پاسخ به:دانستنی های عمومی در مورد پزشکی
جمعه 5 خرداد 1396 9:06 AM
پرسش :
من ۶ ماهه دوقلو باردارم. لطفا نکات خاصی که باید در دوران بارداری مراقب آنها باشم را توضیح دهید.
پاسخ :
پاسخ از دکتر رضا نصر، متخصص زنان و زایمان و مدرس دانشگاه:
بارداریهای دوقلو اصولا بارداریهای پرخطرتری نسبت به بارداریهای یک قلو هستند و معمولا خطرها از ماه پنج و شش خود را نشان میدهند. یکی از خطراتی که مادران باردار دوقلو را تهدید میکند فشارخون بارداری یا مسمومیت حاملگی است. احتمال مسمومیت در بارداری دوقلو بسیار بیشتر از بارداری تک قلویی است. بنابر این مادرانی که دوقلو باردارند باید ویزیتهای مکرر و منظمی داشته باشند و فشارخون و ادرارشان از نظر وجود پروتئین مرتب اندازهگیری شود. وجود مشکل در هر کدام از این دو عامل ممکن است نشاندهنده شروع فشارخون بارداری باشد. از آنجا که بارداری دوقلویی عامل تشدیدکنندهای برای فشارخون بارداری است به همین دلیل هم پزشکان متخصص زنان از هفته ۱۲ بارداری تا تقریبا انتهای آن برای خانمهایی که دوقلو باردار هستند قرص آسپرین تجویز میکنند تا احتمال ابتلا به فشارخون بارداری را کاهش دهند. احتمال ابتلا به دیابت بارداری در خانمهایی که دوقلو باردار هستند نیز بیشتر است. این مسأله بهخصوص در بین خانمهای ایرانی شیوع بیشتری دارد. بنابر این این گروه از خانمها باید حتما در هفته ۲۸ بارداری تست تحمل گلوکز انجام بدهند تا مشخص شود به دیابت بارداری مبتلا شدهاند یا نه. در صورتی که آزمایشها وجود دیابت بارداری را تایید کنند، خانم باردار باید با صلاحدید پزشک و با رژیم غذایی یا مصرف داروی خوراکی یا انسولین آن را کنترل کند. مهمترین خطر بارداریهای دوقلویی، زایمان زودرس است. تمام خانمهایی که دوقلو باردار هستند باید بدانند وجود هر تغییر منظم و مرتبی در شکم ممکن است نشاندهنده زایمان زودرس باشد. مثلا ممکن است شکم مرتب شل و سفت شود یا درد پشت، درد زیرشکم یا درد بالای شکم که به طور منظم تکرار میشوند مادر را آزار بدهند. معمولا خانمهای باردار دردهای زایمانی را به شکلهای مختلفی احساس میکنند که ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد اما آنچه در همه خانمهایی که زایمان زودرس را تجربه کردهاند یکسان بوده تناوب و منظم بودن دردها یا تغییرات ایجاد شده است که با گذشت زمان فاصله بین آنها هم بهتدریج کاهش مییابد. آگاهی مادر از این تغییرات و احتمال اینکه زایمان زودرس به زودی اتفاق خواهد افتاد باعث میشود او هر چه سریعتر خود را به بیمارستان برساند. در بسیاری موارد میتوان با تزریق آمپول بتامتازون معمولی احتمال نارسایی ریه یا خونریزی مغزی را کاهش داد. ضمن اینکه اگر مادر در بیمارستان زایمان کند میتوان نوزاد ۷-۶ یا ۸ ماههاش را در دستگاه گذاشت و از مرگ او پیشگیری کرد. کمخونی نیز مشکل شایع دیگری است که بسیاری از زنان باردار به آن مبتلا میشوند. به طور طبیعی با بزرگ شدن جنین در طول دوره بارداری مادر باردار دچار کمخونی خواهد شد. ضمن اینکه مادر در پروسه زایمان طبیعی یا سزارین نیز مقداری خون از دست خواهد داد که این میزان در زایمان دوقلویی به صورت طبیعی یا سزارین بسیار بیشتر از زایمان تک قلویی است. اگر مادر با هموگلوبین خوب و طبیعی وارد فاز زایمان شود در بیشتر موارد پس از خونریزی نیازی به تزریق خون ندارد ولی اگر هموگلوبین مادر پایین باشد و با همین میزان کم هموگلوبین زایمان کند پس از یکی دو لیتر خونریزی، هموگلوبینش به حد خطرناکی پایین میآید و قطعا به تزریق خون نیاز پیدا خواهد کرد. به همین دلیل همه خانمهای باردار به خصوص خانمهایی که دوقلو باردار هستند باید برای پیشگیری از این مشکل در طول دوره بارداری قرص آهن مصرف کنند. عامل دیگری که نشان داده شده است احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری یا فشارخون را
کسانی که کیسه ی صفرای خود را برداشته...
برای زایمان لازم است چه وسایلی را همراه...
علت هایی که باعث ایجاد اختلالات تخلیه...
آیا خونریزی شدید به صورت لخته ای در...
خواص دارویی عناب چیست؟
در دوران بارداری هستم و کمر و باسنم...
اسامي 12 نفر حواريون حضرت عيسي و 12...
معمولا دندانهای 1و2 و3 تا 8 چند کانال...
گل ارمني چه خواصی دارد؟
آیا قرص ویتامین E برای درمان کیست سینه...
احتمال بارداری چقدر زمان لازم است تا بعد از رابطه زناشویی بتوان از بیبی چک استفاده کرد؟
چگونه عادت ماهیانه را به تاخیر بیاندازیم؟ آیا این امکان وجود دارد؟
دختری ۳۰ ساله هستم. ۴ سال است قبل از شروع عادت ماهیانهام ۲-۳ روز لکه بینی دارم و بعد خونریزی ام شروع میشود. باید چکار کنم تا این مشکل حل شود؟
دختری مجرد هستم. با کیست تخمدان به پزشک مراجعه کردم و انواع قرصهای ضدبارداری را خوردم ولی اثری نداشت. درد شدیدی هم در قسمت تخمدان، رحم و لگن دارم و عادت ماهیانههایم نامنظم و شدید است و تا ۱۲ روز لک...
شیاف پروژسترون ٤٠٠ را باید قبل از رابطه زناشویی استفاده کرد یا بعد از آن؟
خانمی ٣٦ ساله هستم. حدود ٨ ماه است که زیرشکم و دور نافم درد و احساس لیزی داخل رحمی دارم. به ۲ پزشک متخصص مراجعه کردم. در سونوگرافی معمولی چیزی دیده نشد ولی در سونو واژینال اندازه تخمدانها بزرگتر از حد...
دختری ۳۰ ساله هستم که خونریزی روز اول تا سوم عادت ماهیانهام خیلی شدید و غیرقابل کنترل است طوری که نمیتوانم از خانه بیرون بروم و علیرغم اینکه از نوار بهداشتیهای سایز بزرگ و ویژه استفاده میکنم...
خانمی ۳۳ ساله هستم. بعد از ۳ ماه تلاش با دارو و یک بار IUI در نهایت مشخص شد فیبروم و پولیپ دارم. پزشک متخصص، جراحی باز را توصیه میکنند و جراحی با لاپاروسکوپی را صلاح نمیدانند. آیا واقعا همین عامل ناباروری...
خانمی ۲۵ ساله هستم. حدود ۶ سال است که ازدواج کردهام و ۲ مورد بارداری داشتم که هر دوی آنها در ۶ ماهگی سقط شدند. حال بعد از یک سال باز تصمیم گرفتم باردار شوم اما بچه دار نمیشوم. به متخصصان زیادی مراجعه...
خانمی ۱۹ ساله هستم. ۲ سال و نه ماه است ازدواج کردهایم و ۶ ماه است قصد بارداری داریم ولی نتیجه نگرفتیم. به پزشک مراجعه کردیم برایمان آزمایش هورمونی نوشتند. نتایج طبیعی بود فقط گفتند اسپرمهای شوهرم کم...
گوجهفرنگی تازه بهتر است یا گوجهفرنگی پخته؟
گیاهان اسانسدار را چگونه نگهداری کنیم؟
چای تازه دم بهتر است یا کهنه؟
سیب را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟
آیا زنجفیل برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرت نیز مفید است؟
آیا نعنا، آرامبخش و ضد درد است؟
آیا گشنیز و بادرنجبویه، گزینههای خوبی برای برطرف کردن نفخ و دل دردهای مسافرت هستند؟
سیر تازه، پخته یا سیر ترشی، کدامیک بهتر است؟
برنج تازه بهتر است یا برنج کهنه؟
روغن زیتون چه رنگی بهتر است؟
< 1 2 3 4 > >>
کل محتوا : 66760 عدد
محتوای امروز : 0 عدد
کل نظرات : 2805 عدد
نظرات امروز : 0 عدد
نظرات در انتظار : 2 عدد
کاهش میدهد و حتی سودهای دیگری در طول بارداری دارد، خوردن قرص ویتامین D است. این مسأله بهخصوص در مورد خانمهای ایرانی که سطح ویتامین D بدنشان پایین است اهمیت ویژهای دارد. چنانچه تا به حال از این مکمل استفاده نکردهاید، باید از این پس آن را در برنامه غذایی روزانهتان قرار دهید.
منبع: salamatism.com
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.