پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 10:10 PM
تاریخ: 1358/02/31
بسم الله الرحمن الرحیم
اصلاً بهره از پول یک امری است بسیار خلاف انصاف و خلاف انسانیت. یک پولی آنجا گذاشته اند، بعد از این پول نه کاری، نه چیزی یک چیزی، در آورند. و بدترین انواع استثمار همین رباست که در مقابل هیچ، خود پول که هست و در مقابل هیچ، این بزاید، بهره بردارد. در اسلام، این البته به هر صورتش حرام است حتی این فرارهائی که بعضی ها جائز می دانند، این فرارها هم صحیح نیست. فرار از ربا هم صحیح نیست. یک راه هائی گفته شده است، لکن آنها هم صحیح نیست. بهره برداری از این نقود و از پول به هیچ وجه در اسلام جائز نیست. از جهتی که یک همچو بانک اسلامی که مبنایش بر این باشد که بهره در کار نباشد و ربا در کار نباشد، این یک خدمت بزرگی است به جامعه و به اسلام، هر دو، که امید است که احتیاج مردم از سایر بانک ها به واسطه این بانک سلب بشود و مردم توجه بکنند به این بانک که اسلام است مبنایش، اسلام است، اسلامی است و مبنایش بر این است که استثمار نکند مردم را، بهره برداری از انسان بی خودی نکند.
و من توفیق شما را از خدا می خواهم که در این راه با صداقت، با نیت صادقانه عمل بکنید، چنانچه هر کاری که بانیت صادقانه شد، آن کار به نتیجه می رسد و به نتیجه ای که بخواهید می رسد. نیت ها را باید صادق کرد و برای خدا. یک همچو کار بزرگی که شما الان انجام می دهید انشاءالله برای خدا باشد تا منابع آخرتی هم برای همه تان انشاءالله داشته باشد و من امیدوارم که توفیق پیدا بکنید و بانک شما یک وقت بانک اول باشد و سایر بانک ها که بر مبنای بهره برداری و بر مبنای خلاف و فساد است، اینها از بین بروند، یا بهره ها از بین بروند که همه اسلامی بشوند، آن وقت شما هم یکی از بانک ها. اگر اسلامی شدند آنها هم بمانند، والا بالاخره باید بر چیده بشوند اگر اسلامی نشوند. انشاءالله که موفق و موید باشید.
در خاتمه سرپرست هیات طی سخنانی گفت: شنیدم که، برای اینکه همه بتوانند دارای سهم باشند
حداقل صد تومان و حداکثر صدهزار تومان گذاشته اند که همه بتوانند و آقایان ضمناً علاقمندند که افتخار بدهید به ایشان و این هم مشوقی است برای آنها.
امام در پاسخ فرمودند : یک سهم هم من. انشاءالله که موفق و موید باشید.
و در خاتمه اساسنامه این بانک که طرز و نحوه عملکرد این بانک را مشخص می کرد، تقدیم امام شد.
امام: انشاءالله موفق باشید. خداوند تأیید کند شماها را. سلامت باشید. خداحافظ شما.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.