فيلم 35 ميليمتري هستند، قابل اجرا است و با اجرايي شدن اين طرح حذف هزينهاي بالغ بر 150 تا 200 هزار دلار كه سينماهاي جهان متقبل ميشوند، را شاهد خواهيم بود.
وي ادامه داد: تعداد فيلمهايي كه امروزه به اين سبك در جهان به نمايش درميآيند روزافزون است البته مخاطبين آن نيز بسيار زياد هستند و شايد بتوان گفت ايران نخستين كشوري است كه اين سيستم را به صورت داخلي ساخته و به اجرا درآورده است.
صبري اذعان داشت: اين طرح رجعت ثانوني مخاطبين به سينما را فراهم ميكند چرا كه نحوه نويني را فراهم كرده و انگيزه و ديدگاه جديدي در سينما مطرح شده است كه قطعا رونق سينما را در پي خواهد داشت.
اين توليد كننده و طراح در ادامه گفت: تمام سيستم ديجيتال در قالب فيلم 35 ميليمتري نمايش داده ميشود و درست در زماني كه با هجوم شديدي از طرف نمايش ديجيتالي براي حذف سيستم اصيل سينما مواجه بوديم با اجرايي شدن نمايش فيلم سه بعدي به صورت فيلم 35 ميلي متري، هماكنون فضاي رقابتي ايجاد شده و ديجيتال در اختيار سينما قرار گرفته است.
سعيد صبري بيان داشت: كار اوليه ساختار، تبديل تصويرهاي ديجيتال به فيلمهاي 35 ميليمتري بود كه اين طرح روي فيلمهايي چون «شكارچي شنبه»، «از ما بهترون» و «موج سوم» انجام شد، البته تبديل ديجيتال به صورت فيلم 35 ميليمتري در حالت عادي بر روي اين فيلمها انجام شد و در مرحله بعد تبديل تصويرها از ويدئو به فيلم 35 ميليمتري شاهد بوديم و نكته قابل توجه اين است كه تمام وسايل و سيستمها و عوامل سازنده ايراني بودند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا در فيلمهاي جشنواره فجر امسال نيز از اين سيستم استفاده ميشود يا خير؟ پاسخ داد: بله در چند فيلم از اين روش استفاده شده اما تا قبل اكران نميتوان عنوان فيلمها را بازگو كنم.
صبر در ادامه بيان داشت: براي اجراي اين طرح احتياج به پرده نقرهاي يا آرژانتيك است ولي ابزار توليد اين پرده در ايران موجود نيست، در حقيقت در تكنولوژي قديمي موجود در سينما تغييراتي داده و ابداع تبديل تصويرهاي ديجيتال و انتقال آن بر روي فيلم 35 ميليمتري انجام شد.
وي خاطرنشان كرد: تمام فيلمهايي كه اين تبديل بر روي آنها انجام ميشود به صورت سه بعدي فيلمبرداري ميشود فيلمهايي چون آواتار، تماما ديجيتال است و پوزيتيو از نگاتيو آن درست ميشود و كيفيت صددرصد كامل است. در حقيقت دسترسي به تكنولوژي فعلي ديگر مطرح نيست و كاربرد فيلم 35 ميليمتري با حذف ابزارهاي گرانقيمت مهم است.
حسين طلابيگي در تكميل سخنان صبري اذعان داشت: اكران فيلمهاي سه بعدي بر اساس روال جهاني به وسيله ويديو پروژكتورهاي مخصوص انجام ميشود و هم اكنون توليد كنندگان شش كشور بزرگ جهان داراي اين تجهيزات هستند و بر همين اساس ما با محدوديتهايي مواجه ميشديم و براي دور زدن اين تحريمها رايزنيهايي انجام داده و سيستمي پيشبيني شد تا دنيايي را كه به سمت سه بعدي كردن سينما ميرود و بسيار هزينهبر است را در قالب فيلم 35 ميليمتري به نمايش درآوريم.
طلابيگي در ادامه اين سخنان افزود: عمق ميداني در فيلم سه بعدي مطرح است و به محض آشنا شدن دستاندركاران سينما آنها درخواستهايي در قبال توليد اين نوع فيلم به ما دادند و از آنجا كه وجه صنعتياش از بحث سينمايياش مهمتر است ما تا قبل از اجراي اين طرح به توليد فيلمهاي سه بعدي فكر نميكرديم اما هماكنون كه مشكلات كيفيت و رنگ فيلم حل شده به توليد اين گونه فيلم ميانديشيم.
مسئول جلوه هاي ويژه سينماي ايران در پايان گفت: در جشنواره فيلم كودك امسال يك نمايش آزمايشي فيلم سه بعدي داشتيم كه با استقبال زيادي مواجه شد و در حال حاضر با افتوخيزهايي كه سينما با آن مواجه است اين روش يك آلترناتيو براي سينما محسوب ميشود تا فيلم ها با كيفيتي متفاوت و تأثيرگذاز به نمايش درآيند.