پاسخ به:دانستنی های عمومی در مورد پزشکی
جمعه 5 خرداد 1396 9:06 AM
پرسش :
خانمی ۴۲ ساله هستم و دو فرزند دارم. به دلیل مشکل لکه بینی به پزشک متخصص مراجعه کردم. ایشان سه ماه برایم قرص جلوگیری از بارداری تجویز کردند. بعد از سه ماه لکه بینی قطع شده، ولی در عوض دچار خونریزیهای شدید به همراه دفع لختههای بزرگ و زیاد در چند روز اول قاعدگی شدهام که به شدت آزارم میدهد. در سونوگرافی و معاینه نیز هیچ گونه مشکلی نداشتهام. لطفا مرا راهنمایی کنید.
پاسخ :
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
علت لکبینی را ذکر نکردید. زیرا علتهای زیاد و متعددی باعث خونریزی و لکبینی در خانمها میشوند که از مهمترین آنها میتوان به پولیپ رحمی، پولیپهای گردن رحم، عفونتها، فیرومهایی که زیر لایه مخاطی رحم قرار دارند، عوامل هورمونی و... اشاره کرد. با توجه به اینکه بررسیهای کلینیکی مشکلی را نشان ندادهاند، پزشکتان احتمال را بر این گذاشته است که شاید یک اختلال هورمونی باعث بروز این مشکل شده است. بنابراین برای درمان آن قرص جلوگیری از بارداری برایتان تجویز کرده است. با توجه به اینکه با مصرف این قرصها بهبود یافتهاید، احتمال وجود اختلال هورمونی به اثبات رسیده است. زیرا مسائل ارگانیک و جسمی با مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری معمولا بهبود پیدا نمیکنند. در شرححالتان اشاره نکردهاید که پس از قطع قرصها دچار خونریزی شدید در عادت ماهیانه میشوید یا علیرغم مصرف قرص خونریزیتان زیاد است. معمولا قرصهای جلوگیری از بارداری میزان خونریزی عادت ماهیانه را بسیار کاهش میدهند و این یکی از ویژگیهای خوب آنهاست. به همین علت ما در مواردی که خونریزیهای قاعدگی زیاد است از داروهای جلوگیری از بارداری به عنوان درمان استفاده میکنیم تا خانم دچار کمخونی نشود. اگر سه ماه قرصها را مصرف کردهاید و لکبینیتان برطرف شده و حالا با قطع داروها خونریزی قاعدگیتان زیاد شده یعنی یا عامل پاتولوژیک زمینهای که در شما وجود داشته باعث افزایش خونریزیتان شده است یا یک عامل پاتولوژی جدید در شما ایجاد شده است. باید برای تشخیص علت خونریزی زیادتان مجددا تحت بررسی قرار بگیرید. معمولا وقتی سن خانمها بالا میرود بسیاری از مشکلات ارگانیک و جسمی به همراه مشکلات هورمونی ظاهر میشوند. اما اگر در سونوگرافی یا بررسیهای که انجام میدهید مشکل خاصی پیدا نشود، داروهای بسیار خوبی وجود دارد که میتواند خونریزی قاعدگی را کم کند تا خون زیادی از دست ندهید و دچار کم خونی نشوید.
منبع: salamatism.com
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.