آشنایی با ماکارونی سبوس دار + نکاتی برای پخت ماکارونی سبوس دار
یک شنبه 24 اردیبهشت 1396 3:01 PM
روغن کنجد هم می تواند طعم دلنشینی به ماکارونی های سبوس دار بدهد
ماکارونی غنی شده بیشتر برای افراد مبتلا به یبوست یا آنهایی که در رژیم لاغری هستند و میخواهند با مصرف حجم کمتری از غذا سیر شوند مفید است. برای خوش طعم شدن ماکارونی های سبوس دار این نکته ها را بدانید.
نکاتی درباره پخت ماکارونی سبوس دار
1- ماکارونیهای قهوهای و سبوسدار، کمی دیرتر از ماکارونیهای معمولی می پزند. بنابراین باید مدت پخت طولانی تری برای آنها در نظر بگیرید.
2- افزودن کمی برگ بو به آب در حال جوش، میتواند طعم ماکارونی قهوهای را دلپذیرتر کند.
3- شما میتوانید برای کاهش کالری دریافتی این غذا به جای روغن در آب ماکارونی قهوهای، کمی آبلیموی تازه بریزید.
4- افزودن آبلیمو یا آب نارنج به ماکارونی قهوهای قبل از سرو آن، طعمش را دلچسب تر میکند.
5- نعناع و شوید تازه و ساطوری میتوانند به عنوان تزئین روی این غذا ریخته شوند و طعم مناسبی به آن بدهند.
6- اگر ماکارونی را بلافاصله بعد از آبکش کردن داخل تابه سس بریزید، رشتههای آن به هم نمی چسبند و شما را مجبور به افزودن روغن اضافی به غذا نمیکنند.
7- روغن کنجد هم می تواند طعم دلنشینی به این غذا بدهد.
* ماکارونی های غنی شده و سبوس دار را جایگزین ماکارونی های آرد سفید کنید.
ماکارونی یکی از غلات پرطرفدار در ایران، بهخصوص میان خانوادههایی است که کودک دارند. از آنجایی که امکان غنیسازی انواع ماکارونی در ایران وجود دارد، دست خانوادهها برای خرید انواع ماکارونیهای غنیشده و سبوسدار به جای ماکارونیهای آرد سفید، بسیار بازتر است. خوشبختانه در ایران امکان غنیسازی انواع ماکارونی با ویتامینها و املاح مختلفی مانند ویتامین های گروه B، A و D یا آهن، کلسیم و روی وجود دارد.
ضمن اینکه کارخانههای تولید ماکارونی در ایران، برخی از محصولات خود را با کمک فیبرهای محلول یا سبوس هم غنی میکنند. این دو نوع ماکارونی غنیشده، بیشتر برای افراد مبتلا به یبوست یا آنهایی که در رژیم لاغری هستند و میخواهند با مصرف حجم کمتری از غذا سیر شوند، مفید است.
انواع ماکارونیهای غنیشده با امگا3 هم در بازار وجود دارند که میتوانند برای افرادی که به حفظ سلامت قلب و عروق خود اهمیت میدهند، مفید باشند. از آنجایی که معمولا غنی سازی ماکارونی را در مراحل اولیه تولید این محصول انجام میدهند، نگرانی در مورد از دست رفتن مواد غنیشده در اثر جوشاندن ماکارونی، چندان وجود نخواهد داشت. ضمن اینکه سبوس، فیبر و املاح، چندان واکنشی با حرارت نمیدهند و از بین نمیروند. فقط حواستان باشد که ماکارونیهای سبوسدار یا قهوهای، طعمی نسبتا متفاوت با ماکارونیهای آرد سفید دارند. به همین دلیل هم باید برای عادت دادن ذائقه افراد خانواده به این محصول مفید، آن را با سسهای مخصوص ماکارونی به خوبی طعمدار کنید.
از طرفی می توانید در دفعات ابتدایی پخت این محصول، آن را با ماکارونی آرد سفید ترکیب کنید تا کم کم ذائقه خانواده را به پذیرش طعم آن عادت دهید.
بهتر است بدانید به طور کلی، ماکارونیهای سبوسدار، فیبر بیشتری نسبت به انواع معمولی شان دارند. افزودن خوراکیهای حاوی فیبر به رژیم غذایی تمام افراد، مخصوصا آنهایی که فعالیت فیزیکی کمتری دارند، توصیه میشود. این فیبر غذایی باعث افزایش حرکات دودی دستگاه گوارش و پیشگیری از ابتلا به یبوست میشود. ضمن اینکه ماکارونیهای سبوسدار، اندیسگلایسمی پایینتری نسبت به ماکارونیهای معمولی دارند بنابراین، مصرف آنها برای بیماران مبتلا به دیابت هم مفید است. از سوی دیگر، سرعت تخلیه ماکارونیهای سبوسدار از دستگاه گوارش بیشتر است و با این حساب، افراد چاق و آنهایی که رژیم لاغری دارند هم میتوانند این محصولات را جایگزین ماکارونیهای معمولی کنند.
منبع : salamat.ir