پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 10:07 PM
تاریخ: 1358/02/04
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند را سپاس می کنم که اراده فرمود منت بر مستضعفین بگذارد علیه مستکبرین و زمین را از لوث مستکبرین پاک کند، مستضعفین را به - زمین - حکومت برساند، اسلام برای همین مقصد آمده است و تعلیمات اسلام برای همین معناست که مستکبری در زمین نباشد و نتوانند مستکبرین، مستضعفین را استعمار و استثمار کنند. ما به تبع تعالیم عالیه قرآن و آنچه از اسلام بر سیره رسول اکرم و ائمه مسلمین به دست آوردیم و از سیره انبیا چنانچه در قرآن نقل می فرماید به دست آورده ایم آن است که مستضعفین با هم مجتمع شوند و بر مستکبرین ثوره (انقلاب) کنند و نگذارند حقوق آنها را ببرند. ما با این تعالیم پیشرفت کردیم و ملت ما شهادت را استقبال کرد برای این مقصد، و چون شهادت مورد هدف او بود با مشت و خون بر تمام قوای جهنمی، بر دبابات (تانک ها) بر مسلسلات، بر ابرقدرت ها که در پشت شاه سابق صف کشیده بودند غلبه کرد، ما می خواهیم که این رمز در بین تمام حکومت ها و ملت ها باشد. حکومت ها باید خدمتگزار ملت ها باشند چنانچه در اسلام این سیره بود که حکومت در خدمت مردم بود و ارتش در خدمت مردم بود. حکومت ها از مردم انشاء می شدند و ارتش نیز از آنها و اگر حکومت ها و ملت ها به سیره رسول اکرم و ائمه مسلمین عمل می کردند، آرامش در همه جای ارض بود این اختلافات و خونریزی ها نبود.
ما از خداوند می خواهیم که این نهضت اسلامی و نهضت انسانی سرمشق باشد از برای تمام مستضعفین و هشدار باشد بر مستکبرین. مستکبرین گمان نکنند که باید حکومت کنند بر مستضعفین و آنها را استعمار و استثمار کنند. مستضعفین حکومت را به عنوان حکومت نشناسند بلکه به عنوان خدمتگزار بشناسند. برادر باشند، برادری که بر برادر دیگر خدمت کند، هر دو پشتیبان هم باشند. اگر قوانین اسلام در ملت ها، در حکومت ها جریان پیدا بکند و آداب حکومت ها و ملت ها اسلامی باشد، نه حکومت ها خیال تعدی بر ملت ها دارند و نه ملت ها با حکومت ها مخالف خواهند بود. من از شما که از طرف (معمر) آمدید و برای ما سلام او را آوردید تشکر می کنم و سلام من را نیز به ایشان ابلاغ و به ملت لیبی ابلاغ نمائید. من از خداوند تعالی می خواهم که تمام ملت ها و دولت ها بیدار شوند و همه ملت ها و دولت های اسلامی به هم پیوند کنند تا ابرقدرت ها نتوانند بر اینها غلبه کنند و مخازن آنها را
ببرند. مسلمین قریب یک میلیارد جمعیت دارند و مع الاسف به واسطه تفرقه ای که بین آنها واقع است و به واسطه عدم رشدی که در حکومت هاست نتوانستند آن قدرتی را که اسلام برای آنها پیش بینی می کند به دست بیاورند. من از خداوند تعالی خواستارم که مستضعفین در هر جای ارض که هستند بر مستکبرین غلبه کنند و مستکبرین به جای خود بنشینند و دولت ها و ملت ها با هم برادر باشند.
والسلام علیکم
در این موقع نماینده هیات لیبیائی سخنانی ایراد می کند و امام در جواب می فرمایند:
چیزی که، قضیه ای که برای ما و علمای ایران و سایر اقشار به طور معما در آمده است این فاجعه آقای صدر است. من و علمای ایران برای این فاجعه بسیار متاثر هستیم و این برای ما یک معمایی است که این معما حل نمی شود الا به دست دولت لیبی. ما این معما را می خواهیم که برادر ما (معمر) و دولت حل کنند و ناراحتی های ما را به اتمام برسانند. من کرارا به وسائطی این معنا را تذکر دادم لکن الان نیز اکیدا تذکر می دهم که این معنا در شعب ما و در بین علمای ما انعکاس سوئی دارد و من میل ندارم که بین ملت ما و دولت شما یک سوءتفاهمی باشد. من از شما می خواهم که این معما را حل کنید و موجب راحتی ما را فراهم کنید.
سپس نماینده هیات لیبائی سخنانی ایراد می کند و امام در جواب می فرمایند: بگوئید مقصود من این نبود که به شما یا به دولت شما تهمت بزنم مقصود من این بود که شما قدرت دارید که در این ممالکی که نزدیک شماست و ایشان رفته اند در آنجا به قول شما، در آنجا فعالیت بکنید و این معما را برای ما حل کنید. ما هیچگاه به برادران خودمان تهمت نمی زنیم و خلاف اسلام نمی کنیم لکن از شما خواهیم حل این قضیه را به اینکه شما قدرت این را دارید که این مساله را حل کنید و از دولت هایی که ایشان رفته اند آنجا، یک طور تحقیقاتی بکنید و ما مطلع بشویم.
در این موقع نماینده هیات لیبائی سخنانی ایراد می کند و امام در جواب می فرمایند:
بله، من هم این معنی را می دانم لکن مهم این است که یک سوء تفاهمی بین ملت ها و دولت های اسلامی نباشد و وحدت اسلامی همیشه محفوظ باشد و همه مسلمین با هم برادر باشند و اینکه در این معنا درک کردم برای این بود که همین سوءتفاهم به واسطه فعالیتی که شما بکنید برای تحقیق این مطلب، رفع بشود و بین دولتین و ملتین تفاهم صحیح حاصل بشود و این تهمت ها را اجانب که می خواهند بین دولت ها و بین ملت ها تفرقه بیندازند، آنها را خنثی کنید، تبلیغات آنها را. من همیشه
سعی ام در این بوده است که مسلمین ید واحد باشند بر اعداء چنانچه اسلام فرموده است و جماعت واحده باشند چنانچه اسلام می فرماید، لکن مهم ما این بود که رفع بشود این سوءتفاهم، و برادری ایران و لیبی محفوظ باشد و دست اجانب که می خواهند تفرقه بیندازند بین دو برادر، دو دولت و دو ملت، کوتاه بشود.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.