نان زعفرانى کره مربا
شنبه 6 خرداد 1396 1:09 PM
چی لازم دارم:
شکر 40 گرم
آب یک پیمانه
خمیرمایه یک قاشق غذاخورى
تخم مرغ یک عدد
نمک یک قاشق چایخورى
روغن مایع 40 گرم
آرد حدود 400 گرم
محلول غلیظ زعفران دو ق س
مواد میانى:
کره سرد براى داخل نان حدود ده قطعه 15 گرمى
مرباى بدون شهد دلخواه به میزان لازم
زرده تخم مرغ یک عدد براى رومال
مغز تخمه کدو براى تزیین
چطوری درست کنم:
ابتدا شکر را در آب ولرم حل کرده و خمیر مایه را روى آن بپاشید و کنار بگذارید تا عمل بیاید. بقیه مواد خمیر بجز آرد را مخلوط کرده و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر لطیفى بدست آید چند دقیقه ورز دهید سپس با پوشش کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود.
پف خمیر را به آرامى بخوابانید و یک چانه حدودا 100 تا 120 گرمى برداشته با وردنه باز کنید و داخل قالب گرد که کاغذ انداخته و چرب کرده اید بیاندازید. مثل خمیر پیتزا کاملا کف قالب پهن کنید. سپس از خمیر گلوله هاى حدودا 25 گرمى برداشته و یک قطعه کره سرد داخل هر چانه قرار دهید و مقدارى مرباى بدون شهد روى کره قرار دهید و خوب ببندید ( من از مرباى توت فرنگى استفاده کردم) و دور قالب قرار دهید حدود 10 تا 12چانه به همین ترتیب آماده کنید و دور قالب را پر کنید.
و بیست دقیقه دیگر با پوشش استراحت دهید. سپس مرکز نان مرباى بدون شهد قرار دهید (من از مرباى زرشک استفاده کردم) و چانه هاى دور نان را زرده تخم مرغ رومال کرده و مغز تخمه کدو قرار دهید و در فر از قبل گرم شده با دماى 180 درجه به مدت حدودا سى دقیقه بپزید.
بعد از پخت و خنک شدن در صورت تمایل مى توانید دوباره مقدارى مربا روى مرباى قبلى در مرکز نان قرار دهید تا براق شود.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست